PUBLI

Η Sony παρουσιάζει νέες καινοτομίες στην IFA 2017

Τόκιο, Ιαπωνία – Στην έκθεση τεχνολογίας IFA στο Βερολίνο της Γερμανίας, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, η Sony Corporation πρόκειται να παρουσιάσει μια σειρά από τα τελευταία προϊόντα της.

Στη συνέντευξη τύπου της Sony που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Αυγούστου (13:00 CET – τοπική ώρα) πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας της IFA, ο Shigeru Kumekawa, Πρόεδρος της Sony Europe, παρουσίασε τα νεότερα προϊόντα ήχου της εταιρείας. «Συνεχίζοντας να παρέχουμε επαναστατικά προϊόντα που αντηχούν σε βαθύ συναισθηματικό επίπεδο, η Sony στέκεται δίπλα στους πελάτες της και στις εμπειρίες που αναζητούν. Επιτυγχάνουμε σταθερή αύξηση των κερδών στην επιχείρηση ηλεκτρικών ειδών εδώ στην Ευρώπη, εστιάζοντας στην αγορά υψηλής προστιθέμενης αξίας και είμαστε καλά τοποθετημένοι για το υπόλοιπο του 2017 και ακόμα παραπέρα”, ανέφερε ο Kumekawa. Ο Hideyuki Furumi, EVP, Global Sales & Marketing, Sony Mobile Communications Inc. συνέχισε για να παρουσιάσει τα τελευταία προϊόντα της σειράς smartphone XperiaTM X.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη τύπου από την ακόλουθη URL διεύθυνση: http://www.sony.gr/ifa2017

Τα κύρια προϊόντα που θα παρουσιαστούν

Audio & TV/Smart Home

Η Sony θα παρουσιάσει τα τελευταία Hi-Res ασύρματα ακουστικά εξουδετέρωσης θορύβου, ως συνέχεια των MDR-1000X, τα οποία ανακοινώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην IFA 2016. Τρεις νέοι τύποι ακουστικών θα κυκλοφορήσουν: το στυλ headband “WH-1000XM2”, το behind-the-neck “WI-1000X” και το truly wireless “WF-1000X”. Κάθε ένα από αυτά τα τρία μοντέλα της σειράς 1000X διαθέτει το κορυφαίo  επίπεδο εξουδετέρωσης θορύβου σε Bluetooth® ακουστικά. Έρχονται επίσης εξοπλισμένα με το πρώτο  παγκοσμίως “Adaptive Sound Control”, το οποίο αναγνωρίζει τις ενέργειες του χρήστη και ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβου, σύμφωνα με την κατάσταση χρήσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τρία στυλ, με τα οποία γίνεται παρελθόν η ταλαιπωρία της συνεχούς αφαίρεσης των ακουστικών προκειμένου να προσαρμοστεί η ένταση, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να βυθιστούν πλήρως σε μία εμπειρία υψηλής ποιότητας ήχου. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα νέα h.ear ακουστικά της Sony, τα οποία έρχονται σε μια σειρά από νέα χρώματα που ταιριάζουν σε κάθε τρόπο ζωής και σε κάθε στιλιστική επιλογή. Τα χρώματα ταιριάζουν επίσης με την τελευταία σειρά προϊόντων XperiaTM και Walkman της Sony, κάνοντας δυνατό οποιονδήποτε εκρηκτικό συνδυασμό χρωμάτων.

Η Sony ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία της νέας της σειράς 77 ιντσών, 4Κ OLED BRAVIA® Α1 στην Ευρώπη. Η σειρά παρέχει μια πρωτοποριακή εμπειρία θέασης χάρη στον μοναδικό επεξεργαστή 4K HDR X1TMExtreme της Sony, καθώς και στην τεχνολογία Acoustic SurfaceTM, η οποία προκαλώντας δονήσεις, επιτρέπει την έξοδο ήχου απευθείας από την οθόνη της τηλεόρασης.

