PUBLI

Η Fischer για 9η συνεχή χρονιά απένειμε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Η ταινία που μαγνήτισε φέτος το κοινό ήταν η «Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου / Le Grand Bain»

H μπίρα Fischer μένοντας πιστή στο ραντεβού της με τη γαλλική κουλτούρα και τον κινηματογράφο για 9η συνεχή χρονιά, απέμεινε το «Βραβείο Κοινού Fischer», στην ταινία «Κολύμπα ή αλλιώς Βυθίσου / Le grand bain» σε σκηνοθεσία Gilles Lellouche και διανομέα στην Ελλάδα την εταιρεία Spentzos Film. Η πιο σινεφίλ μπίρα, συνεχίζει να επιβραβεύει τη δημιουργία και κράτησε συντροφιά στο κοινό που παρακολούθησε και φέτος δεκάδες αξιόλογες γαλλόφωνες ταινίες.

 

Για μια ακόμη χρονιά, το κοινό μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας ανέδειξε την ταινία που του κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον, ενώ είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 9 γαλλικές παραγωγές του διαγωνιστικού τμήματος, που προβλήθηκαν κατά την διάρκεια του 20ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Οι κάλπες του Βραβείου Κοινού Fischer που ήταν στημένες έξω από τις αίθουσες του Δαναού, του Άστορ και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, γέμισαν με τις ψήφους του κοινού φτάνοντας φέτος τις 950.

Μέσα σε 9 ημέρες, 46 μοναδικές γαλλόφωνες κινηματογραφικές παραγωγές γέμισαν εικόνες τους χιλιάδες σινεφίλ που τίμησαν το 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με την παρουσία τους. Φέτος, τον τόνο έδωσε ένα στοιχείο που διεγείρει τις αισθήσεις και χαρακτηρίζει προσωπικότητες και καταστάσεις, το άρωμα. Το αφιέρωμα «Άρωμα & Κινηματογράφος» ξεσήκωσε τις αισθήσεις των χιλιάδων σινεφίλ, ως τέχνη και κατ’ εξοχήν σύμβολο του γαλλικού savoir-faire.

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στον κινηματογράφο Δαναό με την προβολή της ταινίας «Το μυστήριο του κυρίου Πικ» του Ρεμί Μπεζανσόν. Την τελετή παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Γαλλικού Ινστιτούτου,  «Kataplictiques», ενώ μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών σημαντικές προσωπικότητες του διπλωματικού και του πολιτιστικού χώρου όπως ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Chistophe Chantepy. Επίσης, παρευρέθηκαν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ, όπως o συγγραφέας David Foenkinos, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν, Μαριάννα Κάλμπαρη, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», Λουκάς Κατσίκας.

 

Ο Marketing Director της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Laurent Delmouly, απονέμοντας το Βραβείο Κοινού Fischer στον Γιώργο Σπέντζο της εταιρίας διανομής Spentzos Film, ανάμεσα στα άλλα δήλωσε: «Χθες ακόμα, ήμουν είκοσι χρονών, χάιδευα το χρόνο κι έπαιζα με τη ζωή, όπως παίζουμε με την αγάπη και ζούσα τη νύχτα» τραγουδούσε ο Aznavour. Για το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, το χθες είναι σήμερα. 20 χρόνια που το Φεστιβάλ χαϊδεύει το χρόνο, παίζει με τη ζωή όπως παίζουμε με την αγάπη και ζει κυρίως τη νύχτα. Για 9η συνεχή χρονιά, η Fischer είναι χορηγός του Βραβείου Κοινού, ένα συμβολικό Βραβείο που δίνει φωνή στους λάτρεις του κινηματογράφου. Χάρη στο Φεστιβάλ, δίνεται η μοναδική ευκαιρία στο κοινό, πέρα από το να χαρεί βλέποντας ταινίες, να συναντήσει από κοντά και να συζητήσει με επαγγελματίες του κινηματογράφου, ηθοποιούς και σκηνοθέτες.». Στη συνεχεία, ο κ. Delmouly έκλεισε τον λόγο του με ευχαριστίες προς την διοργάνωση, χωρίς να παραλείψει τον ενθουσιασμό της Fischer για εκδηλώσεις που στηρίζουν και αγαπούν τον κινηματογράφο.

Το Black Duck Garden φιλοξένησε το πάρτι λήξης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Fischer. Μετά την απονομή οι σινεφίλ απόλαυσαν τις μουσικές επιλογές του Γιάννη Καστανάκη από τον “Pepper 96,6” με συνοδεία δροσερής Fischer, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το website της Fischer www.fischerbeer.gr