PUBLI

Νέα συλλογή και limited edition εκδόσεις:Μια πλήρης επισκόπηση των καινούργιων ρολογιών Ingenieur της χρονιάς

Η πλήρως ανανεωμένη συλλογή ρολογιών Ingenieur, που παρουσίασε τον Μάρτιο η IWC, διατίθεται πλέον από τα καταστήματα, μαζί με δύο ειδικές εκδόσεις: η πρώτη για τον εορτασμό των πεντηκοστών γενεθλίων του συνεργάτη της IWC, Mercedes-AMG και η δεύτερη ως φόρο τιμής για τον Ελβετό ποδηλάτη και δυο φορές Ολυμπιονίκη, Fabian Cancellara.

Η σχεδίαση της νέας συλλογής Ingenieur θυμίζει έντονα την πρώτη γενιά της οικογένειας που κυκλοφόρησε τις δεκαετίες του ‘50 και του ‘60. Τα νέα μοντέλα ξεχωρίζουν για τον εμφανή vintage χαρακτήρα τους και για την πιο ελαφριά, πιο κομψή και πιο κλασική συνολική τους εμφάνιση.

Το Ingenieur Automatic είναι ένα απλό και κομψό ρολόι με τρεις δείκτες και ένδειξη ημερομηνίας στη θέση «3». Διατίθεται σε 3 εκδόσεις:

– Ανοξείδωτο ατσάλι, επάργυρο καντράν, δείκτες και απλίκες από ρόδιο, μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και τιμή 4.900 ελβετικά φράγκα.

– Ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο καντράν, δείκτες και απλίκες από ρόδιο, μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και τιμή 5.900 ελβετικά φράγκα.

– Χρυσό 18 καρατίων, καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου, επίχρυσοι δείκτες, απλίκες από χρυσό 18 καρατίων, μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και τιμή 14.600 ελβετικά φράγκα.

To Ingenieur Chronograph εντυπωσιάζει συνδυάζοντας τον σπορ χαρακτήρα με την κομψή εμφάνιση. Το ρολόι αυτό διατίθεται επίσης σε τρία μοντέλα:

– Ανοξείδωτο ατσάλι, επάργυρο καντράν, επίχρυσοι δείκτες και απλίκες, μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και τιμή 8.500 ελβετικά φράγκα.

– Ανοξείδωτο ατσάλι, μπλε καντράν, δείκτες και απλίκες από ρόδιο, μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και τιμή 8.500 ελβετικά φράγκα.

– Χρυσό 18 καρατίων, καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου, επίχρυσοι δείκτες, απλίκες από χρυσό 18 καρατίων, λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα και τιμή 19.500 ελβετικά φράγκα.

Τα μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη σειρά Ingenieur. Είναι ιδιαίτερα άνετα στο χέρι και διαθέτουν μια πόρπη με την οποία ρυθμίζεται με ακρίβεια το μήκος του μπρασελέ. Όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν τον μηχανισμό 69375, που έχει κατασκευαστεί από την IWC και περιλαμβάνει σύστημα κουρδίσματος με αμφίδρομο pawl και απόθεμα ενέργειας 46 ωρών. Ο μηχανισμός είναι ορατός μέσα από το κρύσταλλο σαπφείρου στο πίσω μέρος.

Το Ingenieur Chronograph Sport κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 500 τεμαχίων:

– Τιτάνιο, μαύρο καντράν, δείκτες και απλίκες από ρόδιο, λουράκι από μαύρο δέρμα μόσχου και τιμή 11.900 ελβετικά φράγκα.

Ο μηχανισμός 89361, με λειτουργία flyback, έχει κατασκευαστεί από την IWC και συνδυάζει ώρες και λεπτά σε ένα μετρητή τοποθετημένο στη θέση «12». Η θήκη από μαλακό σίδηρο προστατεύει το μηχανισμό από τα μαγνητικά πεδία. Το ενσωματωμένο ταχύμετρο δίνει τη δυνατότητα μέτρησης της μέσης ταχύτητας ενός αντικειμένου σε απόσταση 1.000 μέτρων. 

Το Ingenieur Perpetual Calendar Digital Date-Month αποτελεί τη ναυαρχίδα της νέας σειράς Ingenieur και διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 100 τεμαχίων.

– Κόκκινο χρυσό 18 καρατίων, επάργυρο καντράν, μαύροι δείκτες, λουράκι από μαύρο δέρμα μόσχου και τιμή 49.500 ελβετικά φράγκα.

Το ψηφιακό perpetual calendar εμφανίζει την ημέρα και το μήνα με μεγάλου μεγέθους ενδείξεις. Αναγνωρίζει αυτόματα τις ημέρες του κάθε μήνα, συμπεριλαμβανομένης και της επιπλέον ημέρας των δίσεκτων χρόνων, ενώ μπορεί να ρυθμιστεί πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας την κορόνα. Ο μηχανισμός 89801, που έχει κατασκευαστεί από την IWC, περιλαμβάνει επίσης και λειτουργία χρονογράφου.

ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Τον Μάιο, η IWC κυκλοφόρησε στο Nürburgring το Ingenieur Chronograph Sport Edition “50th Anniversary of Mercedes-AMG”, για να γιορτάσει τα 50α  γενέθλια του συνεργάτη της, Mercedes-AMG. Το ρολόι διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό 250 τεμαχίων:

– Τιτάνιο, επάργυρο καντράν, μαύροι δείκτες, λουράκι από μαύρο δέρμα μόσχου και τιμή 12.600 ελβετικά φράγκα.

Ο μηχανισμός 89361 με λειτουργία flyback, έχει κατασκευαστεί από την IWC και συνδυάζει ώρες και λεπτά σε ένα μετρητή τοποθετημένο στη θέση «12». Η εσωτερική κάσα από μαλακό σίδηρο προστατεύει το μηχανισμό από τα μαγνητικά πεδία. Το πίσω μέρος της είναι ορατό μέσα από το κρύσταλλο σαπφείρου του πίσω μέρους και προσομοιάζει την εμφάνιση του δισκόφρενου της AMG, με τις οπές να βρίσκονται σε ακτινωτή διάταξη.

Τον Ιούνιο η IWC παρουσίασε στη Βέρνη το Ingenieur Chronograph Edition “Cancellara”. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία αποτίει φόρο τιμής στον Ελβετό ποδηλάτη και δυο φορές Ολυμπιονίκη Fabian Cancellara:

– Τιτάνιο, επάργυρο καντράν, μαύροι δείκτες και απλίκες, μαύρο λαστιχένιο λουράκι και τιμή 7.900 ελβετικά φράγκα,

Η παραγωγή του ρολογιού είναι περιορισμένη σε 77 τεμάχια, διότι το 7 ήταν ο αγαπημένος αριθμός του Cancellara. Ο μηχανισμός 69370, που έχει κατασκευάσει η IWC, διαθέτει απόθεμα ενέργειας 46 ωρών και αμφίδρομο σύστημα κουρδίσματος. Στο γυάλινο πίσω κάλυμμα έχουν σχεδιαστεί ακτίνες, θυμίζοντας την εικόνα ενός αγωνιστικού ποδηλάτου.