PUBLI

Συλλογή Da Vinci 2017: Η IWC δημιουργεί καθαρή ομορφιά

Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας, IWC Schaffhausen, επανεξετάζει την εμβληματική σχεδίαση της δεκαετίας του 1980 και παρουσιάζει τη συλλογή  Da Vinci 2017.

Το Da Vinci Automatic 36 και το Da Vinci Automatic Moon Phase 36 έχουν σχεδιαστεί για γυναίκες, ενώ το Da Vinci Automatic είναι ένα unisex μοντέλο. Δύο από τα μοντέλα Da Vinci περιλαμβάνουν νέους μηχανισμούς κατασκευασμένους από την IWC, οι οποίοι συνδυάζουν καινοτόμα στοιχεία.

Με τη νέα συλλογή Da Vinci, η IWC Schaffhausen επαναφέρει τη στρογγυλή κάσα, η οποία καθιερώθηκε με μεγάλη επιτυχία από το Da Vinci Perpetual Calendar το 1985. Αυτό σημαίνει ότι αποχαιρετούμε την τετραγωνισμένη (tonneau) κάσα και επανερχόμαστε στη δέσμευσή μας για τα κλασικά πρότυπα που η μάρκα εκπροσωπεί“, εξηγεί ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. Με το Da Vinci Automatic 36 και το Da Vinci Automatic Moon Phase 36, επίσης επαναφέρουμε μια παλιά παράδοση δημιουργίας επιλεγμένων μοντέλων από τη σειρά Da Vinci ειδικά για γυναίκες, προσθέτοντας διαμάντια και μοντέρνα λουράκια και μπρασελέ. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την κυκλοφορία του Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph και του Da Vinci Tourbillon Rétrograde Chronograph διότι πραγματικά ενσωματώνουν την κατασκευαστική μας αρτιότητα“.

Με τις στρογγυλές κάσες, τα αρμονικά σχήματα, τις στρογγυλεμένες κορώνες και τα διαμάντια σε διάφορα μοντέλα της νέας συλλογής, η IWC Schaffhausen δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ της σειράς Da Vinci της δεκαετίας του 1980 και των σημερινών σχεδιαστικών προτύπων, χωρίς να εγκαταλείπει την παράδοση της σειράς. Η στεφάνη  με την περιφερειακή χάραξη μάς υπενθυμίζει εκείνη την εποχή. Οι καινούργιες κινούμενες προεξοχές για το λουράκι με τα κυρτά μπράτσα, διασφαλίζουν ότι τα λουράκια και τα μπρασελέ ταιριάζουν τέλεια στον καρπό, ενώ κάνουν τα ρολόγια ακόμα πιο άνετα. Όλα τα μοντέλα Da Vinci Automatic, Da Vinci Automatic 36 και Da Vinci Automatic Moon Phase 36, με εξαίρεση τους κωδικούς IW459308 και IW356601, είναι εξοπλισμένα με το νέο κούμπωμα ασφαλείας σε μορφή πεταλούδας. Η μπούκλα διαθέτει τρία διπλωμένα φτερά ώστε ο κάτοχος του ρολογιού να μπορεί να φοράει ή να βγάζει το ρολόι του χωρίς να πρέπει να ανοίξει πλήρως το λουράκι ή το μπρασελέ.

Δύο από τα μοντέλα Da Vinci κουμπώνουν με αγκράφα: Το Da Vinci Automatic Moon Phase 36 με μια μπούκλα από κόκκινο χρυσό 18 καρατιών και το Da Vinci Automatic με μία από ανοξείδωτο ατσάλι.  Τα δύο μοντέλα με τους Haute Horlogerie μηχανισμούς–το Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph και το Da Vinci Tourbillon Rétrograde Chronograph διαθέτουν αναδιπλούμενη μπούκλα με δύο φτερά.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ DA VINCI 2017

Τα Da Vinci Automatic 36 και Da Vinci Automatic Moon Phase 36 δεν είναι μόνο μικρότερα και λεπτότερα, αλλά έχουν επίσης και έναν πιο γυναικείο σχεδιασμό με στρογγυλεμένες γωνίες και έναν εσωτερικό κύκλο στο καντράν, όπως αυτόν που έχει χρησιμοποιηθεί στη συλλογή Portofino 37 mm. Χρυσές κάσες, στεφάνες διακοσμημένα με διαμάντια και λουράκια από δέρμα αλιγάτορα φτιαγμένα από τον Οίκο Santoni σε χρώματα χάλκινο, σκούρο καφέ, σκούρο μπλε και κόκκινο βατόμουρου τα οποία έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά για την IWC, υπογραμμίζουν τον καλαίσθητο χαρακτήρα του ρολογιού.  Για τη δημιουργία των αποχρώσεων στο λουράκι, η επιφάνεια του δέρματος περνιέται με αρκετές διαφορετικές πάστες στίλβωσης μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή απόχρωση και την ιδανική γυαλάδα. Σαν αποτέλεσμα, κάθε λουράκι αποκτά ένα ξεχωριστό λαμπύρισμα και μοναδικές χρωματικές αποχρώσεις. Η ένδειξη της φάσης της σελήνης, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό της οικογένειας Da Vinci από το 1985, έχει τώρα τοποθετηθεί στο κέντρο του επάργυρου καντράν στο Da Vinci Automatic Moon Phase 36. Το χρυσό ή ασημένιο φεγγάρι κινείται δεξιόστροφα με φόντο τον σκούρο μπλε νυχτερινό ουρανό. Ένα σχέδιο γνωστό ως «Το Λουλούδι της Ζωής» είναι σκαλισμένο στο πίσω μέρος της κάσας όλων των μοντέλων Da Vinci Automatic 36 και Da Vinci Automatic Moon Phase 36. Το γεωμετρικό αυτό σχέδιο που αποτελείται από συμμετρικά επικαλυπτόμενους κύκλους, αποτέλεσε αντικείμενο εκτενούς μελέτης από τον Leonardo da Vinci ο οποίος το χρησιμοποίησε σε πολλούς από τους πίνακές του. Αντιπροσωπεύει την άοκνη αναζήτησή του για τους μαθηματικούς κανόνες της ομορφιάς και των αναλογιών και συμβολίζει τη νέα σχεδιαστική προσέγγιση της συλλογής ρολογιών Da Vinci.