Στον εκθεσιακό της χώρο, η Sony θα παρουσιάσει τη διάδοση της 4K HDR τεχνολογίας, προβάλλοντας τη σειρά 4K LCD BRAVIA XE94 / XE93, εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή X1 Extreme, μαζί με το PlayStationⓇ4 Pro (PS4ⓇPro) και άλλα 4K HDR προϊόντα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν τις ρεαλιστικές και δυναμικές εικόνες και τον ήχο του 4K HDR, όπως και την κορυφαία ποιότητα Dolby AtmosⓇaudio, μέσω του UBP-X800 Ultra HD Blu-rayTM player και της μπάρας ηχείων HT-ST5000, της Sony.

Επίσης, στην έκθεση θα παρουσιαστεί το LF-S50G, το πρώτο ασύρματο ηχείο της Sony με ενσωματωμένο το Google Assistant, έτοιμο να ξεκινήσει την πορεία του στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτείων, του Ηνωμένου Βασίλειου, της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν μουσική υψηλής ακρίβειας, όπως και ήχο 360 μοιρών από κάθε γωνιά του δωματίου τους. Η λειτουργία “Gesture Control”, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ένταση ή να μεταβείτε στο επόμενο τραγούδι, χωρίς να αγγίξετε απευθείας το ηχείο, απλά κουνώντας το χέρι σας κάπου κοντά. Με JIS-IPX3  splash-proof δυνατότητες, το καθιστούν κατάλληλο για χρήση ακόμη και στην κουζίνα, το LF-S50G αντανακλά τη δέσμευση της Sony για ποιοτικό ήχο σε συνδυασμό με την ευχρηστία. Επιπλέον, και τα μοντέλα BRAVIA  είναι προγραμματισμένο να ενημερωθούν με την ενσωματωμένη λειτουργικότητα του Google Assistant μέχρι το τέλος του έτους . Απλά, μιλώντας στον Assistant του LF-S50G σας ή στο BRAVIA τηλεχειριστήριο, μπορείτε να πραγματοποιείτε την αναπαραγωγή ήχου ή βίντεο, να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα και ακόμα να ελέγχετε συσκευές ήχου, φώτα και άλλες IoT συσκευές που είναι συνδεδεμένες με wi-fi  και που λειτουργούν με Google Assistant.

Θα υπάρξει επίσης μια επίδειξη για smart home στην σκηνή με κεντρικό άξονα τη σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας, διασυνδεδεμένων προϊόντων ήχου και βίντεο της Sony. Θα εισαγάγει διαφορετικούς τρόπους χρήσης των προϊόντων LF-S50G, BRAVIA και άλλων προϊόντων Sony μαζί με συμβατές συσκευές από άλλες εταιρείες. Θα παρουσιαστούν διάφορα παραδείγματα δυνητικών εμπειριών για τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας multi-room, για αναπαραγωγή μουσικής σε πολλά δωμάτια, όπως επίσης και την αναζήτηση μιας συνταγής ή πληροφορίες για ένα εστιατόριο και στη συνέχεια

XperiaTM Smartphones

Η Sony Mobile Communications ανακοίνωσε τρία νέα smartphones: το Xperia XZ1 και το Xperia XZ1 Compact επεκτείνοντας την flagship σειρά της και το Xperia XA1 Plus στην mid-range σειρά. Όλα τα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως από το φθινόπωρο 2017 .

Το Xperia XZ1 ενσωματώνει μια σειρά χαρακτηριστικών υψηλής ποιότητας που έγιναν δυνατές χρησιμοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες της Sony, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου συστήματος κάμερας Motion Eye™, το HDR 5.2 “Full HD display και το Hi-Res Audio.

Ένα νέο καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι ο 3D Creator, η ανεπανάληπτη in-house λύση της Sony Mobile για γρήγορη και εύκολη σάρωση τρισδιάστατων αντικειμένων. Υπάρχουν πολλές παιχνιδιάρικες επιλογές που μπορείτε να απολαύσετε με τον 3D Creator, όπως δημιουργία ενός avatar για τη χρήση του στα εφέ AR της κάμερας, τον ορισμό ως ζωντανής ταπετσαρίας, τη χρήση στα social media ως 3D αυτοκόλλητου ή ακόμα η αποστολή του σε έναν 3D printer, ώστε να εκτυπωθεί σε ένα αξέχαστο αναμνηστικό.

Το Xperia XZ1 Compact συνδυάζει τη δύναμη Xperia σε μια συμπαγή μορφή με οθόνη 4,6″ και υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, όπως το Motion Eye, το Hi-Res Audio, τον πρωτοποριακό 3D Creator ενώ διαθέτει επιπλέον μια νέα ευρυγώνια εμπρόσθια κάμερα που επεκτείνει το πεδίο προβολής στις 120 μοίρες.

Τόσο το Xperia XZ1 όσο και το Xperia XZ1 Compact τροφοδοτούνται από την καινούργια mobile πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 835 για συνδέσεις  Internet υψηλής ταχύτητας και για γρήγορη και αποτελεσματική απόδοση.

Το νέο Xperia XA1 Plus διαθέτει μια premium κάμερα 23MP, οθόνη Full HD 5,5″ και εντυπωσιακή απόδοση ήχου. Επιπλέον, τώρα θα είστε σίγουροι για την μπαταρία ότι θα κρατήσει όλη την ημέρα χάρη στη μεγάλη 3430 mAh χωρητικότητά της.

4K Home Theater Projectors

Η Sony θα επεκτείνει τη σειρά των προβολέων οικιακού κινηματογράφου με δυνατότητα 4K HDR με την κυκλοφορία τριών νέων μοντέλων που ενσωματώνουν τα μοναδικά native panels  4K SXRD. Ο εργονομικός σχεδιασμός  του VPL-VW760ES διαθέτει ενσωματωμένη πηγή φωτός λέιζερ και αναπαράγει εικόνες υψηλής ακρίβεια και υψηλής αντίθεσης, που επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν εκπληκτικές εικόνες 4Κ HDR ακόμα και στις πιο σκουρόχρωμες ή ανοιχτόχρωμες σκηνές.

Επίσης, αναμένεται να κυκλοφορήσει το VPL-VW360ES, με ρυθμιζόμενη λειτουργία ποιότητας εικόνας που υποστηρίζει ποικίλους τύπους περιεχομένου προβολής, καθώς και το μοντέλο VPL-VW260ES υψηλής απόδοσης που επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν ζωντανές και αυθεντικές 4Κ HDR εικόνες.

Digital Imaging / RX0: Εξαιρετικά συμπαγής, ανθεκτική & αδιάβροχη

Η RX0 είναι μια νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, που, όπως και οι προηγούμενες της σειράς, συνεχίζει να διαθέτει δυνατότητες υψηλής ποιότητας απεικόνισης που έχει αναπτύξει η Sony όλα αυτά τα χρόνια με τη σειρά RX, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα στιβαρό και αδιάβροχο , σχεδιασμό – όλα σε ένα εξαιρετικά συμπαγές σώμα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας ανεξαρτήτως των συνθηκών λήψης, συμπεριλαμβανομένου τις λήψεις σε βροχή, τις υποβρύχιες λήψεις, ακόμα και αυτές σε αμμώδη ή σε γεμάτα σκόνη περιβάλλοντα ή σε μια κατάσταση όπου εφαρμόζεται δύναμη στο σώμα της κάμερας. Έχει επίσης τη δυνατότητα  εγγραφής βίντεο σε super slow motion για να καταγράψει και να επαναλάβει στιγμιότυπα δράσης με εντυπωσιακό τρόπο.

