SEX

7 λόγοι για να αποχαιρετήσεις το στρινγκ που κάποτε αγάπησες

Προσοχή προσοχή: Μην βγεις στα όπλα, μην τα βάψεις μαύρα. Στο μαγιό αναφερόμαστε.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα, μεγάλη, άβολη συζήτηση. Με την παραλία να είναι ο καθρέφτης της γυμναστικής που κάναμε ή δεν κάναμε ή νομίζαμε ότι κάναμε όλον το χρόνο, το θέμα ‘στρινγκ μαγιό’ είναι ένα θέμα που δύσκολα κάποιος ή κάποια αποφασίζει να το πιάσει.

Αφενός γιατί αν το δούμε από την γυναικεία πλευρά, μπορεί άνετα να γίνει προσβλητικό έως και ρατσιστικό απέναντι στις γυναίκες με περιττά κιλά που επιλέγουν να το φορέσουν. Αφετέρου γιατί αν το δούμε από την αντρική πλευρά, μπορεί άνετα να θεωρηθεί σεξιστικό αναλόγως τον τρόπο που θα επιλέξουν για να σχολιάσουν αυτό που βλέπουν. Μιλάμε για ένα γιγάντιο στερεοτυπικό μπέρδεμα. Στο οποίο θα πρέπει να είσαι ή τρελός ή αυτοκαταστροφικός ή να έχεις άγνοια κινδύνου για να θελήσεις να μπλεχτείς στο κόνσεπτ του.

Μην τρομάζεις, δεν πρόκειται να σου ζητήσω να πάρεις θέση. Δεν χρειάζεται. Καθώς τα χρόνια περνούν και οι απανταχού σελέμπριτιζ με τα τρομερά γυμνασμένα τους σώματα τείνουν προς το γνωστό και ως ‘παρτό’ ή ‘3/4’ μαγιό, με περισσή αγαλλίαση έχουμε όλοι πλέον το ελεύθερο να ξεφουσκώσουμε την κοιλιά μας απολαυστικά και να εκτονώσουμε το όποιο άγχος μπορεί να μας φέρνει η παραπάνω αβολίαση του θέματος.

(το ‘παρτό’)

Μιλάμε για ένα γεγονός εξαιρετικά σημαντικό. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι και μόνο η εικόνα ενός στρινγκ μαγιό μπορεί να μας φτάσει στα όρια της ετεροντροπής χωρίς να χρειαστεί ή να μας ζητηθεί να συζητήσουμε το παραμικρό επί του θέματος. Είτε μιλάμε για μία τρομερά ελκυστική περίπτωση είτε για την ακριβώς αντίθετή της.

Και κάπου εδώ μπορούμε να ξεκινήσουμε το μέτρημα των λόγων που φιγουράρουν στον τίτλο του κειμένου.

1. Το αντιαισθητικό του πράγματος

Σήμερα, και όπου σήμερα βάλε την τελευταία τριετία, η στροφή στην ‘ποιότητα’ του ‘περισσότερου υφάσματος’ έκανε τα πράγματα τόσο εύκολα ώστε να είμαστε τώρα εδώ και να μιλάμε δίχως φόβο και πάθος παραδεχόμενοι ότι στο 99% των περιπτώσεων η ύπαρξη ενός στρινγκ μαγιό στο οπτικό μας πεδίο ακόμα και στο καλύτερο δυνατό ενδεχόμενο δεν μας ξετρελαίνει. Και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό γιατί η εν λόγω άποψη έχει δείξει ότι λογαριάζει φύλα.

Το να βλέπεις ένα κορίτσι είτε με καλοσχηματισμένο κορμί είτε όχι να κυκλοφορεί ημίγυμνο στην παραλία, με εξαίρεση την περίπτωση να έχεις να δεις γυμνό κορμί τα τελευταία 150 χρόνια, δεν μπορεί να θεωρηθεί ωραίο ως θέαμα. Κυρίως αισθητικά.

2. Το ‘δεύτερο’ του ίδιου πράγματος

Και συνεχίζουμε στο νούμερο 2 για να συμπληρώσουμε ότι πλέον με έναν αυτοματοποιημένο τρόπο, κάθε φορά που ένα στρινγκ μαγιό κάνει την εμφάνισή του στην παραλία, απορρίπτει την ποιότητα του ατόμου που το φοράει.

 

Αν με ρωτάς, σαν αντίληψη η συγκεκριμένη είναι λανθασμένη και τείνει να γαργαλίσει στερεότυπα που κατηγοριοποιούν ανθρώπους. Παρόλα αυτά, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και τα γεγονότα, η εντύπωση που μας κάνει η κοπέλα που θα βουτήξει με την συγκεκριμένη στιλιστική επιλογή, δεν θα είναι η κοπέλα που θα μας εντυπωσιάσει για το στυλ της.

Άσε την σεμνότητα εκεί που κάθεται. Τώρα διαπραγματευόμαστε το στυλ και μόνο.

3. Εκεί που πάνε τα likes

Αναφέρθηκε ήδη η τάση των σελέμπριτιζ, ινφλουένσερς, δενξερωπεςτεςοπωςθες, να ρίξουν στην πυρά τα στρινγκ μαγιό και να τα αντικαταστήσουν με κάτι σε πιο πολύ ύφασμα. Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα τα κορίτσια που ακολουθούν ή παρακολουθούν το στυλ των ‘αρχηγών’ να συμπεριφέρονται στην γκαρνταρόμπα τους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

Εντάξει, μπορεί απλά να μην τα καίνε. Οι μεσογειακές γυναίκες τείνουμε να είμαστε πιο συναισθηματικές και να δενόμαστε με τα αντικείμενα.

4. ‘Καίνε’ κάθε φαντασία

Ξεφεύγουμε για μερικές γραμμές από την επικαιρότητα και περνάμε λίγο στο διαχρονικό του πράγματος. Ε λοιπόν, να σου πω κάτι; Και αν δεν θες μην συμφωνήσεις. Η φαντασίωση που μπορεί να φτιάξει το ύφασμα που χαϊδεύει ένα γυναικείο κορμί, στην περίπτωση του στρινγκ είναι λίγο χειρότερη από σεξ παντρεμένου ζευγαριού που κλείνουν μαζί 50 χρόνια γάμου.

 

Υπάρχει το ντυμένο, υπάρχει το απόλυτο γυμνό που πάντοτε είναι αισθησιακό και υπάρχει και το στρινγκ. Δηλαδή το αποτυχημένο γυμνό.

5. Δεν υπάρχουν σε αφθονία

Αυτό συμβαίνει όταν η μόδα σου γυρνάει την πλάτη αγαπητό στρινγκ. Ούτε σχέδια πολλά, ούτε χρώματα, ούτε τίποτα. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το να μην έχεις επιλογές στα είδη ρουχισμού συγκρίνεται μόνο με εγκλεισμό στο Γκουαντάναμο. Και αν.

6. Αυτό που (δεν) θέλουν οι άντρες

Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα πώς ένα κατά τα άλλα άκρως αισθησιακό εσώρουχο κατάφερε να πάρει μία τόσο κάτω βόλτα στο αντίστοιχο μαγιό του. Παρόλα αυτά, θες οι καιροί που όσο πάνε μας κάνουν όλο και πιο συντηρητικούς (όντως), θες το γεγονός ότι το στρινγκ με τον ήλιο να χτυπάει αλύπητα όλες τις ατέλειες δεν πηγαίνει σε πολλές γυναίκες; Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άντρες στο θέαμα ενός στρινγκ δεν ενθουσιάζονται ούτε επευφημούν.

 

Αντιθέτως, τα σχόλια που κάνουν είθισται πέρα από προσβλητικά να είναι και αποκαρδιωτικά για τις περισσότερες γυναίκες.

7. Αυτό που (δεν) θέλουν οι γυναίκες

Αλλά επειδή υπάρχουν και γυναίκες που ποσώς τις ενδιαφέρει τι πιστεύουν για αυτές οι άντρες (και εύγε) αφού ντύνονται για τον εαυτό τους και μόνο, πρέπει να πούμε κάπου εδώ ότι ακόμα και αυτή η περίπτωση γυναικών έχει αρχίσει να αφήνει πίσω της την κάποτε αγαπημένη της διχάλα για κάτι πιο ‘παρτό’.

Η μόδα; Η έλλειψη επιλογών που λέγαμε παραπάνω; Όλα αυτά μαζί; Θα σε γελάσω. Το θέμα είναι ότι πλέον το στρινγκ τείνει να γίνει για όλους και για κάθε έναν ξεχωριστά από μας ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι.

Τώρα, ας πούμε εσύ, στεναχωριέσαι με την συγκεκριμένη εξέλιξη;