PUBLI

H IWC αναδεικνύει την κατασκευαστική της δεξιοτεχνία με τη νέα σειρά Spitfire

H νέα σειρά ρολογιών Spitfire της IWC αποτελεί μέρος της οικογένειας Pilot και τιμά τη μοναδική τεχνογνωσία των σχεδιαστών του θρυλικού Βρετανικού μαχητικού αεροσκάφους.

Για να τιμήσει τη μοναδική τεχνογνωσία των σχεδιαστών του θρυλικού Βρετανικού μαχητικού αεροσκάφους, η IWC τροφοδοτεί όλα τα ρολόγια Spitfire με μηχανισμούς που έχει κατασκευάσει η ίδια.  Η σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από τo χαρακτηριστικό design οργάνου μετρήσεων του Mark 11

Το εμβληματικό αυτό ρολόι πλοήγησης κατασκευάζονταν στο Schaffhausen για την Royal Air Force από το 1948 και έχει φορεθεί από πολλούς πιλότους και πλοηγούς εκείνης της εποχής.

To Spitfire, σχεδιασμένο από τον Reginald J. Mitchell, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην ιστορία της αεροπλοΐας. Το εμβληματικό σχήμα του θρυλικού Βρετανικού μαχητικού αεροσκάφους αποτελεί αποτέλεσμα άψογης λειτουργικής σχεδίασης. Τα φτερά του σε ελλειπτικό σχήμα κάνουν το  αεροσκάφος εξαιρετικά ευέλικτο ενώ παράλληλα του προσδίδουν το χαρακτηριστικό του περίγραμμα. Τα ρολόγια Pilot της IWC με τη χαρακτηριστική σχεδίαση οργάνου μετρήσεων δημιουργήθηκαν με ανάλογο τρόπο ως αποτέλεσμα ειδικής μηχανολογικής κατασκευής ανταποκρινόμενα σε συγκεκριμένες απαιτήσεις της πολεμικής αεροπλοΐας. (Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε ξεχωριστό άρθρο). «Όπως και το Spitfire, η ομώνυμη συλλογή της IWC επίσης συνδυάζει άψογα τη φόρμα με τη λειτουργικότητα. Η σχεδίαση είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό ρολόι Mark 11. To ρολόι αυτό αναδεικνύει την κατασκευαστική μας δεξιοτεχνία, δεδομένου ότι όλα τα μοντέλα Spitfire τροφοδοτούνται από υψηλής ποιότητας μηχανισμούς που έχει κατασκευάσει η IWC» εξηγεί ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ SPITFIRE ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Η IWC

Για πρώτη φορά, η IWC τοποθέτησε μηχανισμό από την οικογένεια μηχανισμών 69000 σε ρολόι Pilot. Ο μηχανισμός 69380 που έχει κατασκευάσει η IWC τροφοδοτεί 2 χρονογράφους Spitfire με μικρή διάμετρο κάσας 41 χιλιοστών. Δύο υψηλής ποιότητας μηχανισμοί από την οικογένεια 82000 έχουν επίσης τοποθετηθεί σε ρολόγια Pilot για πρώτη φορά. Και οι δύο έχουν εμπλουτιστεί με διάφορα complications: Ο νέος 82760 κατασκευασμένος από την IWC με τον πατενταρισμένο μηχανισμό Timezoner, και ο 82760 κατασκευασμένος από την IWC με λειτουργία UTC. Το μοντέλο με το perpetual calendar τροφοδοτείται με μηχανισμό της οικογένειας  52000 που έχει κατασκευάσει η IWC. Ο 52615 που έχει κατασκευάσει η IWC, διαθέτει σύστημα κουρδίσματος Pellaton, κεραμικά εξαρτήματα και δύο barrel. Τέλος, η IWC χρησιμοποιεί για πρώτη φορά μηχανισμό από την οικογένεια 32000 που έχει κατασκευάσει η ίδια: Ο 32110 τροφοδοτεί δύο αυτόματα ρολόγια Spitfire. Χάρη στην ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία τους, όλοι οι μηχανισμοί που έχει κατασκευάσει η IWC αναδεικνύουν την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία της εταιρείας.

ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ

Η σειρά Spitfire περιλαμβάνει δύο διαφορετικές σχεδιαστικές γραμμές. «Το χρωματικό μοτίβο του ρολογιού με την κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, το μαύρο καντράν και το πράσινο υφασμάτινο λουράκι, θυμίζει το cockpit των Spitfire. Η κάσα από μπρούντζο, το πράσινο καντράν και τα λουράκια από δέρμα μοσχαριού προσδίδουν στα άλλα μοντέλα έναν διαφορετικό και μοναδικό χαρακτήρα. Με το πέρασμα του χρόνου, ο μπρούντζος αποκτά μια ειδική επίστρωση δίνοντας μια μοναδική νότα σε κάθε ρολόι. Ένα Spitfire είναι σκαλισμένο στο πίσω μέρος των ρολογιών που διαθέτουν κλειστή κάσα» αναφέρει ο Christian Knoop, Creative Director στην IWC Schaffhausen.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ SPITFIRE ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΜΟΝΤΕΛΑ:

Το Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Spitfire (Ref. IW503601) διαθέτει perpetual calendar και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 250 ρολογιών.

  • Μπρούντζινη κάσα, καντράν σε χρώμα πράσινο ελιάς, επίχρυσοι δείκτες και καφέ λουράκι από δέρμα μοσχαριού.

Ο μηχανισμός 52615 που έχει κατασκευάσει η IWC διαθέτει απόθεμα ενέργειας 7 ημερών. Τα εξαρτήματα του συστήματος κουρδίσματος Pellaton έχουν κατασκευαστεί από αδιάβροχο κεραμικό υλικό. Το perpetual calendar αντιλαμβάνεται αυτόματα τον διαφορετικό αριθμό των μηνών καθώς και τα δίσεκτα έτη, ενώ δεν χρειάζεται διόρθωση μέχρι το 2100. Δεδομένου ότι όλες οι ενδείξεις είναι τέλεια συγχρονισμένες, το ρολόι μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί από την κορώνα.

 

Η διπλή ένδειξη της σελήνης δείχνει τη σωστή θέση του φεγγαριού τόσο στο βόρειο όσο και το νότιο ημισφαίριο και χρειάζεται διόρθωση κατά μια ημέρα κάθε 577.5 έτη. Το διαφανές πίσω μέρος του ρολογιού από κρύσταλλο σάπφειρου επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει τον όμορφα διακοσμημένο μηχανισμό που έχει κατασκευάσει η IWC.

Το Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” (Ref. IW395501) συνδυάζει τον πατενταρισμένο μηχανισμό Timezoner με έναν αυτόματο μηχανισμό που έχει κατασκευάσει η IWC και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 250 ρολογιών.

  • Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο καντράν, δείκτες από ρόδιο, πράσινο υφασμάτινο λουράκι.

Η ειδική έκδοση είναι αφιερωμένη στο  project “Silver Spitfire – The Longest Flight”.  Σχεδιάστηκε ειδικά για τους πιλότους Steve Boultbee Brooks και Matt Jones για να τους συνοδέψει στην πτήση τους γύρω από τον κόσμο με το αεροσκάφος Spitfire. Το ρολόι μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετική ζώνη ώρας με μια απλή περιστροφή της στεφάνης. Ο δείκτης της ώρας, η 24ωρη ένδειξη και η ημερομηνία περιστρέφονται αυτόματα στην ίδια ώρα. Η 24ωρη ένδειξη έχει σχεδιαστεί με τη μορφή ενός περιστρεφόμενου δίσκου κάτω από το καντράν. Αυτό σημαίνει ότι το καντράν έρχεται πιο κοντά στο μπροστινό γυαλί και έτσι γίνεται πιο ευανάγνωστο.

 

Ο καινούργιος μηχανισμός 82760 που έχει κατασκευαστεί από την IWC, περιλαμβάνει σύστημα κουρδίσματος Pellaton με εξαρτήματα φτιαγμένα από αδιάβροχο κεραμικό υλικό και δημιουργεί απόθεμα ενέργειας 60 ωρών.

Με το Pilot’s Watch UTC Spitfire Edition “MJ271” (Ref. IW327101), η IWC φέρνει για πρώτη φορά τη λειτουργεία Coordinated Universal Time (UTC) σε μηχανισμό που έχει κατασκευάσει η ιδία. Το ρολόι κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 271 τεμαχίων.