Το Da Vinci Automatic με διάμετρο 40 χιλιοστών μπορεί να φορεθεί τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες σαν ένα κλασικό ρολόι με τρεις δείκτες και μία διακριτική και κομψή σχεδίαση. Το μοντέλο αυτό επιδεικνύει τέλεια τη σχεδιαστική υπογραφή της οικογένειας – τη στρογγυλή κάσα με τις ευδιάκριτες προεξοχές όπου κουμπώνει το λουράκι. Το μινιμαλιστικό καντράν με τα μεγάλα αραβικά νούμερα και τους δείκτες σε σχήμα νυστεριού, ταιριάζει ιδανικά με την καθαρή σχεδίαση του Da Vinci Automatic. Το ένα μοντέλο κυκλοφορεί με επάργυρο καντράν και μαύρο δερμάτινο λουράκι Santoni και το άλλο με καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Το όνομα του Da Vinci Tourbillon Rétrograde Chronograph, σε κόκκινο χρυσό 18-καρατίων, φανερώνει το μοναδικό του status: τον ασυνήθιστο συνδυασμό ενός κλασικού tourbillon με την retrograde ημερομηνία και το σπορ χρονογράφο σε ένα ενιαίο καντράν. Το ρολόι χρησιμοποιεί τη μετεξέλιξη του μηχανισμού 89360, τον 89900 που έχει κατασκευαστεί από την IWC και επιτρέπει τη ρύθμιση σε επίπεδο δευτερολέπτου, του γνωστού ως ‘hacking tourbillon’, μέσα από ένα νέο σύστημα μοχλών.  Το αποτέλεσμα είναι ένας τεχνικά εκλεπτυσμένος και οπτικά ισορροπημένος μηχανισμός με μια καθαρή και απέριττη σχεδίαση. Ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί να διαβάσει τη σταματημένη ένδειξη της ώρας και των λεπτών από το totalizer που βρίσκεται στην κορυφή του καντράν, ενώ ο κεντρικός δείκτης των δευτερολέπτων δείχνει τα δευτερόλεπτα που έχουν περάσει. Το flying tourbillon είναι τοποθετημένο στη θέση ‘6’ ενώ στην αριστερή πλευρά, το απαλό τόξο που σχηματίζει η ένδειξη της ημερομηνίας σχεδόν συνδέει οπτικά τον ένα μηχανισμό με τον άλλο. Επιπλέον, ο μοχλός και ο τροχός του συστήματος διαφυγής έχουν κατασκευαστεί για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας την τεχνολογία diamond shell. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί μια επίστρωση διαμαντιού η οποία μειώνει την τριβή και παράγει έτσι περισσότερη ενέργεια.

TO ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Με τη νέα συλλογή Da Vinci προσπαθούμε συνειδητά να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των γυναικών, οι οποίες αποτελούν αρκετά μεγάλο ποσοστό των φίλων των ρολογιών“, εξηγεί η Franziska Gsell, CMO της IWC Schaffhausen. “Εδώ στο Schaffhausen, η εταιρεία κατασκευάζει γυναικεία ρολόγια από την ίδρυσή της. Έτσι, παραμένουμε πιστοί στην παράδοσή μας‘.

Η σχεδίαση της νέας συλλογής Da Vinci ακολουθεί το πνεύμα του χαρακτηριστικού της στυλ. Η σχεδιαστική ομάδα, για παράδειγμα, εμπνεύστηκε από τις προεξοχές όπου στηρίζεται το λουράκι, οι οποίες αποτελούσαν ένα πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα των μοντέλων Da Vinci της δεκαετίας του 1980. “Σκεφτήκαμε παρά πολύ για το σχήμα που θα δίναμε στην κάσα των νέων Da Vinci“, προσθέτει ο Christian Knoop, Creative Director της IWC Schaffhausen. “Τελικά, καταλήξαμε ότι μια μοντέρνα εκδοχή του στρογγυλού σχήματος που καθιερώθηκε το 1980 θα ταίριαζε καλύτερα με το συνολικό portfolio της IWC. Για παράδειγμα, βασιστήκαμε στην two-frame στεφάνη με την περιφερειακή χάραξη, αλλά την κάναμε λίγο πιο στενή και λιγότερο τονισμένη. Επίσης, υιοθετήσαμε τα Αραβικά νούμερα από το στρογγυλό Da Vinci μαζί με τους λεπτούς δείκτες σε σχήμα νυστεριού“.