PUBLI

Τo 1o Φεστιβάλ δωρεάν επιμόρφωσης στην Ελλάδα για chef, bartender, barista

Εργάζεσαι στον τομέα του φαγητού, τουρισμού, ποτού ή καφέ; Θέλεις να αποκτήσεις αυτές τις δεξιότητες ώστε να γίνεις ένας ποιοτικός chef, pastry chef, bartender ή barista;

Οι ανάγκες για εξειδίκευση και επιμόρφωση που δημιουργούνται στον κλάδους του τουρισμού – επισιτισμού φέρνουν το 1ο και μεγαλύτερο Φεστιβάλ Επιμόρφωσης και κατάρτισης για την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική, το ποτό, το καφέ στη Τεχνόπολη 26 – 27 Ιανουαρίου.

Το Beverage Food & Tourism Festival είναι το πρώτο Φεστιβάλ στην Ελλάδα που απευθύνεται σε όσους θέλουν να σπουδάσουν – καταρτιστούν – εξειδικευτούν στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, του F&B Management, του ποτού – καφέ (bartender – barista), και σε όσους εργάζονται ήδη σε αυτούς. Το BeFoot έρχεται λίγο πριν την τουριστική σεζόν στη Τεχνόπολη στο Γκάζι στις 26-27 Ιανουαρίου.

Με ελεύθερη είσοδο, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τις κορυφαίες επαγγελματικές σχολές εξειδικευμένες στους παραπάνω τομείς και ΙΕΚ, καταξιωμένους και βραβευμένους Chef, Pastry Chef, Barista και Bartenders, δημοφιλή και γνωστά εταιρικά brands (bars, restaurants),  θα μάθουν για τα προγράμματα Σπουδών και κατάρτισης και κυρίως θα παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια και workshops με βεβαιώσεις παρακολούθησης και πιστοποιήσεις.

Δωρεάν Επιμόρφωση στο Cooking Stage.

Παρακολουθήστε στο Ειδικό Cooking Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια – workshops από κορυφαίους Chef και Pastry Chef πάνω σε διάφορα αντικείμενα και λάβετε πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ.

Δωρεάν Επιμόρφωση στο Barista – Bartender Stage.

Παρακολουθήστε στο Ειδικό Barista – Bartender Stage του Φεστιβάλ σεμινάρια – workshops από κορυφαίους Bartenders – Barista πάνω σε διάφορα αντικείμενα και λάβετε πιστοποιήσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης από κορυφαίες σχολές και ΙΕΚ του χώρου.

(Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

 

Για να επισκεφτείς το Φεστιβάλ και να κερδίσεις υποτροφία πρέπει:

α) Να πατήσεις Going στο event στο Facebook και κοινοποίησή του

β) Να κάνεις εγγραφή στην φόρμα του befoot και να δηλώσεις σε ποιον τομέα θέλεις υποτροφία

γ) Να ακολουθήσεις την σελίδα του BeFooT στο Instagram

γ) Για κάθε workshop θα βγει φόρμα εγγραφής ξεχωριστή εδώ

Τα σεμινάρια θα καταπιαστούν με τους παρακάτω τομείς -Θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια για αρχάριους καθώς όμως και για ήδη έμπειρους και καταρτισμένους επαγγελματίες (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ)

 

Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική:

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική – Pastry Chef

Master Grill Chef

Asian Master Cooking

Sommelier – Οινοχόος

Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο

Decourage ψαριού

Customer service – Ψυχολογία πελάτη

Vegan Chef

Εδεσματολόγιο

Διαχείριση εστιατορίου

Διαχείριση εξοπλισμού

Επαγγελματικό Σέρβις Κρασιού στο εστιατόριο

Προετοιμασία Τραπεζιών και Mise en place στο Εστιατόριο

Διεθνείς Κουζίνες

Street Food

Carving Φρούτων και Λαχανικών

Εthnic Κουζίνα (ιταλική, Μεξικάνικη, Ασιατική)

 

F&B Managment

Διοίκηση προσωπικού

Δομή επισιτιστικών επιχειρήσεων

F&B Cost control

Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός επισιτιστικών επιχειρήσεων

Κοστολόγιο (menu costing)

Σύστημα παραγωγής και διάθεσης εδεσμάτων

Υγιεινή τροφίμων, εξοπλισμού, προσωπικού

Εφοδιασμός

Συστήματα διασφάλισης ποιότητας (π.χ. HACCP και ISO)

Ξενοδοχειακή & εστιατοριακή νομοθεσία

Οινολογία – ποτά

Αρχές λογιστικής

Τεχνικές πωλήσεων

Oργάνωση και λειτουργία των Τμημάτων Μπαρ

Ιδιαιτερότητες διοίκησης προσωπικού των τμημάτων Μπαρ

Εξυπηρέτηση πελατών και προώθηση πωλήσεων Μπαρ

Oικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση του μπαρ με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας

Aνάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας του μπαρ

 

Barista – Bartending

BARISTA (Sensory skills, Brewing skills, Roasting Skills)

Bartending

Οργάνωση και λειτουργία Bar

Brewing theory & methods

Coctails

Υγιεινή και Ασφάλεια

Εκμάθηση Latte Art

Customer service – Ψυχολογία πελάτη

Οινολογία

Επαγγελματική μηχανή, εξαρτήματα, συντήρηση, καθαρισμός

Ποικιλίες καφέ και coffee tasting

Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ

Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino

Παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων

Βασικές αρχές latte art

Συμβουλές- Διαχείριση χρόνου κατά τη Διάρκεια της βάρδιας

Μαζικές και Ομαδοποιημένες παραγγελίες

Introduction to Speed Bartending

Pouring Practice

Πώς παρασκευάζεται το αλκοόλ;

Brandy/Cognac

Liqueurs

Other Alcohol products

Ιστορία και Κουλτούρα του Cocktail

Η ανάμιξη των ποτών μέχρι σήμερα.

Η λέξη “Cocktail”

Ποτήρια – Glassware/Εργαλεία

Άψογη και ελκυστική παρουσίαση

Γευσιγνωστική Προσέγγιση/ Μέθοδοι και Τεχνικές ανάμιξης

Κύριες Μέθοδοι/ Επιλογή διαδικασίας ανάμιξης

Κατηγορίες και Οικογένειες των Cocktails

Γαρνιτούρες/ Επιλογή Γαρνιτούρας

Whiskey Cocktail

Rum Cocktails

Gin Cocktails

Vodka Cocktails

Tequila Cocktails

Brandy Cocktails

 

Tourism

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Hotel managment – Rooms Division Management

Ελεγχος προμηθειών – τιμολόγηση

Tourism Management and Marketing

SPA MANAGER

Receptionist

Ξενοδοχειακή Νομοθεσία

Customer service – Ψυχολογία πελάτη

Ψηφιακές Δεξιότητες

 

Μεταπτυχιακές Εξειδικεύσεις:

MBA-Tourism Managemen

Digital Analytics in Tourism

MA International Hospitality and Tourism Management