To Athens Tech College και το British Council, στο Athens Science Festival 2018

Καινοτομία, τεχνολογία, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη
SHARES

Η ελληνική οικονομία βίωσε, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, μεγάλες αλλαγές. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, όλοι συμφωνούν: H επόμενη μέρα θα έρθει, γρηγορότερα, με όχημα την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία, και την αλλαγή σε νοοτροπίες και σε μεθόδους. Όλα αυτά μπορούν να φέρουν επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης, που με την σειρά της θα οδηγήσει στην πολυπόθητη βιωσιμότητα.

Αυτά τα κρίσιμα, πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα αποτελούν το σημείο εστίασης σε δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν το Athens Tech College και το British Council, στο Athens Science Festival 2018.

Η καινοτομία στην Ελλάδα – Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, 18.00

 Οι συμμετέχοντες της συζήτησης θα εξερευνήσουν μια σειρά από πρακτικά, γόνιμα ερωτήματα: Ποιες είναι σήμερα οι μεγάλες προκλήσεις για το επιχειρηματικό οικοσύστημα; Τι άλλαξε προς το χειρότερο ή το καλύτερο τα τελευταία 8 χρόνια; Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το παράδειγμα των επιτυχημένων ελληνικών start-ups; Υπό ποιες προϋποθέσεις η χώρα θα αξιοποιήσει καλύτερα το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών το επόμενο διάστημα; Ποιες αλλαγές είναι απαραίτητες στο εκπαιδευτικό σύστημα, στις δομές, τις μεθοδολογίες του; Την συζήτηση συντονίζει η Ελένη Χατζημήτσου Ελένη, CEO του Athens Tech College - συμμετέχουν οι:

•Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director στην diaNEOsis

•Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας - Δήμος Πειραιά

•Βασίλειος Μακιός, General Director, Corallia

•Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων

 •Έρικ Παρκς, Partner, Velocity Partners Venture Capital

Εφαρμογές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0) – Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, 19.00

Ο Δρ. Γιάννης Σολδάτος, Associate Professor στο Athens Tech College, θα εστιάσει στις προοπτικές που δημιουργεί για την οικονομία η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας αιχμής. Η έναρξη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της οποίας είμαστε μάρτυρες τα 3-4 τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζεται από τη διασύνδεση των μηχανών με τα συστήματα πληροφορικής και την πλήρη ψηφιοποίηση των φυσικών διαδικασιών.

Ποιες όμως είναι οι σημαντικότερες Industry 4.0 εφαρμογές; Τι είναι οι συναρπαστικές ψηφιακές τεχνολογίες που θα τις υποστηρίξουν, όπως το BigData, η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality);

 Ο δύο εκδηλώσεις αποτελούν δύο από τα highlights του πλούσιου προγράμματος του Athens Science Festival 2018, το οποίο από τις 24 έως τις 29 Απριλίου θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους το ανατρεπτικό αλλά και έμπρακτα δημιουργικό πρόσωπο της επιστήμης.

Περισσότερες πληροφορίες:http://www.athens-science-festival.gr/

Share
 

24Media Network

Βασίλης Κωνσταντίνου: "Δεν είμαι τσάτσος κανενός"

Το άγχος για τον υποβιβασμό και η ζωή δίπλα στον Αλαφούζο. Οι κατηγορίες για "βιτρίνα" και τα "καρφιά" σε Τουμαζάτο - Διαμαντόπουλο. Η πίκρα από τους συμπαίκτες του και η επίθεση των οπαδών. Οι ευθύνες των πολυμετοχικών, η οικογένεια Βαρδινογιάννη και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Sport24.gr.

Το ψευδές ρεκόρ τροπαίων του Ντάνι Άλβες

Ο Ντάνι Άλβες ανακηρύχθηκε 'Μίδας των τροπαίων' μετά από την κατάκτηση της Ligue 1. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, αφού ακόμα δεν έχει προσπεράσει έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ. Και κινδυνεύει.

Γιατί δεν περνούν αεροπλάνα από το σπίτι του Μέσι

Οι κακές γλώσσες θα μπορούσαν να πουν ότι τίποτα δεν περνάει πάνω από τον κόσμο που ζει ο Λιονέλ Μέσι. Κι όμως ο Αργεντίνος σταρ δεν ευθύνεται γι' αυτή την απαγόρευση διέλευσης πτήσεων πάνω από το συγκρότημα που διαμένει.

Επιστρέφει στην ΤΣΣΚΑ ο Τεόντοσιτς

Ο Μίλος Τεόντοσιτς, σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα Encestando, έδωσε τα χέρια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη νέα σεζόν θα επιστρέψει στην ομάδα του στρατού.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO