PUBLI

O 18ος Microfarm Project, Ethiopia Damo, έρχεται από τη γενέτειρα του καφέ, την Αιθιοπία και εγκαινιάζει τη σειρά Ethiopia Motherland

Η Coffee Island γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Καφέ παρουσιάζοντας τη σειρά του Ethiopia Motherland.

Τέσσερις ξεχωριστοί Microfarm Project από την Αιθιοπία, την πατρίδα του καφέ, συνθέτουν τη σειρά που θα φτάσει σταδιακά, αυτό το χειμώνα, στα καταστήματα της Coffee Island.

Η πρεμιέρα γίνεται με τον Damo, ανήμερα της γιορτής του καφέ που λόγω της ημέρας θα μπορείς να απολαύσεις στην τιμή του καθημερινού σου ροφήματος.

Το αγαπημένο Microfarm Project επιστρέφει και φέτος δυναμικά με μοναδικές ιστορίες και γεύσεις που δε θα ξαναϋπάρξουν. Αυτόν το χειμώνα θα μας συντροφεύσουν τέσσερις Microfarm Project από την Αιθιοπία, την  πατρίδα του καφέ.

 

Όλα ξεκίνησαν, λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η ομάδα της Coffee Island ταξίδεψε στη μακρινή γενέτειρα του καφέ, την Αφρική. Γεμάτοι όρεξη για περιπέτειες και με στόχο να ανακαλύψουν νέες περιοχές, φάρμες, καλλιεργητές, οι εξερευνητές του καφέ έθεσαν για μια ακόμα φορά, μόνο σκοπό τους, να προσφέρουν στους καταναλωτές νέες γευστικές και σπάνιες εμπειρίες που δε θα ξαναϋπάρξουν, μέσω του Microfarm Project.

Έτσι, ανακάλυψαν υπέροχες ιστορίες που τυλίγονται με γεύσεις και αρώματα.

Αφετηρία του γευστικού ταξιδιού και ταυτόχρονα το πρώτο κεφάλαιο της σειράς Ethiopia Motherland είναι o Ethiopia Damo. Με ρίζες από το ομώνυμο χωριό Damo, στην περιοχή Bensa της Sidama, 100% Specialty Arabica Heirloom, καλλιεργείται σε υψόμετρο 1900-2100 m. και η συγκομιδή του γίνεται από τοπικές μικροφάρμες ενώ οι καλλιεργητές του είναι άνθρωποι με μεράκι.

 

Η μέθοδος επεξεργασίας του είναι η υγρή και έχει medium καβούρδισμα διαθέτοντας ένα ξεχωριστό και ανεπανάληπτο γευστικό προφίλ: Γιασεμί, Ροδάκινο & Μαύρη Σοκολάτα.

Για τους ανθρώπους της περιοχής, η καλλιέργεια καφέ, δεν είναι ένα επάγγελμα, είναι μια φιλοσοφία και στάση ζωής. Η παραγωγή της δικής τους σοδειάς, εκτός από αφοσίωση σε κάθε στάδιο της καλλιέργειας, προϋποθέτει και ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» με τη φύση, σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και βαθιά γνώση πάνω στην ιδιαιτερότητα ή ξεχωριστή «συμπεριφορά» κάθε ποικιλίας.