PUBLI

Οι αληθινές ιστορίες έχουν πρόσωπο

Σαν αυτό που παρουσιάζει η νέα διαφήμιση των Mikel.

Αυτές τις μέρες παίζεται στην τηλεόραση η πρώτη διαφήμιση που έφτιαξαν τα Μikel, η γνωστή ελληνική αλυσίδα καφέ. Κι αν ακούσεις τους συναδέλφους σου στο γραφείο ή τους διπλανούς στο γυμναστήριο να συζητάνε γι’ αυτή θα είναι για δυο λόγους: γιατί σίγουρα τους θυμίζει τον εαυτό τους αλλά και γιατί οι πρωταγωνιστές της είναι υπαρκτά πρόσωπα, με όνομα και επώνυμο.

 

Όταν τη δεις, θα τη θυμάσαι για πάντα, γιατί μέσα της θα δεις εσένα. Ένα παιδί που μαθαίνει τη ζωή και όσα αξίζουν με πυξίδα τον πατέρα. Ο πατέρας που σου λέει «τόλμα», «τρέξε», «μάθε», αλλά «μείνε σωστός» και «βγάλε με ασπροπρόσωπο» είναι εκεί, στην οθόνη και στη σκέψη σου. Η ταινία ξεκινά ως flashback. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Μέσα από διαφορετικές σκηνές παρακολουθείς ένα μικρό αγόρι να παίρνει μαθήματα ζωής από τον πατέρα, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα του. Το αγοράκι μαθαίνει τι θα πει χαρά, κατόρθωμα, οικογένεια, αγάπη, παιχνίδι, δουλειά. Όταν, νεαρός άντρας πια, ξεκινά να κερδίζει μόνος τη ζωή, κρατά τις αξίες του πατέρα του ως οδηγό στα πιο δύσκολα και τα πιο ωραία.

Λίγο πριν το τέλος, βλέπεις πως ο γιος καταφέρνει να φτιάξει τη δική του επιχείρηση. Αυτή η επιχείρηση είναι τα Mikel. Kαι στο λογότυπό της έχει ανεβάσει το πρόσωπο του πατέρα του. Ναι, ξέρω, οι άντρες δεν κλαίνε. Όμως με μια τέτοια πράξη σεβασμού ένας άντρας μπορεί να δείξει συναισθήματα που δεν μπαίνουν ούτε σε λόγια, ούτε σε δάκρυα. Γιατί; Επειδή δεν χωράνε, τέλος.

Και λίγη ιστορία: Τα Mikel ξεκίνησαν το 2008, στη Λάρισα. Πολύ γρήγορα πέτυχαν και εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Σήμερα διαθέτουν ένα δίκτυο άνω των 140 καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχουν επεκταθεί στο Ντουμπάι και την Κύπρο, όπου και απολαμβάνουν ήδη μεγάλης απήχησης. Τα Mikel έφεραν μια καινούργια φιλοσοφία στην απόλαυση του καφέ, με συνταγές που ξεχωρίζουν για τη σταθερή γεύση τους. Ο σεβασμός, ένα μάθημα ζωής που κρατά για πάντα, διέπει κάθε έκφανση της δραστηριότητάς τους, από την εκπαίδευση του προσωπικού (εγγύηση για τη σωστή εφαρμογή της τεχνογνωσίας Mikel στην πράξη) έως την ποιότητα του καφέ και τα υψηλά standard παρασκευής των συνοδευτικών και των σνακ.