Η RX0 προσφέρει εντελώς νέες δυνατότητες απεικόνισης και εμπνέει όσους τη χρησιμοποιούν σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο έκφρασης.

Επιπλέον, εκτός από την απλή, καθιερωμένη χρήση της, μπορεί να συνδυαστεί με πολλαπλές μονάδες για να επιτρέψει την λήψη από διαφορετικές γωνίες. Η λύση της χρήσης πολλαπλών μονάδων, που διεγείρει τη φαντασία των δημιουργών, μπορεί να επιτευχθεί, με την χρήση ασύρματης συνδεσιμότητας  για μεγαλύτερη ελευθερία ή και με την χρήση ενσύρματης συνδεσιμότητας  για ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Η RX0 διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα εικόνας τύπου 1.0-type 15.3 MP (κατά προσέγγιση αποτελεσματικά megapixel Exmor RSTM CMOS) και σταθερό ευρυγώνιο φακό ZEISS® T * 24mm F4, επιτρέποντας τη λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης. Είναι αδιάβροχη για βύθιση σε βάθος έως 10 μέτρα , ανθεκτική σε κρούσεις από ύψη μέχρι και 2,0 μέτρα και μπορεί  να αντέξει σε πίεση φορτίου μέχρι  200kgf / 2000N .

Η Sony ακόμα, όσον αφορά τα πιο πρόσφατα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης, θα παρουσιάσει, την α9, την α6500, την RX10 III, την RX100 V, τον G MasterTM brand FE 100mm F2.8 STF GM OSS μεσαίου εύρους τηλεφακό και τον FE 70-200mm F2.8 GM OSS μεγεθυντικό τηλεφακό, οι οποίοι τιμήθηκαν στα γνωστά ευρωπαϊκά βραβεία EISA 2017-2018.

Seed Acceleration Program

Η Sony θα παρουσιάσει διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες που προέρχονται από το πρόγραμμα Seed Acceleration (SAP), όπως η πλατφόρμα παιχνιδιών toioTM και οι έξυπνες λύσεις γραφείου Nimway, η οποία είναι το πρώτο επιχείρημα που θα εγκαινιαστεί από το SAP Europe . Το Nimway χρησιμοποιεί τη μοναδική τεχνολογία εσωτερικής τοποθέτησης της Sony και επιτρέπει στους χρήστες με προ-εγγεγραμμένα smartphone μέσω Bluetooth να δουν γρήγορα την τοποθεσία της επόμενης συνάντησής τους, απλώς πλησιάζοντας σε μια οθόνη που βρίσκεται στη κεντρική αίθουσα συναντήσεων. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να δουν τη διαθεσιμότητα για τις αίθουσες συσκέψεων και τη θέση των συναδέλφων τους μέσω της χρήσης μιας εφαρμογής smartphone. Προχωρώντας, η υπηρεσία αυτή, η οποία αυξάνει την επιχειρησιακή αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων, θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Υπηρεσίες παιχνιδιών & δικτύων

Το PlayStation®VR (PS VR), το σύστημα εικονικής πραγματικότητας που πηγαίνει την gaming πλατφόρμα PlayStation®4 στο επόμενο VR επίπεδο, θα παρουσιαστεί στον εκθεσιακό χώρο της Sony. Οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλήθος από VR περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του Farpoint, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το PS VR Controller, ένα χειριστήριο που αποτελεί προσομοίωση όπλου, για να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς σε μία φουτουριστική μάχη μέσα σε ένα εξωγήινο και εχθρικό περιβάλλον.

* Όλα τα εισηγμένα ονόματα προϊόντων που παρατίθενται εδώ είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα στην Sony Corporation ή των αντίστοιχων κατόχων τους.

* Τα ενσωματωμένα Google, Google Assistant, Android TV και Chromecast και άλλα σχετικά σήματα και λογότυπα είναι εμπορικά σήματα της Google, Inc.