Τα αλλαντικά από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ μας αποκάλυψαν την πιο νόστιμη επιλογή!

Το wine pairing που μας οδήγησε σε αξεπέραστες γευστικές εμπειρίες!
SHARES

Την Πέμπτη 10 Μαΐου σε ένα απολαυστικό wine pairing, σε γνωστό wine bar της Αθήνας ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός “Η ΠΙΝΔΟΣ”, παρουσίασε τη νέα σειρά αλλαντικών από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο, ελεύθερης βοσκής, σε πλήθος φίλων και συνεργατών από τα media. Σε μια ξεχωριστή βραδιά παρουσιάστηκε το πλήθος των γευστικών ταιριασμάτων των αλλαντικών με διάφορες γνωστές ετικέτες κρασιών, μεταξύ των οποίων και του οινοποιείου ΖΟΙΝΟΣ (περιοχή ΖΙΤΣΑ -Νομός Ιωαννίνων).

Η οινολόγος Βάσω Κουτσοβούλου, που είχε και την επιμέλεια του μοναδικού αυτού γευστικού ταξιδιού, δημιούργησε μοναδικούς συνδυασμούς επεξηγώντας τους λόγους που ταιριάζουν οι γεύσεις μεταξύ τους αλλά και τους λόγους για τους οποίους τα αλλαντικά από ορεινό κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ, τα οποία είναι και χωρίς γλουτένη, εκτός από απαραίτητο συστατικό για κάθε γεύμα για όλα τα μέλη της οικογένειας, μπορούν να μας συντροφεύσουν ιδανικά και στην απόλαυση του αγαπημένου μας κρασιού.

 

Η συνεύρεση της ποιότητας λοιπόν με την γεύση στα αλλαντικά ΠΙΝΔΟΣ, τα καθιστά τη νόστιμη επιλογή για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις!

Οι προτεινόμενοι συνδυασμοί:

Το ελαφρύ και πλούσιο κοτοπαριζάκι ΠΙΝΔΟΣ θα ταιριάξει ιδανικά με την Ντεμπίνα, ένα κρασί φρουτώδες, ελαφρύ και με οξύτητα.

Τα λουκάνικα cocktail από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ με την απαλή και ανάλαφρη γεύση χρειάζονται την φρεσκάδα, τον φρουτώδη χαρακτήρα και την οξύτητα ενός λευκού ημιαφρώδους κρασιού για να αναδειχθούν, όπως είναι ο Λευκός Ημιαφρώδης, Zoinos Winery.

Τα φινετσάτα και έντονα λουκάνικα Φρανκφούρτης από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ συνδυάζονται εξαιρετικά με ένα φρουτώδες κρασί με ευχάριστη οξύτητα όπως είναι η Μαλαγουζιά, Κτήμα Άλφα

 

Το μαλακό και με διακριτική καπνιστή αίσθηση καπνιστό φιλέτο από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ αναδεικνύεται δίπλα σε ένα απαλό φρουτένιο ροζέ με δροσερή οξύτητα & όπως είναι το 4-6H Αγιωργίτικο, Gaia Wines

Το γεμάτο και με ελαφρώς πικάντικη υφή  λουκάνικο Hot Dog από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ χρειάζεται ένα γεμάτο και φρουτώδες ροζέ κρασί όπως είναι το  L’Esprit du Lac, Κυρ-Γιάννη από την ποικιλία Ξινόμαυρο.

Το πληθωρικό και μπαχαρένιο χωριάτικο λουκάνικο από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ απαιτεί ένα κρασί φρουτώδες, με οξύτητα και διακριτικές τανίνες χαρακτηριστικά που βρίσκουμε σε ένα orange wine όπως είναι η Dr Debina Respect Orange wine, Zoinos Winery

 

Η ευχάριστη πικάντική γεύση από το Πικάντικο σαλάμι από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ ισορροπεί με ένα φρουτώδες κόκκινο κρασί με βάθος, οξύτητα και βελούδινες τανίνες όπως είναι το  Βλάχικο, Zoinos Winery

Share
 

24Media Network

Ολυμπιακός: Οι τρεις άξονες στο πλάνο πρόκρισης του Μαρτίνς

Κούραση, απουσίες και Ομάρ διαμορφώνουν το πλάνο ενδεκάδας του Μαρτίνς στη ρεβάνς του Κιέβου. Ο Πορτογάλος ποντάρει στην "πείνα" των παικτών του για πρόκριση και ετοιμάζει ένα παιχνίδι πρωτοβουλίας σε πλαίσιο ελεγχόμενου ρίσκου και έντασης στο "NSK Olympiyskyi".

'Ελέ': "Στην πρώτη λιπομέτρηση, ο Μπάγεβιτς με ξεφτίλισε μπροστά σε όλους"

Η τελευταία του συνέντευξη χάνεται στο βάθος των χρόνων. Από τη μία, αμφιβάλλει αν αυτά που σκέφτεται έχουν ενδιαφέρον για τον αναγνώστη. Από την άλλη, αμφιβάλλει για το αν υπάρχει λόγος να μοιραστεί αυτά που έχει στο μυαλό. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, απελευθερωμένος από οπαδικές ταμπέλες και με θαυμαστή εσωτερική ισορροπία, μιλάει στο Contra.gr για ιστορίες, ποδοσφαιρικές και μη, που γνωρίζουν πολύ λίγοι.

Λουτσέσκου: "Δεν πηγαίνω στην Τουρκία"

Ο Ραζβάν Λουτσεσκου μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να φεύγει απο την Τουμπα και να συνεχίζει την καριέρα του στη γειτονική Τουρκία.

 
PROMO
Social Man