PUBLI

Η Belvedere Vodka παρουσιάζει τη σειρά Belvedere Single Estate Rye

Βότκες που υμνούν την αξία του terroir και αποδεικνύουν την σημασία της προέλευσης

Η Βelvedere Vodka είναι η πρωτότυπη και αληθινή έκφραση μιας super premium βότκας που δημιουργήθηκε σαν αποτέλεσμα 600 χρόνων παράδοσης και γνώσης. Μια βότκα αυθεντική, χωρίς πρόσθετα, που δημιουργείται αποκλειστικά από την πολωνική σίκαλη Dankowskie Gold Rye και αρτεσιανό νερό.

Βelvedere Vodka. Σίκαλη. Νερό. Και χαρακτήρας.

Η Belvedere Vodka παρουσιάζει σήμερα την τελευταία της καινοτομία, τη σειρά Belvedere Single Estate Rye. Η σειρά περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές βότκες, την Smogóry Forest και την Lake Bartężek που έχουν πάρει τις ονομασίες τους από τις περιοχές προέλευσής τους και αντικατοπτρίζουν στον χαρακτήρα τους το ιδιαίτερο terroir της περιοχής προέλευσής τους.

Bότκες με βάση το terroir

Οι βότκες Belvedere Smogóry Forest και η Belvedere Lake Bartężek παρασκευάζονται από τη σπάνια σίκαλη Diamond Dankowskie, ένα σιτηρό με πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα που καλλιεργείται αποκλειστικά στα μεμονωμένα κτήματα συγκεκριμένων περιοχών της Πολωνίας.

Κάθε βότκα έχει εντυπωσιακά διαφορετικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας την ικανότητά της σίκαλης να εκδηλώνει πολλά διαφορετικά προφίλ. Η βότκα Belvedere Smogóry Forest είναι τολμηρή και απολαυστική. Αναδεικνύει τις πιο πλούσιες γεύσεις της σίκαλης, ενώ η βότκα Belvedere Lake Bartężek είναι δροσερή και εκλεπτυσμένη. Έρχονται να συμπληρώσουν την οικογένεια της Belvedere Vodka, που είναι γνωστή για τον ευγενή και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της και επιδεικνύουν μια παλέτα διαφορετικών γευστικών προφίλ της σίκαλης.

«Οι καινούριες Single Estate Rye βότκες αντιπροσωπεύουν μια πολύ ιδιαίτερη καινοτομία για την Belvedere» είπε ο Rodney Williams, Πρόεδρος της Belvedere Vodka. «Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να δείξουμε ότι υπάρχει φινέτσα, διακριτικότητα και εξαιρετική ποιότητα στη βότκα. Αντικατοπτρίζει επίσης τη δέσμευσή μας να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες μας, τόσο στη χρήση της σίκαλης Dankowskie Diamond, όσο και την ικανότητά μας να σχεδιάζουμε ξεχωριστές γεύσεις.»

 

Η σίκαλη και το terroir

H προσωπικότητα της σίκαλης αναδεικνύεται

H Belvedere υπερασπιζόταν ανέκαθεν τη βότκα σίκαλης, καθώς μπορεί από τη φύση της να δημιουργεί βότκες με περισσότερο χαρακτήρα και γεύση από ό,τι τα υπόλοιπα σιτηρά, κάτι το οποίο ενισχύεται και κατά την απόσταξη. Το αποτέλεσμα είναι βότκες με πλούσιο χαρακτήρα, που προβάλλουν ένα φάσμα χαρακτηριστικών της σίκαλης και αποδεικνύουν  ότι η βότκα μπορεί να έχει διαφορετικά πολύπλοκα και ξεχωριστά γευστικά προφίλ.

Σίκαλη Diamond Dankowskie

Η σίκαλη Diamond Dankowskie, σιτηρό κατάλληλο για την αρτοποιία, περιέχει λιγότερο άμυλο από τα υπόλοιπα σιτηρά και συνεπώς παράγει λιγότερη αλκοόλη. Ωστόσο, όταν ζυμώνεται και αποστάζεται έχει την ικανότητα να επιδεικνύει ένα ευρύ φάσμα μοναδικών χαρακτηριστικών και γεύσης. Τόσο η βότκα Belvedere Smogóry Forest, όσο και η Belvedere Lake Bartężek παρασκευάζονται αποκλειστικά με σίκαλη Diamond Dankowskie, όπως άλλωστε και όλη η οικογένεια της Belvedere.

 

H προέλευση επηρεάζει την γεύση

To κλίμα, το έδαφος, η τοπογραφία και οι καλλιεργητές συνθέτουν το terroir που επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη οποιαδήποτε καλλιέργειας. Και της σίκαλης. Οι Belvedere Single Estate Rye Vodka μπορούν να αναδίδουν ακόμα πιο ξεχωριστά γευστικά προφίλ ανάλογα με την περιοχή στην οποία καλλιεργείται η σίκαλη.

