ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το gadget που μπορεί να σου σώσει τη ζωή στις διακοπές

Ένας Έλληνας εφηύρε το βραχιόλι - σωσίβιο που μπορεί να σε γλιτώσει από βέβαιο πνιγμό.

Την καλοκαιρινή περίοδο όλα κυλάνε ρολόι. Η διάθεση βρίσκεται στα ύψη, το ενεργειακό σου ρεζερβουάρ ξαναγεμίζει σιγά-σιγά ενώ ταυτόχρονα παλεύεις ώστε να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο του χειμερινού διαστήματος. Όντας χαμένος στην μετάφραση, αγνοείς τους κινδύνους και τις απειλές που παραμονεύουν, με πρώτη και καλύτερη την θάλασσα.

Θα συμφωνήσουμε πως μια χαλαρωτική εκδρομή στην πλησιέστερη παραλία είναι από τα ομορφότερα στιγμιότυπα του Σαββατοκύριακου σου. Ξαπλώνεις σαν να μην υπάρχει αύριο στην σπαστή ξαπλώστρα σου, πίνεις δροσερά κοκτέιλ και καταβροχθίζεις ο,τι παρελάσει σε ακτίνα μικρότερη των 2 χιλιομέτρων. Και φεύγεις με ένα ολυμπιακού διαμετρήματος σπριντ προς την σημαδούρα σε μία έξαρση επιδειξιομανίας. Στα μέσα της υδάτινης διαδρομής, αισθάνεσαι το σώμα σου να μουδιάζει από τις κράμπες και ύστερα από μία σειρά σπασμωδικών κινήσεων αυτοσυντήρησης αντιλαμβάνεσαι την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο ναυαγοσώστης συνήθως πέφτει στην λούπα της βαρεμάρας, οι φίλοι σου δεν βγάζουν άκρη από τα απεγνωσμένα σήματα Μορς ενώ οι υπόλοιποι λουόμενοι σαστίζουν από το ξαφνικό και ασυνήθιστο ευτράπελο. Αυτές οι σκηνές σκορπίζουν τον τρόμο και ερημώνουν τις παραλίες. Κατά το παρελθόν, τα πιο φωτισμένα μυαλά αυτού του πλανήτη είχαν επιχειρήσει να φρενάρουν ή έστω να ελαττώσουν το σπαρακτικό φαινόμενο των πνιγμών, χωρίς όμως κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Εδώ και λίγους μήνες έχουμε βάσιμες ενδείξεις να πιστεύουμε στην ανακουφιστική μείωση των πνιγμών ανά τον κόσμο χάρη σε ένα δικό μας παιδί, τον Έλληνα ομογενή Τομ Αγαπιάδη. Στην μνήμη του κολλητού του που πέθανε από πνιγμό, επινόησε το βραχιόλι – σωσίβιο. Μία εφεύρεση που προτάσσει το ενδιαφέρον και την ανιδιοτελή αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Αυτό το πολύτιμο -όχι από οικονομικής σκοπιάς- βραχιόλι σε προστατεύει από τον πνιγμό. Δένεται γύρω από τον καρπό σου και μπορείς να το ενεργοποιήσεις μόλις καταλάβεις ότι η υπόθεση παραμονής πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας δυσκολεύει δυσάρεστα πολύ. Απλώς πίεσε τον μοχλό που προεξέχει από το βραχιόλι και αυτομάτως η αναδυόμενη φουσκωτή τσάντα θα σε τραβήξει με δύναμη έξω από το νερό. Να έχεις υπόψη σου ότι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμοποιείται ακόμη και τρεις φορές την ίδια μέρα.

Στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να το αγοράσεις εδώ και τώρα, θα είναι χαμένη υπόθεση να ψάξεις στην ελληνική αγορά. Θα το βρεις κατά βάση στους ιστότοπους του Amazon και του Alibaba, σε τιμές που διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία του ατόμου για το οποίο προορίζεται. Για να έχεις μία ξεκάθαρη εικόνα, το ποσό που θα δώσεις αποκλείεται να ξεπεράσει τα 25 ευρώ.       

Επιτέλους διαβάσαμε και μια τονωτική είδηση μετά από καιρό. Όσο να πεις, είναι ένα κάποιο βάλσαμο.