TALES FROM UGANDA

Οι μαγικές ημέρες του Γκαλαγκάλα

Ένα βίντεο αποτυπώνει σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες από όσα έζησαν οι ανάδοχοι στην Ουγκάντα.

Ο μοναδικός άνθρωπος ο οποίος δεν φάνηκε σε κανένα από τα μέχρι τώρα αφιερώματά μας για την Ουγκάντα είναι ο Γιώργος Γεωργόπουλος. Ο φανταστικός αυτός τύπος που ακολουθούσε κατά πόδας την αποστολή 45 αναδόχων στα βάθη της αφρικανικής ηπείρου με έναν και μόνο σκοπό. Να αποτυπώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσα βιώσαμε εμείς στο χωριό Γκαλαγκάλα ώστε να μπορούμε πλέον, πέρα από λόγια και φωτογραφίες, να έχουμε ένα βίντεο - κειμήλιο να δείχνουμε σε όλους εκείνους που θέλουν με την σειρά τους να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα

Day 5: Πόση αγάπη χωρά μια βαλίτσα;

Όσα ζήσαμε τη μέρα που αποχαιρετήσαμε τους νέους φίλους μας στο Γκαλαγκάλα της Ουγκάντα.

Η ώρα ήταν 9 το βράδυ στην περιοχή Pader, 30 χιλιόμετρα και μερικές ώρες μακριά από το τελευταίο αντίο στους ανθρώπους του Γκαλαγκάλα. Τελευταίο μέχρι το επόμενο όπως δίδαξε όλους μας το γεγονός ότι 17 από τους ανθρώπους που βρίσκονταν μαζί μας φέτος στην αποστολή της ActionAid Hellas, ήταν και πέρυσι εδώ.

Διαβάστε περισσότερα

Day 4: Αυτή η νύχτα μένει

Όσα υπέροχα ζήσαμε στο τέλος της τρίτης αλλά και την τέταρτη μέρα μας του ταξιδιού στην Ουγκάντα με την ActionAid Hellas.

Αν κλείσεις τα μάτια και προσπαθήσεις να θυμηθείς τα πιο σημαντικά βράδια της ζωής σου, θα έρθουν διάφορες εικόνες στο μυαλό. Το πρώτο βράδυ που έμεινες στο δικό σου σπίτι μακριά από την θαλπωρή και τη ζεστασιά της οικογένειάς σου, το βράδυ πριν περάσεις την πόρτα του πανεπιστημίου και γνωρίσεις έναν νέο μαγικό κόσμο, το βράδυ του γάμου για κάποιους που είναι παντρεμένοι ή το βράδυ εκείνο που πέρασες με την κοπέλα ή το αγόρι σου μιλώντας για ώρες και σκέφτηκες έστω και πρωίμα ότι θες αυτός ο άνθρωπος να είναι η ζωή σου.

Διαβάστε περισσότερα

Day 3: Όταν χτίζεις το μέλλον των παιδιών

Όσα ζήσαμε την τρίτη μας ημέρα στην Ουγκάντα. Δηλαδή, όχι ακριβώς όλη την ημέρα.

Το σημερινό κείμενο θα είναι σχετικά σύντομο. Κι αυτό γιατί ο χρόνος που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας με ρεύμα και ίντερνετ είναι πάρα πολύ περιορισμένος. Η χθεσινή ημέρα, Τρίτη, ήταν σίγουρα η πιο σημαντική αυτού του ταξιδιού καθώς το βράδυ βρήκε σχεδόν όλους τους αναδόχους να κοιμούνται στις καλύβες του χωριού Γκαλαγκάλα. 30 χιλιόμετρα μακριά από τα ξενοδοχεία μας στο Παντέρ.

Διαβάστε περισσότερα

Day 2: Το χαμόγελο που χαρίζει η ελευθερία

Όσα ζήσαμε τη μέρα που η αποστολή της ActionAid έφτασε στο χωριό Γκαλαγκάλα εν μέσω χορών, τραγουδιών και αλαλαγμών.

Έχει μια ξεχωριστή δύναμη το παιδικό χαμόγελο. Βγάζει από πάνω σου κάθε έγνοια, κάθε σκέψη, κάθε ανησυχία. Σε κάνει να θες να γίνεις κι εσύ ξανά παιδί. Σε κάνει να λαχταράς μια εποχή που είχε μόνο παιχνίδι. Σε κάνει να νιώθεις αστείος με όσα απασχολούν τον κόσμο των μεγάλων.

Διαβάστε περισσότερα

Day 1: Μια πρώτη γεύση από Ουγκάντα

Όσα ζήσαμε την πρώτη ημέρα του ταξιδιού της ActionAid Hellas στο "μαργαριτάρι" της Αφρικής. Κάτι θα ήξερε ο Τσώρτσιλ για να την ονομάσει έτσι.

Για να περιγράψεις μία εμπειρία σαν την πρώτη σου ημέρα επί Αφρικανικού εδάφους, χρειάζεται συνήθως να αποστασιοποιηθείς από αυτή, να περάσουν λίγες ημέρες, να αφουγκραστείς καλά όσα βίωσες, όχι απλά για να μην εξάγεις λανθασμένα συμπεράσματα αλλά για να μιλήσεις δίκαια για το βίωμα αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

Το ταξίδι στην Ουγκάντα με την ActionAid ξεκινά

Η 24MEDIA θα βρίσκεται την ερχόμενη εβδομάδα στο πλευρό 45 αναδόχων που ταξιδεύουν στην καρδιά της Αφρικανικής Ηπείρου.

Η αντίδραση είναι πάντα η ίδια; Με μια τεράστια απορία ζωγραφισμένη στο βλέμμα για την επιλογή του μέρους εν μέσω καλοκαιριού. “Τι θα πας να κάνεις στην Ουγκάντα”; Το πρόσωπο όμως γλυκαίνει όταν ακούν τη λέξη ActionAid. Ηρεμεί, φωτίζεται από χαμόγελο και συχνά πυκνά ακούς και μια ιστορία ότι κι εκείνος ή εκείνη είναι ανάδοχος, ότι σε ζηλεύουν, ότι θα ήθελαν κι εκείνοι να είναι μαζί σου σε αυτό το ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO