PUBLI

Ο μέγας διδάσκαλος του bartending έρχεται στην Ελλάδα

Στις 30 Μαΐου ο Charles Schumann θα βρεθεί στην χώρα μας, καλεσμένος του bar The Clumsies, για ένα μοναδικό βράδυ bartenderικής σοφίας.

Το The Clumsies συνεχίζει τον χορό των event με παγκόσμιο αποτύπωμα και λίγες ημέρες αφού θα έχει φέρει την Λατινική Αμερική στο κέντρο της πόλης, θα υποδεχθεί έναν θρύλο της παγκόσμιας σκηνής του bartending αλλά και της προσπάθειας αυτή η τέχνη να αποτυπωθεί στον γραπτό και προφορικό λόγο για τις γενιές που ακολουθούν.

Ο Charles Schumann ξεκινά τη βιογραφία του με την κάπως cocky έκφραση ότι “The things I like, my guests have to like them too”. Κι αν το άκουγα αυτό από κάποιον νεαρό bartender στη χώρα μας, ίσως και να έβαζα τα γέλια. Αλλά κανείς δεν γελάει με τον άνθρωπο που επηρέασε όσο ελάχιστοι τον χώρο του bar και με τις δύο εκδόσεις βιβλίων του, έχει διαμορφώσει ουσιαστικά τη σκέψη των διαβασμένων bartender εκεί έξω.

 

Οι γνώσεις και η εμπειρία του συνοψίζονται στα 2 best sellers βιβλία του: «American Bar: The Artistry of Mixing Drinks» και «Tropical Bar Book: Drinks & Stories».  Συγχρόνως, η μέχρι τώρα αξιοθαύμαστη και πολυετής πορεία του, του χάρισαν  το 2017 το «a Lifetime Achievement  Award» στα ενδέκατα Annual Spirited Awards. Πού βρίσκει κανείς τώρα τον Schumann; Μα φυσικά στο ομώνυμό του bar στο Μόναχο, ένα από τα 50 καλύτερα bar στον κόσμο.

Τι θα γίνει όμως στις 30 Μαΐου; Το Clumsies φέρνει τον θρύλο Charles Schumann στην Αθήνα, οργανώνοντας μία και μοναδική ιδιωτική προβολή της ταινίας «Bar talks by Schumann». Η ταινία αυτή σε ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη, στην Αβάνα της Κούβας και στο Τόκυο, όπου ο χαρισματικός  Schumann αναλαμβάνει να παρουσιάσει τα καλύτερα bars παγκοσμίως, ανταλλάσσοντας ιδέες, τεχνικές γνώσεις και ιστορίες. Πρόκειται για μία εξερεύνηση της κουλτούρας του bartending, των cocktails αλλά και της έννοιας της φιλοξενίας, που αποτελεί βασικό στοιχείο ενός επιτυχημένου bar σύμφωνα με τον Schumann.

 

Μετά τη λήξη της προβολής, θα ακολουθήσει cocktail party στο Clumsies. Εκεί, θα βρίσκεται ο ίδιος ο Charles Schumann και οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά, να συνομιλήσουν  μαζί του και ανταλλάξουν απόψεις για την σημερινή bartending σκήνη.

Χορηγός του event είναι το Bombay Sapphire. Ένα από τα πιο γνωστά gin παγκοσμίως, με τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, τα 10 μοναδικά επιλεγμένα βότανα από όλο τον κόσμο και  το χαρακτηριστικό μπλε μπουκάλι αποτελεί την επιλογή των πιο γνωστών bartenders παγκοσμίως. To τζιν που στηρίζει κάθε μορφής τέχνη δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο σημαντική πρεμιέρα, αφού ο δημιουργικός του χαρακτήρας έρχεται να ευθυγραμμιστεί με την κορυφαία προσωπικότητα της bartending σκηνής.