PUBLI

Orlando Marzo:Ο κορυφαίος bartender του κόσμου αποκαλύπτεται

Ο ταλαντούχος bartender κατέκτησε την κορυφή δημιουργώντας μία σειρά από ευφάνταστα cocktail στις πρωτότυπες και απαιτητικές δοκιμασίες του παγκόσμιου τελικού του World Class

O Αυστραλός Orlando Marzo, από το μπαρ Lûmé, της Μελβούρνης, με το ταλέντο του και τη δημιουργικότητά του κέρδισε τις εντυπώσεις στον κορυφαίο θεσμό του bartending και ανακηρύχθηκε World Class Bartender of the Year. Για 4 ημέρες, η καρδιά του mixology χτυπούσε δυνατά στο Βερολίνο, με την αφρόκρεμα της παγκόσμιας bartending σκηνής να προσφέρει σε κοινό και κριτές μοναδικές fine drinking εμπειρίες.

Για ακόμα μια χρονιά, 56 συναγωνιζόμενοι bartenders από κάθε γωνιά του πλανήτη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα σε μια σειρά  δοκιμασιών εμπνευσμένες από premium spirits, όπως το scotch whisky Johnnie Walker Black Label, το gin Tanqueray No. TEN και το Zacapa rum. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ο ταλαντούχος Orlando ανέδειξε τις δεξιότητές του με τη δημιουργία αριστοτεχνικά φτιαγμένων serves, συγκεντρώνοντας την απαραίτητη βαθμολογία που τον οδήγησε στην κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου.

Orlando Marzo, και τα καλύτερα cocktail του κόσμου

 

Οι ευφάνταστες προτάσεις του Αυστραλού bartender “Golden Trader” και “Down to the Orchard”, με βάση το No. 1 scotch whisky Johnnie Walker Black Label, διαχέονταν από νότες φρέσκων φρούτων όπως μήλο, πορτοκάλι και βερίκοκο, και εξέπληξαν ευχάριστα τους κριτές, προσφέροντας του παράλληλα ένα από τα 20 εισιτήρια για τον επόμενο γύρο δοκιμασιών. Αυτή βέβαια ήταν μόνο η αρχή για την πορεία του Orlando στο φετινό παγκόσμιο τελικού του World Class.

 

Σειρά είχαν δύο ακόμα εκλεκτά serves, με βάση το gin Tanqueray No. TEN που του χάρισαν την πρώτη θέση στη βαθμολογία της δοκιμασίας Search for a Signature.  Έχοντας στη διάθεσή τους 10 λεπτά, οι 20 bartenders που πέρασαν με επιτυχία στον επόμενο γύρο  κλήθηκαν να δημιουργήσουν δύο cocktail   με βάση το Tanqueray No. TEN gin με τις φρέσκες νότες εσπεριδοειδών και τη χαρακτηριστική παρουσία του γκρέιπφρουτ. Στη δοκιμασία αυτή ο Orlando ήταν εκείνος που κατάφερε να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στην εν λόγω δοκιμασία. Τα δύο ιδιαίτερα cocktails, “The Argarian” και “Bora” αναδείκνυαν στο μέγιστο τις νότες εσπεριδοειδών.

Η λαμπρή πορεία του Αυστραλού mixologist Orlando Marzo στο World Class Global Finals 2018 συνεχίστηκε και στην επόμενη δοκιμασία που ακολούθησε με δύο ακόμα serves, με τίτλο “Before and After”. Κύριο συστατικό το ρούμι Zacapa Solera 23 από τη Γουτεμάλα, με το οποίο οι 20 φιναλίστ κλήθηκαν  να δημιουργήσουν δύο serves που να συνδυάζονται αρμονικά με το άνοιγμα και το κλείσιμο ενός γεύματος. Το aperitif “Twilight” και το digestif “Midnight Melody” ανέδειξαν στο έπακρο τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα του Zacapa,   χαρίζοντάς  του για ακόμα μια φορά την πρώτη θέση στη δοκιμασία. Ο Orlando Marzo ανταποκρίθηκε στο έπακρο σε όλες τις απαιτητικές δοκιμασίες κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου τελικού, καταφέρνοντας να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα για μια ακόμα φορά στην τελική δοκιμασία Cocktail Clash, συγκεντρώνοντας συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των υπόλοιπων τριών φιναλίστ από Η.Π.Α, Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία,  κατακτώντας επάξια τον πολυπόθητο  τίτλο του World Class Bartender of the Year για το 2018.

Μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως Ambassador του θεσμού, να γνωρίσει νέες κουλτούρες γύρω από τον κλάδο και να δημιουργήσει ξεχωριστά ποτά κατά τη διάρκεια  του διαγωνιστικού μέρους του World Class σε εθνικό επίπεδο των διάφορων χωρών που συμμετέχουν, ενώ θα βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων του κλάδου, αποτελώντας το δέκατο μέλος του WORLD CLASS Hall of Fame.