ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Άδικα περιμένεις να σε αφήσει το Twitter να κάνεις ‘edit’

Ο πρόεδρος της εταιρείας εξηγεί γιατί δεν θα σου δώσει ποτέ αυτήν τη δυνατότητα.

Ο CEO του Twitter ξεκαθάρισε για ποιον λόγο δεν θα κάνει ποτέ πραγματικότητα το όνειρο εκατομμυρίων τουητεράδων, και είχε και σοβαρά επιχειρήματα για να στηρίξει την “ξεροκεφαλιά” του.

Ο Jack Dorsey, έκατσε και απάντησε σε μια σειρά από ερωτήματα που του έστειλαν χρήστες του Twitter, σε μία “συνάντηση” που κανόνισε το ‘Wired’. Και ένα από αυτά τα ερωτήματα ήταν αν θα αποκτήσουμε ποτέ την επιλογή να κάνουμε edit τα tweet που έχουμε ήδη δημοσιεύσει. Η απάντησή του ήταν απόλυτη: “όχι”.

Δεν μας άφησε όμως έτσι, εξήγησε και τον λόγο.

“Μπορεί να γράψεις ένα tweet, κάποιος να το κάνει retweet και μετά από μια ώρα να αλλάξεις τελείως το περιεχόμενο του. Τότε αυτός χρήστης θα βρεθεί να έχει δημοσιεύσει κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε κάνει retweet στην αρχή”.

Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις γι’ αυτό, είναι κάτι που όντως είναι πολύ εύκολο να συμβεί -και θα συμβεί.

Επίσης, έτσι θα μπορείς να αλλάξεις και το “παρελθόν” σου, να πας δηλαδή πίσω σε παλιά σου tweets και να αλλάξεις τελείως αυτό που έλεγες κάποτε. Και αν αυτός είναι εγώ και εσύ, εντάξει. Αν είναι όμως κάποιος που ζητάει τη ψήφο σου και είχε πχ εκφράσει ρατσιστικές απόψεις και τώρα τις λειαίνει ή τις αλλάζει τελείως, τότε τι γίνεται;

Πρόβλημα, αυτό γίνεται.

Όσον αφορά τώρα τα ορθογραφικά λάθη που απλώς θέλεις να διορθώσεις, ο Dorsey δήλωσε ότι “έχουμε σκεφτεί να δώσουμε ένα λεπτό ή 30 δευτερόλεπτα χρονικό περιθώριο, μέχρι να μπορεί κάποιος να αλλάξει αυτό που θέλει, αλλά αυτό ταυτόχρονα σημαίνει ότι πρέπει και να καθυστερήσουμε να δημοσιεύσουμε αυτό το tweet, καθώς δεν μπορούμε να το αφήσουμε να το δει κάποιος με λάθη. Και αυτά είναι όσα μας κρατάνε μακριά απ’ το να το κάνουμε. Και λογικά δεν θα το κάνουμε ποτέ”.

Άσχημα νέα για κάποιους, καλά για κάποιους άλλους, αδιάφορα για όσους έχουν μόνο Facebook και Instagram.

Δες τον και στο βίντεο να στα λέει: