Ο βραβευμένος chef Θοδωρής Παπανικολάου στο SENSE Fine Dining Restaurant  του ξενοδοχείου ATHENSWAS

Official opening: Παρασκευή 26 Μαΐου.
SHARES

Το ξενοδοχείο «ATHENSWAS» και ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου ένωσαν δυνάμεις και μας προσκαλούν στο «SENSE Fine Dining Restaurant», στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη!

Ο Θοδωρής Παπανικολάου, ένας chef με πολύ ηχηρή μαγειρική άποψη και γαστρονομικό αποτύπωμα, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο εστιατόριο «Σελήνη» στην Σαντορίνη όπου και εργάστηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Απόδειξη οι δύο Χρυσοί Σκούφοι από το «Αθηνόραμα», που βραβεύει τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια από το 1994, και τα 2 αστέρια με ανοδική ένδειξη τον τελευταίο του χρόνο στη «Σελήνη» από τα «FnL best Restaurants Awards». 

Έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ιταλία και την Τοσκάνη, και πιο συγκεκριμένα στην Φλωρεντία, αποκομίζοντας από εκεί σημαντικές παραστάσεις. Εντούτοις, η μαγειρική του φημίζεται για τον ιδιαίτερο της χαρακτήρα, την εξελιγμένη ελληνικότητα και τη φινέτσα της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια βαθιά νόστιμη αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη ελληνική κουζίνα, η οποία πατάει με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην χαραγμένη μνήμη και στο σύγχρονο μαγειρικό γίγνεσθαι, αποκαλύπτοντας έτσι το αυθεντικό του ταλέντο.

Στη κουζίνα που θα παρουσιάσει στο «Sense Fine Dining Restaurant» θα αντικατοπτρίζεται η μαγειρική του φιλοσοφία: η σημερινή μοντέρνα ματιά μιας ελληνικής κουζίνας που δεν αποσπάται όμως από τις ρίζες και τις μνήμες της,  η δική του σύγχρονη, συχνά παιχνιδιάρικη εκδοχή κάποιων κλασσικών ιδεών, η πρωτότυπη ματιά στην παρουσίαση των πιάτων, και τέλος η εξέλιξη και το δικό του στίγμα σε μια κουζίνα που μοιάζει πολλές φορές ολότελα δική του, μιας και δύσκολα μπορεί κανείς να βρει σε αυτή σημεία ξενόφερτων επιρροών.

Το «Sense Fine Dining Restaurant» πρόκειται να αποτελέσει την κορυφαία γαστρονομική έκφραση του ξενοδοχείου «ATHENSWAS», ένα εστιατόριο λίγων θέσεων και υψηλών απαιτήσεων. Την επιμέλεια του σέρβις του εστιατορίου αλλά και συνολικά του ξενοδοχείου ανέλαβε ο Άγγελος Αντωνίου, προερχόμενος από το φημισμένο εστιατόριο «Σπονδή» των 2 αστεριών Michelin.

Στο ξενοδοχείο «ATHENSWAS», το οποίο ατενίζει τον βράχο της Ακρόπολης από την ιστορική περιοχή της Πλάκας επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Chef Θοδωρής Παπανικολάου επιμελείται εκτός από το μενού του «Sense Fine Dining Restaurant» και την πρωινή και μεσημεριανή κάρτα του ξενοδοχείου, δίνοντας έτσι στο «ATHENSWAS» την δική του all day γαστρονομική σφραγίδα.

Share
 

24Media Network

Τι είναι το ταραφλέξ τελικά;

Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός ανταλλάσσουν ανακοινώσεις και μας έκαναν να αναρωτιόμαστε τι είναι το ταραφλέξ. Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε τι είναι το ταραφλέξ; Αν όχι, καιρός να το μάθετε!

"Μάντρωσε" και τους υπόλοιπους ο Μαρτίνς

Με απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς στις εγκαταστάσεις του Ρέντη διανυκτέρευσαν τη Δευτέρα και όσοι ήταν εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Σήμερα η πρώτη έξοδος για λίγες ώρες...

 

Σινεμά

Η Desiree Akhavan ξέρει τι κάνει όντως σέξι μια ερωτική σκηνή

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα του 'Miseducation of Cameron Post' για το πώς έφτιαξε μία ταινία για κλινικές 'θεραπείας' ομοφυλοφίλων στην Αμερική του Trump, την ανώμαλη προσγείωσή της μετά το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Sundance, και το κλειδί για μια αυθεντική, λεσβιακή ερωτική σκηνή.

PROMO
Social Man