PUBLI

To Athens Tech College και το British Council, στο Athens Science Festival 2018

Καινοτομία, τεχνολογία, επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία βίωσε, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, μεγάλες αλλαγές. Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, όλοι συμφωνούν: H επόμενη μέρα θα έρθει, γρηγορότερα, με όχημα την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία, και την αλλαγή σε νοοτροπίες και σε μεθόδους. Όλα αυτά μπορούν να φέρουν επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης, που με την σειρά της θα οδηγήσει στην πολυπόθητη βιωσιμότητα.

Αυτά τα κρίσιμα, πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα αποτελούν το σημείο εστίασης σε δύο εκδηλώσεις που διοργανώνουν το Athens Tech College και το British Council, στο Athens Science Festival 2018.

Η καινοτομία στην Ελλάδα – Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, 18.00

 Οι συμμετέχοντες της συζήτησης θα εξερευνήσουν μια σειρά από πρακτικά, γόνιμα ερωτήματα: Ποιες είναι σήμερα οι μεγάλες προκλήσεις για το επιχειρηματικό οικοσύστημα; Τι άλλαξε προς το χειρότερο ή το καλύτερο τα τελευταία 8 χρόνια; Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το παράδειγμα των επιτυχημένων ελληνικών start-ups; Υπό ποιες προϋποθέσεις η χώρα θα αξιοποιήσει καλύτερα το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών το επόμενο διάστημα; Ποιες αλλαγές είναι απαραίτητες στο εκπαιδευτικό σύστημα, στις δομές, τις μεθοδολογίες του; Την συζήτηση συντονίζει η Ελένη Χατζημήτσου Ελένη, CEO του Athens Tech College – συμμετέχουν οι:

•Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Editorial Director στην diaNEOsis

•Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας – Δήμος Πειραιά

•Βασίλειος Μακιός, General Director, Corallia

•Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων

 •Έρικ Παρκς, Partner, Velocity Partners Venture Capital

Εφαρμογές της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης (Industry 4.0) – Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, 19.00

Ο Δρ. Γιάννης Σολδάτος, Associate Professor στο Athens Tech College, θα εστιάσει στις προοπτικές που δημιουργεί για την οικονομία η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας αιχμής. Η έναρξη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, της οποίας είμαστε μάρτυρες τα 3-4 τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζεται από τη διασύνδεση των μηχανών με τα συστήματα πληροφορικής και την πλήρη ψηφιοποίηση των φυσικών διαδικασιών.

Ποιες όμως είναι οι σημαντικότερες Industry 4.0 εφαρμογές; Τι είναι οι συναρπαστικές ψηφιακές τεχνολογίες που θα τις υποστηρίξουν, όπως το BigData, η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) και η επαυξημένη πραγματικότητα (Augmented Reality);

 Ο δύο εκδηλώσεις αποτελούν δύο από τα highlights του πλούσιου προγράμματος του Athens Science Festival 2018, το οποίο από τις 24 έως τις 29 Απριλίου θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους το ανατρεπτικό αλλά και έμπρακτα δημιουργικό πρόσωπο της επιστήμης.

Περισσότερες πληροφορίες:http://www.athens-science-festival.gr/