SEX

Πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις μετά το ‘κέρατο’;

Μια δημοσιογράφος του ONEMAN, αναλύει όλη αυτήν την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που ακολουθεί μετά το αποδεδειγμένο κέρατο.

Για τους περισσότερους το ‘κέρατο’ είναι η τελευταία λέξη του δράματος. Σημαίνει αυτομάτως και το τέλος. Δεν χωρούν δικαιολογίες, δεν χωρούν απολογίες, απλώς τέλος. Για κάποιους μπορεί το τέλος να έρθει ακόμα και στην περίπτωση ενός ‘break’.

Δεν συγχωρείται, ούτε τότε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα με άλλον, όταν υποτίθεται ότι σκέφτεσαι σοβαρά για το μέλλον της σχέσης σου προσπαθώντας για μία τελευταία ευκαιρία. Και η δικαιολογία «σκεφτόμουν καλύτερα στην αγκαλιά άλλου συντρόφου για να το διαπιστώσω στην πράξη το ενδεχόμενο να είμαι με άλλον», δεν περνάει!!!!  Ή περνάει;;;

 

 

Η κοπέλα βρίσκει όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις πράξεις της, συνήθως σε αυτά τα επιχειρήματα συμπεριλαμβάνεται και το δυνατό χαρτί « με είχες παραμελήσει», το «καρφί» που «έδωσε» στεγνά την πράξη της, (συνήθως από το περιβάλλον του ζευγαριού) αυτομάτως μετατρέπεται στον κακό και ζηλιάρη φίλο που ήθελε το κακό τους και πάντα ήθελε να τους χωρίσει και έτσι, με σύντομες διαδικασίες το κέρατο περνάει στα ψιλά. Το κέρατο!!! Φυσικά, το σενάριο μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο, καθώς η ανασφάλεια που έχει μπει σαν μικρόβιο στον απατημένο, μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και σε πρόταση γάμου, προκειμένου να «δέσει» την παραστρατημένη σύντροφο! Μην μου πείτε ότι δεν έχετε ακούσει παρόμοιες ιστορίες από το δικό σας περιβάλλον, δεν θα σας πιστέψω.

 

Από πότε μια προσβλητική συμπεριφορά θα πρέπει να γίνεται ανεκτή με μερικά γλυκόλογα; Και από πότε μια τέτοια συμπεριφορά θα πρέπει να ανταμείβεται και με πρόταση γάμου;;; Τι έχω χάσει; Πού πάει όλο αυτό;; Γιατί αν είναι προσυμφωνημένη μια ελεύθερη σχέση, ακόμα και σε γάμο, να το καταλάβω. Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσαμε. Γιατί μετά από ένα κέρατο όμως, που σε έχει πληγώσει, που σε έχει κάνει να φανείς ο βλάκας και ο ηλίθιος της υπόθεσης, να ξαναγυρίσεις; Τα αναπάντητα τα ερωτήματα με ταλανίζουν.

 

Δικαιολογίες που αν ακούσεις  πρέπει να φύγεις τρέχοντας:

Ήμουν ευάλωτη συναισθηματικά γιατί νόμιζα ότι δεν με έβλεπες σοβαρά.

Με είχες παραμελήσει πολύ με τη δουλειά σου.

Από γυναικεία ανασφάλεια, νόμιζα ότι δεν μετράω πια.

Εσένα αγαπάω όμως, με σένα θέλω να είμαι.

We were on a break.” 

 

Ειδικά αυτό. Αν ζήτησες από την κοπέλα σου λίγο χρόνο για να σκεφτείς κάποια πράγματα, και εκείνη σε θερμοπαρακαλούσε να μην χωρίσετε ούτε για λίγο, παρόλα αυτά στο διαλειμματάκι σας αποφάσισε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να το ρίξει λίγο έξω, βρε αδερφέ, μην μασήσεις. Αν γυναίκα που ορκίζεται στην αγάπη σας και τρέμει στην ιδέα να χωρίσετε, βρίσκει άλλον με την πρώτη ευκαιρία, δεν είναι γυναίκα για σένα και καλά έκανες και της ζήτησες break. Τώρα σφύρα και τη λήξη για να τελειώνεις μια και καλή. Αν αφήσεις τον εγωισμό, την ηλίθια ανασφάλεια και τη ζήλεια να σε κυριεύσει, τότε ναι, μαθηματικά σε μερικούς μήνες θα την παρακαλάς εσύ να μην κάνετε break.

 

Εντάξει θα πει κάποιος, θεωρητικά όλα αυτά, είναι εύκολα και πραγματοποιήσιμα. Τι γίνεται όταν όμως η καψούρα σε έχει βαρέσει κατακούτελα και θέλεις να την συγχωρέσεις ακόμα κι αν σε απάτησε με όλους τους κολλητούς σου μαζί; Τι γίνεται όταν κατά βάθος έχεις πιστέψει, ότι εσύ και η δουλειά σου και ο ελάχιστος χρόνος που της αφιέρωνες, φταίνε και όχι εκείνη  που τελικά είναι καλό κορίτσι, απλώς παρασύρθηκε;

Να πας σε ψυχίατρο αν έχεις πέσει τόσο χαμηλά. Μη μιλήσεις σε κολλητό. Εννοείται θα την κράξει και να σου πει να την ξεχάσεις, θα σε βρίσει που είσαι μαλθακός, (τι κομψά που το έθεσα) θα την πει «τσούλ@» «κ@ριόλα» και άλλα όμορφα επίθετα. Μόνο που αν τελικά εσύ ξαναγυρίσεις σε εκείνη, από ντροπή στον κολλητό σου που έπεσες τόσο χαμηλά, θα τον απομονώσεις σταδιακά. Φυσικά θα φροντίσει για αυτό και η κοπέλα σου. Θα διώξει σιγά σιγά οποιονδήποτε βάζει ιδέες εναντίον της.

 

Αυτό είναι ένα πολύ άσχημο σενάριο. Κακό σενάριο, περίεργη τροπή των γεγονότων. Όχι μόνο θα πρέπει να αντιμετωπίσεις την ανασφάλεια που ούτως η άλλως προκύπτει από το κέρατο, αλλά και το γεγονός ότι αυτός ο άλλος, ήταν καλύτερος.

 

Σε καμία περίπτωση μην την διεκδικήσεις.

 

Γενικά λειτουργούν έτσι, πολλοί άνθρωποι στις σχέσεις. Κοιτούν να είναι προετοιμασμένοι με ένα back up plan. Θυμήσου ότι η μαϊμού πιάνεται πάντα πρώτα στο επόμενο κλαδί, πριν αφήσει το προηγούμενο. Άσε την μαϊμού να πέσει μια φορά, ίσως να της γίνει μάθημα επιτέλους.