PUBLI

Olympus Marathon: Ένας πολύ απαιτητικός αγώνας – στόχος για τους λάτρεις του αθλήματος!

Φέτος η διοργάνωση υποδέχτηκε 800 αθλητές μεταξύ των οποίων και 124 ξένοι αθλητές από 24 χώρες του κόσμου δείχνοντας ότι ο θεσμός αποκτά και διεθνή υπόσταση.

Στο oneman έχουμε δείξει την αγάπη μας για το τρέξιμο και τις δυνατότητες μας! Πολλοί από εμάς συμμετέχουμε στο 1morekm  και κάθε φορά καταβάλουμε τη δική μας προσπάθεια, άλλοτε πιο μικρή και άλλοτε μεγαλύτερη για να επιτύχουμε τον στόχο!

Με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 14ου Olympus Marathon και βλέποντας τις εκατοντάδες συμμετοχές… ρίχνουμε την ιδέα το Olympus Marathon να γίνει “στόχος”! Στόχος για όλους εμάς τους λάτρεις του αθλήματος!

Τι σημαίνει όμως Olympus Marathon;

Ο ιστορικός Olympus Marathon αποτελεί έναν πολύ απαιτητικό αγώνα 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετικής υψομετρικής. Κάθε χρόνο, την ημέρα του αγώνα, οι δρομείς συγκεντρώνονται στο Δίον, που βρίσκεται σχεδόν σε επίπεδο θαλάσσης και αφού αγγίξουν την κορυφή του Ολύμπου, φτάνοντας σε υψόμετρο 2.780 μέτρων, παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν τον τερματισμό της διαδρομής, οι αθλητές περνούν από το απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά και ταυτόχρονα πολύ απαιτητικό, φαράγγι του Ενιπέα, με τελικό προορισμό το Λιτόχωρο. Η διαδρομή του ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον υπέρτατο Θεό τους, τον Δία. Σήμερα λοιπόν το Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε υπέρτατο αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό «βουνό των θεών».

 

Φέτος η διοργάνωση υποδέχτηκε 800 αθλητές μεταξύ των οποίων και 124 ξένοι αθλητές από 24 χώρες του κόσμου δείχνοντας ότι ο θεσμός αποκτά και διεθνή υπόσταση. Μάλιστα από φέτος το Olympus Marathon είναι ο πρώτος Ελληνικός Μαραθώνιος που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος -Migu Run Skyrunner World Series 2017- της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς. Η ένταξή του αγώνα σε αυτό τον θεσμό αποτελεί μία μοναδική διάκριση και ευκαιρία ανάδειξης της ομορφιάς του φυσικού κάλους του Ολύμπου, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

 

Εμείς λοιπόν που αγαπάμε το τρέξιμο δεν έχουμε παρά να ξεκινήσουμε προπόνηση και φτάνοντας στην επιβλητική «κορυφή» του βουνού, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε καθώς δίπλα μας θα βρίσκεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ να στηρίξει την προσπάθεια όλων! Ακριβώς όπως φέτος, όπου αποτέλεσε τον Μέγα Χορηγό της διοργάνωσης και βρέθηκε στο πλευρό όλων για να μας προσφέρει ενυδάτωση και αναζωογόνηση, απαραίτητη για κάθε δρομέα και ειδικά όταν έχει να ανταπεξέλθει σε μια τόσο απαιτητική διαδρομή! Τα τελευταία χρόνια η Coca-Cola Τρία Έψιλον και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ «αγκαλιάζουν» και υποστηρίζουν με συνέπεια αθλητικές δράσεις που συνδέονται με την ευεξία και προάγουν τον αθλητισμό και την καλή φυσική κατάσταση, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν την ομορφιά της Ελλάδας, φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες.

Δίνουμε ραντεβού λοιπόν την επόμενη χρονιά, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας, τον Όλυμπο!