PUBLI

Disrupt Greece 2018: Δείτε όλα όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό!

Highlights του μεγάλου event Disrupt Greece στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη.

Μια λαμπρή βραδιά γεμάτη ταλέντο, αισιοδοξία και συγκινήσεις επιφύλασσε στους εκατοντάδες επισκέπτες, ομιλητές και συμμετέχοντες ο διαγωνισμός καινοτομίας Disrupt Greece, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο Μουσείο Μπενάκη.

Η φετινή διοργάνωση των Fortune και Industry Disruptors – Game Changer, με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρεία Παπαστράτος, έδωσε το δικό της στίγμα για τον τρόπο με τον οποίο προετοιμαζόμαστε για όλα όσα μας επιφυλάσσει το μέλλον με την επέλαση των νέων τεχνολογιών, της τεχνητής νοημοσύνης και της καινοτομίας στην εργασία και στη καθημερινότητά μας.

 

Ομιλητές από τον κόσμο των επιχειρήσεων, της επιστήμης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και από τον επενδυτικό χώρο έθεσαν ερωτήματα και έδωσαν απαντήσεις για όλα όσα συνθέτουν το μέλλον της εργασίας, την ώρα που όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Το «παρών» στη σκηνή του Disrupt Greece 2018 έδωσαν keynote speakers, όπως ο Neil Harbisson, το πρώτο «cyborg του κόσμου», ο Αlessio Aceti της Karspersky Lab, ο Martin Wilckens της Deutsche Telekom AG, αλλά και η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου με τον καθηγητή Θεοδόση Τάσιο, ένα ανατρεπτικό δίδυμο επί σκηνής και δύο κορυφαίοι επικεφαλής μεγάλων ελληνικών εταιρειών, ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος και ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

 

Τέλος τη δική τους παρουσία είχαν εκπρόσωποι του οικοσυστήματος καινοτομίας όπως ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης της Innoetics και ο Γιάννης Ψαράς της Moosend, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε η EOS, το ρομπότ που έχει προγραμματίσει και έφερε στη σκηνή του Disrupt Greece η ομάδα Hyperion Robotics από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε όλες τις ομιλίες εδώ

Η βραδιά κορυφώθηκε με την παρουσία των δέκα φιναλίστ του διαγωνισμού, που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Οι ομάδες παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους πλάνο ενώπιον κριτών και κοινού, και έδωσαν τις δικές τους «μάχες» στα battles που έκριναν την τελική τριάδα.

Μεγάλος νικητής του Disrupt Greece ήταν η εταιρεία Verge.Capital, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ. Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε η Apifon με έπαθλο 10.000 ευρώ, ενώ στην τρίτη θέση αναδείχθηκε η ISTMOS, παίρνοντας 5.000 ευρώ.

 

Tη δεκάδα των φιναλίστ έκλεισαν οι ομάδες: Natech, Happyland Entertainment, BookingClinic, Nanoplasmas Private Company, Orderstate, Fitgate, Eberus.

 

Το Disrupt Greece δεν σταματάει εδώ. Και οι δέκα φιναλίστ θα λάβουν ειδικές υπηρεσίες από τους υποστηρικτές του διαγωνισμού, όπως η ΣΟΛ Α.Ε, που έχει σχεδιάσει ένα συνολικό πακέτο υπηρεσιών για τις ανάγκες των ομάδων.

Τέλος η εταιρεία Spaces προσφέρει στις δέκα πρώτες ομάδες επαγγελματική στέγη για 3 μήνες.