PUBLI

O Alec Monopoly και η TAG Heuer στο Eden Fine Art της Μυκόνου

Ο Art Provocateur της TAG Heuer παρουσίασε έργα του στο πλαίσιο των εγκαινίων της γκαλερί, μεταξύ των οποίων και ρολόγια της ελβετικής ωρολογοποιίας, που ζωγράφισε ο ίδιος.

Ο διεθνούς αναγνώρισης καλλιτέχνης Alec Monopoly βρέθηκε στη Μύκονο όπου και παρουσίασε τα πιο πρόσφατά graffitis του, στο εσωτερικό της γκαλερί Eden Fine Art αλλά και στον εξωτερικό κήπο με τα γλυπτά. Επίσης, παρουσίασε και ρολόγια της ελβετικής εταιρείας TAG Heuer, στα οποία έκανε τις δικές του εικαστικές τροποποιήσεις. Πρόκειται για τρεις χρονογράφους Carrera Chrono Auto Calibre 01 (με διάμετρο κάσας από 43 ως 45 χιλιοστά), τους οποίους μπορεί να αγοράσει κανείς από το κατάστημα Gofas στη Μύκονο.

 

Στο event βρέθηκε πλήθος διασήμων που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον καλλιτέχνη.

Ο Alec Monopoly δανείζεται το όνομά του από τον Mr. Monopoly, τον περίφημο τραπεζίτη του δημοφιλού παιχνιδιού, τον οποίον ο καλλιτέχνης απεικονίζει σε διάφορα σενάρια μέσα στα έργα του. Γνώρισε μεγάλη φήμη κατά την οικονομική κρίση του 2008 με τα έργα του που καλούσαν το κοινό να αναρωτηθεί για την υγεία του τριπτύχου εξουσία-πολιτική-χρήμα στις ΗΠΑ. Το 2017 ήταν ένας από τους τρεις καλλιτέχνες που βρέθηκαν στη κορυφή των αναζητήσεων στο Internet και η δουλειά του φιλοξενείται στις κορυφαίες γκαλερί και μουσεία μοντέρνας τέχνης του κόσμου.

 

Το 2016, ο καλλιτέχνης ενσωματώθηκε στην οικογένεια της TAG Heuer ως Art Provocateur της και από τότε μεταδίδει το avant-garde πνεύμα της εταιρείας με τις εικαστικές μετατροπές που κάνει στα ρολόγια της.