Το πρώτο event των Wise Food Stories πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10.10 στο Μεταλλουργείο στο Γκάζι

Μια σειρά συναντήσεων που δίνουν αφορμές για να ανοίξει η κουβέντα και να δοθούν απαντήσεις για θέματα που αφορούν στο πιο ζωτικό κομμάτι της ζωής μας, το φαγητό και κατ’ επέκταση τις διατροφικές μας συνήθειες και τις διατροφικές αλήθειες.
SHARES

Τα εστιατόρια Basegrill, Cookoovaya, το αγρόκτημα «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (Π.Ε.Ε.Α.Φ.Α.Ζ.) συνεργάστηκαν στην πρώτη εκδήλωση με θέμα:

Η ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΕΠΙΚΩΝ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΤΥΠΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Στην εκδήλωση μίλησαν ο κος Ανδρέας Γεωργούδης, κορυφαίος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενό του τη γενετική και βελτίωση των αγροτικών ζώων, η κα Δέσποινα Καρατοσίδη, ειδική επιστήμονας-διδάκτωρ στην φυσικοχημική σύσταση του κρέατος της φυλής Κατερίνης από το πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας, ο κος Δημήτρης Δήμος, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του έχει κάνει έργο ζωής του τη διάσωση και αξιοποίηση των σπάνιων αυτών ζώων με τη φάρμα του «Η Κιβωτός του Δήμου», καθώς και ο κος Σπύρος Λιάκος, chef του εστιατορίου Basegrill που με αδιανόητη επιμονή εδώ και πολλά χρόνια ερευνά κάθε μυστικό του κρέατος και αναζητά την αυθεντικότητα σε προϊόντα και ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Με τη συμβολή όλων των παραπάνω ομιλητών έγινε προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

Ποια είναι η συμβολή των ελληνικών στεπικών βοοειδών στη διαμόρφωση της βιοποικιλότητας της υπαίθρου χώρας;

Ποια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων παραγομένων προϊόντων;

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η καλύτερη μορφή συνεργασίας των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής με τους ανθρώπους της αγοράς;

Ο κος Δήμου τόνισε ότι τα προϊόντα που προέρχονται από την αρχέγονη αγελάδα τύπου Κατερίνης, υπερτερούν των άλλων συμβατικών εντατικής εκτροφής ωστόσο τίποτε δε θα είχε σημασία αν δεν έφταναν στο πιάτο του καταναλωτή. Όσο υπάρχει ζήτηση θα υπάρχει και προσφορά. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η βιωσιμότητα της φυλής αυτής παράλληλα με την καλύτερη ποιότητα διατροφής του κόσμου.

Γιατί τελικά η διάσωση και η αξιοποίηση της αρχέγονης και αυτόχθονης στεπικής φυλής – τύπος Κατερίνης αποτελεί και μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πρέπει να τεθεί εκτός αμφισβήτησης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με γευστικές δημιουργίες, ελληνικής κουζίνας από την ομάδα των chef της Cookoovaya και του Basegrill.

Ευχαριστούμε θερμά το Δειπνοσοφιστήριον. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη τo Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη μπύρα Μάμος, τον Τρικαλινό, την εταιρεία Γαία Επιχειρείν , την εταιρεία Βαρανάκης, το οινοποιείο Γκιρλέμης, την Κιβωτό του Δήμου, την Πανελλήνια Ένωση Εκτροφέων Αυτοχθόνων Φυλών Αγροτικών Ζώων (Π.Ε.Ε.Α.Φ.Α.Ζ.), τα εστιατόρια Basegrill, Cookoovaya, Hoocut και Τραβόλτα.

Share
 

24Media Network

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ SPORT24.GR

Συνέντευξη: Ο Γιώργος Σαμαράς πονάει ακόμη

Ο Γιώργος Σαμαράς ξεφυλλίζει το βιβλίο της ζωής του στο Sport24.gr. Πονάει ακόμη για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Εθνικής, θυμάται λεπτό προς λεπτό το πιο διάσημο πέναλτι στην ιστορία της Ελλάδας και εξοργίζεται με τους "ψιθύρους" για την ομάδα του. Τι λέει για Φορτούνη, Τζόρνταν, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Παπαλουκά. Και απαντά πώς μπορείς να παίξεις μπάλα, έχοντας τους παπαράτσι συνεχώς στο πλάι σου. Αποκαλυπτική συνέντευξη.

Με Καλάθη Νοεμβρίου δεν έχει τύχη τον Απρίλη

Η προσαρμογή της Ρεάλ στον Νικ Καλάθη (του ενός πόντου) έφερε το 2-0 στη Μαδρίτη και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κυνηγάει πλέον μια ανατροπή που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης (0/22).

Οι έξι των 90.000.000 €!

Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά πουλάει με μεγάλη υπεραξία και το Sport24.gr παρουσιάζει / αναλύει 5+1 υποθέσεις παικτών του: την σχέση χρηματιστηριακής - πραγματικής αξίας, πόσο κοστολογούνται και τις ομάδες που έχουν ήδη ενδιαφερθεί.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
PROMO
Social Man