PUBLI

Για 12η συνεχή χρονιά η Fischer απένειμε τα Βραβεία Κοινού στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Οι «Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου», «Ο Ένοχος», «Πεταλούδες» & «Η Δωδέκατη Νύχτα» ήταν οι ταινίες που διακρίθηκαν με τα Βραβεία Κοινού Fischer στην φετινή διοργάνωση μέσα από τις 15.400 ψήφους του κοινού.

Η βραδιά – που σήμανε το τέλος της μεγαλύτερης γιορτής της 7ης τέχνης – ήταν όπως πάντα άκρως κινηματογραφική και λαμπερή και φυσικά η Fischer, η πιο σινεφίλ μπίρα, έδωσε για άλλη μία χρονιά το παρών στο Φεστιβάλ, δίνοντας τον λόγο στους χιλιάδες σινεφίλ που κατέκλυσαν τις αίθουσες και κατά την φετινή διοργάνωση.

Ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής της εμβληματικής ταινίας του Γιάννη Διαμαντόπουλου «Το γαλάζιο φόρεμα», Γιώργος Νανούρης, παρουσίασε τη βραδιά που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο κατάμεστο «Ολύμπιον». Την τελετή λήξης παρακολούθησαν σημαίνουσες προσωπικότητες τόσο από την καλλιτεχνική όσο και από την πολιτική σκηνή της χώρας. Μεταξύ αυτών οι  Μυρσίνη Ζορμπά, Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νίκος Ξυδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη, ενεργοί βουλευτές και πρώην υπουργοί, Στέλιος Κούλογλου, δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής, Κατερίνα Κοσκινά, Διευθύντρια Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κ.α.

 

Σε 11 ημέρες περισσότεροι από 80.000 θεατές παρακολούθησαν συνολικά 253 προβολές. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και αυτό των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσε δυναμικό παρών στη ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού Fischer. Οι σινεφίλ που βάζουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην ατζέντα τους είναι όλο και περισσότεροι στηρίζοντας παράλληλα με την παρουσία τους στις αίθουσες και την ανάδειξη της καλύτερης ταινίας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις, τα parties, τα masterclasses και η μοναδική αύρα του Φεστιβάλ συνόδεψαν το κοινό, καθ’ όλη την διάρκεια των ημερών, στις ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες που προβλήθηκαν.

Στη φετινή διοργάνωση προβλήθηκαν 253 ταινίες από περισσότερες από 50 χώρες. Το κοινό ξεχώρισε αρκετές από αυτές ψηφίζοντας για τα Βραβεία Κοινού Fischer με αμείωτους ρυθμούς, καθώς ο φετινός αριθμός των ψήφων έφτασε τις 15.400. Συγκεκριμένα, το βραβείο κοινού Fischer Ελληνικής Ταινίας – Μιχάλης Κακογιάννης, δόθηκε στην ταινία «Καταφύγιο ΙΙ: Το Μονοπάτι του Πάγου» σε σκηνοθεσία Χρήστου Νικολέρη ενώ η ταινία «Ο Ένοχος» του Γκούσταφ Μέλερ απέσπασε το βραβείο κοινού Fischer στην κατηγορία του Διεθνούς Διαγωνιστικού. Από το τμήμα «Ματιές στα Βαλκάνια» βραβεύθηκε η ταινία «Πεταλούδες» σε σκηνοθεσία Τόλγκα Καρατσελίκ από το τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» βραβεύθηκε η ταινία «Η Δωδέκατη Νύχτα» του Άλβαρο Μπρέχνερ.

Ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής, Marketing Manager International Premium Brands της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, απονέμοντας τα βραβεία στους καλλιτέχνες, έκανε λόγο για τα 12 συναπτά έτη παρουσίας και στήριξης της Fischer στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μέσα από τα Βραβεία Κοινού Fischer. Ανέφερε πως το κοινό με την ψήφο του αναδεικνύει τα ταλέντα του σήμερα που θα απασχολήσουν τον κόσμο αύριο ενώ τόνισε την σημασία της αγνής ανταλλαγής απόψεων και προτιμήσεων μεταξύ των παρευρισκομένων. Επίσης, ευχαρίστησε όλη την ομάδα του Φεστιβάλ για την εξαιρετική διοργάνωση υψηλού που πέτυχαν για άλλη μία χρονιά.

Λίγο πριν την τελετή λήξης, ο Παναγιώτης Μένεγος ως ambassador της ενέργειας “Starring Fischer” έστησε φέτος για τρίτη φορά το «πράσινο χαλί» της Fischer όπου υποδέχθηκε μία σειρά από εκλεκτούς καλεσμένους για τα – γνωστά πλέον – σύντομα live interviews. Η Γενική Διευθύντρια, Ελίζ Ζαλαντό, ο Επικεφαλής Προγράμματος, Γιώργος Κρασσακόπουλος, αμφότεροι εκ μέρους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνομίλησαν με τον Παναγιώτη Μένεγο. Επίσης, ο Γιώργος Νανούρης, σκηνοθέτης/ηθοποιός που παρουσίασε την τελετή λήξης, ο δημοσιογράφος, Κωστής Ζαφειράκης, ο κριτικός κινηματογράφου, Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, οι Beetroot Design Group, όπως επίσης η ραδιοφωνική παραγωγός, Μαίρη Ρετσίνα και ο ηθοποιός, Νικόλας Αγγελής, «πάτησαν» το πράσινο χαλί και μίλησαν για το σινεμά και όχι πολλά περισσότερα.

Η βραδιά έκλεισε στην Αποθήκη Γ’ με το καθιερωμένο party λήξης, όπου οι σινεφίλ διασκέδασαν με τα DJ sets και την live band πάντα με τη συνοδεία παγωμένης Fischer. Συντελεστές και θεατές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 60η διοργάνωση.

Όλες οι κινηματογραφικές στιγμές ξεκινούν και τελειώνουν με μία Fischer!

Fischer, It’s About Taste.

#StarringFischer #FischerBeer / #ItsAboutTaste / #GreenCarpet / #tiff2018

Περισσότερες πληροφορίες : www.fischerbeer.gr  ,  www.facebook.com/FischerBeerGreece 

#FischerBeer #ItsAboutTaste