PUBLI

Για 2η συνεχή χρονιά η κινηματογραφική Fischer απένειμε το Βραβείο Κοινού Fischer στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας έφτασε στο τέλος της με την μπίρα Fischer να πρωταγωνιστεί στους κινηματογράφους, συνοδεύοντας απολαυστικά τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Το Βραβείο Κοινού Fischer απονεμήθηκε στην ταινία που ξεχώρισαν με την ψήφο τους περισσότεροι από 5.000 θεατές που συμμετείχαν στην διαδικασία. Ως γνήσιος λάτρης της έβδομης τέχνης, η Fischer ήταν αυτή που έδωσε φωνή στην γνώμη του κοινού και βράβευσε την επιλογή του.

Το μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι της 25ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο της τελετής λήξης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, προβλήθηκε, παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών, η ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά, μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Η πρεμιέρα της ταινίας και η τελετή λήξης την οποία παρουσίασε ο ηθοποιός, Κώστας Νικούλι, κέντρισαν το ενδιαφέρον πλήθους προσωπικοτήτων που παρευρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, οι σκηνοθέτες Κώστας Γαβράς, Παντελής Βούλγαρης και Νίκος Περάκης, οι ηθοποιοί Χρήστος Λούλης και Έμιλυ Κολιανδρή, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Λένα Δροσάκη, Γιώργος Χωραφάς, Χρήστος Στέργιογλου, Δημήτρης Τάρλοου, Δημήτρης Πιατάς, Πέρης Μιχαϊλίδης, Δημήτρης Λάλος, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου και Παναγιώτης Μπουγιούρης. Επίσης, παρευρέθηκαν οι Γιώργος και Άννα Νταλάρα, ο Διευθυντής της Shaubune, Τόμας Οστερμάιγερ, ο Σερζ Τουμπιανά ένας από τους σημαντικότερους κριτικούς κινηματογράφου των Cahiers du Cinema και Πρόεδρος της Unifrance, ο βουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης και η σύντροφός του, Δανάη Στράτου, οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Διευθυντής Προώθησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, η Διευθύντρια του Hellenic Film Commission, Βένια Βέργου.

Στην διάρκεια της βραδιάς, ο Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Laurent Delmouly παρέδωσε το Βραβείο Κοινού Fischer στην ταινία «Les Miserables», του  Ladj Ly. Ο κ. Laurent Delmouly, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εκπροσωπώ την μπίρα Fischer, ένα άκρως σινεφίλ brand που υποστηρίζει τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ελλάδα, εδώ και περισσότερο από δέκα συναπτά έτη». Στην συνέχεια, απένειμε το Βραβείο Κοινού Fischer και ευχαρίστησε θερμά την διοργάνωση ενώ αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για την Fischer η συμμετοχή και η υποστήριξη σε ανάλογες εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούν την έβδομη τέχνη.

 

Οι 62.000 σινεφίλ που γέμισαν τις αίθουσες, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον 115 ταινίες μεγάλου και 63 ταινίες μικρού μήκους, αφήνοντας την ψήφο τους για την αγαπημένη τους ταινία στις ειδικές κάλπες της Fischer που βρίσκονταν έξω από τις αίθουσες, αναδεικνύοντας έτσι μέσα από το Βραβείο Kοινού Fischer την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ, που προέκυψε από τις 12 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του δεκαημέρου που γέμισε εικόνες, σφυγμό, ζωή και ρυθμό την πόλη, ο Παναγιώτης Μένεγος ως κινηματογραφικός φίλος της ενέργειας “Starring Fischer” που «φλερτάρει» με όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας, μετέφερε μέσα από την δική του οπτική το κλίμα του φεστιβάλ. Παρέα με την Fischer βρέθηκαν και η Μαίρη Ρετσίνα καθώς και ο Νικόλας Αγγελής.

Μετά την τελετή λήξης, οι θεατές απόλαυσαν παγωμένη Fischer στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και ανανέωσαν το ραντεβού τους με τα ανεξερεύνητα διαμάντια της έβδομης τέχνης για τον επόμενο Σεπτέμβριο, πάντα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

Όλες οι κινηματογραφικές στιγμές ξεκινούν και τελειώνουν με την απολαυστική συντροφιά της Fischer!

Fischer, It’s About Taste.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το site της Fischer www.fischerbeer.gr