Το πρώτο smartphone δημιουργήθηκε 15 χρόνια πριν το iPhone

Να σου γνωρίσουμε τον Simon, τον μπαμπά όλων των smartphones εκεί έξω.
SHARES

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η λέξη 'smartphone' ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό. Τα κινητά τηλέφωνα που κυκλοφορούσαν στην αγορά δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με αυτά που έχουμε σήμερα στα χέρια μας και κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξή τους. Ωστόσο, περίπου 15 χρόνια πριν τη δημιουργία του πρώτου iPhone (2007), δηλαδή στο μακρινό 1992, η εταιρεία IBM είχε καταφέρει να λανσάρει το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο του κόσμου.

Το όνομα αυτού ήταν Simon Personal Communicator και ουσιαστικά μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως κινητό και ως PDA, κάτι που έκανε την τιμή του αρκετά υψηλή, φτάνοντας τα 815 ευρώ (σε σημερινή αξία θα ήταν περίπου στα 1300 ευρώ, πολύ μεγαλύτερη από το τελευταίο iPhone).

Το συγκεκριμένο smartphone ήταν φυσικά πολύ μπροστά για την εποχή του. Είχε οθόνη αφής (μαζί με ειδικό στυλό), ενώ εκτός από τηλέφωνα μπορούσε να λάβει e-mails και μηνύματα από fax. Παράλληλα, είχε μια ειδική εφαρμογή, στην οποία μπορούσες να κρατάς σημειώσεις, ενώ διέθετε ημερολόγιο, ρολόι και ξυπνητήρι.

Αν και το Simon δεν απέκτησε ποτέ την φήμη του iPhone, κατάφερε να πουλήσει περίπου 50.000 κομμάτια.

 

(Κεντρική φωτογραφία : AP Images)

Share
 

24Media Network

Το σχόλιο Διαμαντόπουλου για Μπερτομέου, Γιαννακόπουλο και συγκεκριμένο οπαδό

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος ανέφερε στον Sport24 Radio 103,3 όσα είχε πει ο Τζόρντι Μπερτομέου για τις ποινές στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την αναστολή τους, αλλά και όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα του πρόσφατου ντέρμπι "αιωνίων" για συγκεκριμένο οπαδό που επιτέθηκε φραστικά κατά του Λαμόνικα.

Ο Φορτούνης κι ο Μπενζιά

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος σχολιάζει τα λόγια του Μιλόγεβιτς για Φορτούνη, την εξήγηση Μαρτίνς για Μπενζιά και το ποιους θυμήθηκε ο Μάρκο Μάριν από τα παλιά λημέρια του Ρέντη.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

Έλενα Τσαγκρινού, η νέα pop diva

H 25χρονη τραγουδίστρια δεν είχε ποτέ Plan B.

Social Man
PROMO