H Belvedere Smogóry Forest και η Belvedere Lake Bartężek χρησιμοποιούν την ίδια σίκαλη, την ίδια μαγιά και την ίδια διαδικασία, αλλά έχουν διαφορετικά προφίλ γιατί η απόδοση της σίκαλης έχει επηρεαστεί από το μοναδικό terroir του κάθε κτήματος.

Belvedere Single Estate Rye Vodkas

Smogóry Forest

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από τη σπάνια σίκαλη Dankowskie Diamond και καλλιεργείται σε ένα μικρό κτήμα βαθιά στη δυτική Πολωνία. Η περιοχή έχει τη μεγαλύτερη δασική κάλυψη στην Πολωνία, με ψηλά δάση που περιβάλλουν το κτήμα σχηματίζοντας ένα φυσικό φραγμό από της μεγάλες πόλεις και διατηρώντας το περιβάλλον καθαρό. Βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο και χάρη σε αυτό, ο υγρός αέρας του Ατλαντικού κυκλοφορεί σε όλη την περιοχή, κάνοντας τους χειμώνες ήπιους και τα καλοκαίρια παρατεταμένα, κάτι που σημαίνει ότι η καλλιεργητική περίοδος ξεκινά νωρίς και η συγκομιδή αργεί να γίνει.

Η παρατεταμένη καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδος και το παρθένο περιβάλλον συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πλούσιας βότκας που φέρνει στο νου τα πυκνά δάση της περιοχής.

Belvedere Smogóry Forest. Tολμηρή και απολαυστική. Με αίσθηση αλμυρής καραμέλας, ίχνος μελιού, απαλές νότες λευκού πιπεριού και αλμυρή/γλυκιά επίγευση.

Lake Bartężek

Και η Belvedere Lake Bartężek παρασκευάζεται από τη σπάνια σίκαλη Dankowskie Diamond που αυτή τη φορά καλλιεργείται σε ένα κτήμα της βορειανατολικής Πολωνίας στην περιοχή των λιμνών της Μαζουρίας. Η περιοχή είναι γνωστή ως «οι Χίλιες Λίμνες» , απίστευτα πεντακάθαρες που δημιουργήθηκαν από τις μετακινήσεις πάγων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής επηρεάζονται άμεσα από την κρύα θάλασσα της Βαλτικής που βρίσκεται στον βορρά, με μεγάλους χειμώνες, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Το μεταπαγετωνικό έδαφος είναι αργιλώδες, πλούσιο σε φώσφορο και κάλλιο.

Οι συνθήκες αυτές καταπονούν τη σίκαλη, η οποία μένει κάτω από το χιόνι για τουλάχιστον 80 ημέρες τον χρόνο, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει μοναδικές γευστικές δυνατότητες.

Belvedere Lake Bartężek. Δροσερή και απαλή. Με νότες από μαύρο πιπέρι, φρεσκοκομμένη σίκαλη, ίχνος αμυγδάλου, γρασιδιού και μπισκότου.

Νέα συσκευασία

Η σειρά Belvedere Single Rye διαθέτει μια μοναδική νέα συσκευασία που υποδηλώνει τη ξεχωριστή βότκα που περιέχεται σε κάθε μπουκάλι. Τα νέα μπουκάλια έχουν μια μοναδική τετράγωνη βάση, η οποία βαθμιαία εξελίσσεται σε μια στρογγυλή κορυφή και πιο κοντό λαιμό που παραπέμπει σε πολυτελή μπουκάλια σκούρων ποτών. Το Smogóry Forest είναι φιμέ γκρι και η Lake Bartężek έχει το μπλε του μεσονύκτιου, το καθένα από τα οποία εξελίσσεται από σκούρο σε σχεδόν διάφανο, δημιουργώντας ένα κομψό βάθος. Κοιτάζοντας δύο μπουκάλια δίπλα- δίπλα σου αποπνέουν έναν σοφιστικέ χαρακτήρα κομψότητας και στυλ προβάλλοντας την φύση των terroir τους.

Προτάσεις σερβιρίσματος

Ο ιδανικός τρόπος για να απολαύσετε τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τόσο της Smogóry Forest όσο και της Lake Bartężek είναι σκέτες με πάγο. Εάν θέλετε να της απολαύσετε σε cocktail, αυτό που συνιστάται για να αναδειχτούν τα χαρακτηριστικά τους είναι να εμπνευστείτε από κλασικά whisky cocktail με βάση τη σίκαλη. 

Ακολουθήστε την Belvedere στο  Instagram @belvederevodka ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στο https://www.belvederevodka.com