  • Μπρούντζινη κάσα, καντράν σε χρώμα πράσινο ελιάς, επίχρυσοι δείκτες και καφέ λουράκι από δέρμα μοσχαριού

 

H λειτουργία UTC που χρησιμοποιείται στην αεροπλοΐα για λόγους επικοινωνίας και πλοήγησης, δίνει τη δυνατότητα καθορισμού δεύτερης ζώνης ώρας. Γυρίζοντας την κορώνα όταν βρίσκεται στην κεντρική θέση, ο δείκτης της ώρας μετακινείται μπροστά ή πίσω σε ωριαία διαστήματα. Αν το καντράν ξεπεράσει το International Date Line, η ένδειξη της ημερομηνίας αλλάζει αυτόματα. Η ώρα στην πατρίδα του κατόχου του εμφανίζεται στην κυρτή ένδειξη UTC που βρίσκεται στο πάνω μισό μέρος του καντράν. Ο μηχανισμός 82710 που έχει κατασκευάσει η IWC διαθέτει σύστημα κουρδίσματος Pellaton με κεραμικά εξαρτήματα και διαθέτει power reserve 60-ωρών.

Στο Pilot’s Watch Chronograph Spitfire (Ref. IW387901 και IW387902), η IWC για πρώτη φορά χρησιμοποιεί σε ρολόι pilot μηχανισμό από την οικογένεια 69000.

  • Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο καντράν, δείκτες από ρόδιο, πράσινο υφασμάτινο λουράκι. (Ref. IW387901)
  • Μπρούντζινη κάσα, καντράν σε χρώμα πράσινο ελιάς, επίχρυσοι δείκτες και καφέ λουράκι από δέρμα μοσχαριού. (Ref. IW387902)

Η IWC παρουσιάζει το πρώτο ρολόι Pilot’s Chronograph με μηχανισμό από την οικογένεια 69000 και μειωμένη διάμετρο κάσας 41 χιλιοστών. Η οικογένεια 69000 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στους μηχανισμούς που έχει κατασκευάσει η IWC στη νεότερη ιστορία της.

 

Ο 69380 αποτελεί έναν δυνατό, αξιόπιστο και υψηλής ακριβείας μηχανισμό χρονογράφου με κλασσική σχεδίαση. Οι ώρες και τα λεπτά της χρονομέτρησης εμφανίζονται σε δύο υπό-καντράν που βρίσκονται στις θέσεις ώρας  «9» και «12». Επίσης, περιλαμβάνει ένδειξη ημέρας και ημερομηνίας. Το σύστημα κουρδίσματος, το οποίο κουρδίζεται και προς τις δύο κατευθύνσεις, εξασφαλίζει απόθεμα ενέργειας 46 ωρών. Μια εσωτερική κάσα κατασκευασμένη από μαλακό σίδηρο προστατεύει το μηχανισμό από μαγνητικά πεδία.

Στο Pilot’s Watch Automatic Spitfire (Ref. IW326801 και IW326802), η IWC για πρώτη φορά χρησιμοποιεί σε ρολόι pilot μηχανισμό από την οικογένεια 32000.

  • Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο καντράν, δείκτες από ρόδιο, πράσινο υφασμάτινο λουράκι. (Ref. IW326801)
  • Μπρούντζινη κάσα, καντράν σε χρώμα πράσινο ελιάς, επίχρυσοι δείκτες και καφέ λουράκι από δέρμα μοσχαριού. (Ref. IW326802)

 

Ο μηχανισμός 32110 που έχει κατασκευάσει η IWC κάνει το ντεμπούτο του το σε αυτό το ρολόι. Ο στιβαρός αυτόματος μηχανισμός διαθέτει σύστημα κουρδίσματος το οποίο κουρδίζεται και προς τις δύο κατευθύνσεις και εξασφαλίζει απόθεμα ενέργειας 72 ωρών. Το ρολόι διαθέτει άνετη διάμετρο 39 χιλιοστών. Μια εσωτερική κάσα κατασκευασμένη από μαλακό σίδηρο προστατεύει το μηχανισμό από μαγνητικά πεδία.