To μήνυμα της ανακύκλωσης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από τον Δήμο Νέας Σμύρνης

Το 1ο παγκοσμίως ΚΙΝΗΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», ξεκινάει την πορεία του για όλη την Ελλάδα από το Δήμο Νέας Σμύρνης.
SHARES

Στην Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, μπροστά από την ιστορική Εστία Νέας Σμύρνης, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης κος Γεώργιος Κρικρής και πολλοί μαθητές από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου, για να γιορτάσουν το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα. Ο κος Κρικρής δήλωσε: "Εάν καταφέρουμε με διαδραστικό τρόπο να μάθουν οι μαθητές τα θετικά της ανακύκλωσης, τότε μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση αποβλήτων. Οι ΧΥΤΑ βρίσκονται σε οριακό σημείο, ας φροντίσουμε να εκπαιδευτούμε στο μοντέλο της διαλογής στην πηγή. Αποτελεί για εμάς προτεραιότητα ο σεβασμός στο περιβάλλον με βασική συνιστώσα την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση, ως σύγχρονη στάση ζωής".

 

Το ΚΙΝΗΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Ήδη έχει προγραμματιστεί να επισκεφθούν το κινητό Κέντρο πάνω από 1.500 μαθητές μέχρι την επόμενη Παρασκευή 27/4/2018, οι οποίοι μέσα από μία ωριαία παρουσίαση με προβολή βίντεο, που πραγματοποιείται στο 2ο επίπεδο του κέντρου, θα εκπαιδευτούν και θα συνειδητοποιήσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Η ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του ΚΙΝΗΤΟΥ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

 

Το ΚΙΝΗΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» θα βρίσκεται στο Δήμο Νέας Σμύρνης στα εξής σημεία:

Σημείο: Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης 

Ημέρες: Δευτέρα 16.4.2018 έως Παρασκευή 20.4.2018 &

Σημείο: Κτήμα Δέγλερη, οδός Ευξείνου Πόντου και Σωκίων

Ημέρες: Δευτέρα 23.4.2018 έως Παρασκευή 27.4.2018

Ώρες λειτουργίας: 09:00- 17:00

Ανακυκλώστε, εκπαιδευτείτε μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και αποκτήστε γνώση για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος και κερδίστε μεγάλα έπαθλα:

-ACTION CAMERA

-TABLET

-ΗΧΕΙΑ BLUETHOOTH

Σας περιμένουμε όλους!

…γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου!

Share
 

24Media Network

Το δίκιο και το άδικο του Χιμένεθ

Ο Τσάρλυ γράφει για τις ευθύνες του Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού, την "κληρονομιά" του Ουζουνίδη και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Ισπανός τεχνικός.

'Ελέ': "Δεν είπε ένας, ρε Δημήτρη πού μας έφτασες, τη χρονιά του Κόντε"

Η τελευταία του συνέντευξη χάνεται στο βάθος των χρόνων. Από τη μία, αμφιβάλλει αν αυτά που σκέφτεται έχουν ενδιαφέρον για τον αναγνώστη. Από την άλλη, αμφιβάλλει για το αν υπάρχει λόγος να μοιραστεί αυτά που έχει στο μυαλό. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, απελευθερωμένος από οπαδικές ταμπέλες και με θαυμαστή εσωτερική ισορροπία, μιλάει στο Contra.gr για ιστορίες, ποδοσφαιρικές και μη, που γνωρίζουν πολύ λίγοι.

Παίζοντας μπάλα για 1,5 δις ανθρώπους

Ο Παναγιώτης Τριάδης, ο οποίος παίζει πλέον στη North East United της Ινδίας, περιγράφει στο Sport24.gr τη ζωή και το ποδόσφαιρο στη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως.

 
PROMO
Social Man