Μην πας για μαλλί, θα βγεις κουρεμένος

Αν κάνεις την λάθος επιλογή και πεις «Δεν βαριέσαι… το αφήνω ανασφάλιστο», πρέπει να ξέρεις και το ρίσκο που παίρνεις.
SHARES

Επειδή κάθε μέρα μπαινοβγαίνεις στο αυτοκίνητό σου ή ανεβοκατεβαίνεις στη μηχανή σου, διάβασε κάτι χρήσιμο για να ξέρεις το ρίσκο που θα πάρεις αν κάνεις λάθος επιλογές. Μεταξύ των λογαριασμών σου, έρχεται και το ασφαλιστήριο του οχήματός σου. Αν κάνεις την λάθος επιλογή και πεις «Δεν βαριέσαι… το αφήνω ανασφάλιστο», πρέπει να ξέρεις και το ρίσκο που παίρνεις.

Έχεις μία τελευταία ευκαιρία μέχρι τις 14 Ιουλίου να επεξεργαστείς τις επιλογές και.. γιατί όχι?!?!? να κάνεις τη σωστή!

Εάν και πάλι δεν βάλεις μυαλό, τότε ετοιμάσου για ένα ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 250€ υπέρ του Δημοσίου και έπειτα πήγαινε κατευθείαν για ασφάλιση αυτοκινήτου. Και πρέπει να επισημάνω πως ήδη έχεις ξεπεράσει το ετήσιο κόστος ασφάλισης! Αλλά και επειδή και πάλι, ίσως επιλέξεις τη «ζωή στα άκρα» να είσαι έτοιμος για πολλά περισσότερα  πρόστιμα που συνοδεύονται και από διαφόρων φύσεων κυρώσεις .

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν κα ακόμα χειρότερα, εάν είχες ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα γιατί θα πρέπει εσύ να αποζημιώνεις αυτόν που υπέστη ζημιές.

Ξέρω ότι σου έκανα την καρδιά περιβόλι αλλά υπάρχει και χειρότερο. Στην περίπτωση που το ανασφάλιστο όχημά σου προκαλέσει σωματική βλάβη, το θύμα ή κάθε θύμα, μπορεί να διεκδικήσει από εσένα να πληρώσεις όλες τις ζημιές μόνος σου. Μην γελάσεις ότι δεν θα σου συμβεί γιατί αν σου συμβεί, τρεχάτε ποδαράκια μου! Άσε που σε αυτή την περίπτωση η αντιμετώπιση του νόμου είναι αναπόφευκτη. Ο ασφαλισμένος οδηγός καλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Τροχαία ώστε να γίνει άμεση καταγραφή τόσο των δικών σου στοιχείων όσο και του ανασφάλιστου οχήματος σου.

Το σημαντικότερο, αυτό είναι μία δική σου απόφαση αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να θέτεις σε κίνδυνο έναν άλλο οδηγό που κινείται στο ίδιο οδικό δίκτυο μαζί σου και είναι νομοταγής. Δεν έχεις το δικαίωμα να απαιτείς την ίδια αντιμετώπιση στο δρόμο, στους νόμους και στην περίπτωση ενός ατυχήματος απέναντι σε εκείνον που ακολουθεί την έννομη στάση και τη συμμόρφωση με όσα προαπαιτεί μία υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Βρε μήπως να το ασφαλίσεις τελικά;

 

 

Share
 

24Media Network

Κλειδί ο Βαλμπουενά

Η ενδεκάδα είναι έτοιμη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε κατευθύνσεις στους παίκτες του για την πρόκριση σε βάρος της Πλζεν με τον Βαλμπουενά σε ρόλο - κλειδί. Το Sport24.gr αναλύει.

Τι θα δώσει ο Τζόνσον

Το περιφερειακό σουτ και οι ανοιχτοί χώροι, το προσόν της προσαρμοστικότητας και ο μπαλαντέρ που προσφέρει η παρουσία του Γουέσλι Τζόνσον. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αλλάζει.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Η Αναγέννηση της Disney

Το Pop για τις Δύσκολες Ώρες κάνει μια εξονυχιστική αναδρομή στην Αναγέννηση της Disney και στα κλασικά μιούζικαλ που άλλαξαν τη ροή του χολιγουντιανού animation.

Ο Κώστας Τουρνάς αφηγείται τη ζωή του

Από τις πρόβες σε πλυσταριό της Κυψέλης και τους Poll ως τον Αχιλλέα απ' το Κάιρο και τη φιλία με τον Μπονάτσο.

Social Man
PROMO