OPINIONS

Ευχαριστούμε Rihanna, δεν θα πάρουμε άλλο (γυμνό)

Μετά από 824 ημίγυμνες φωτογραφίσεις, η Rihanna έβγαλε και τα τελευταία για το γαλλικό περιοδικό Lui κι η αντίδρασή μας είναι άμεση.

Ένας απ’ τους πιο παρεξηγημένους όρους στην Ελλάδα προ και μετά πλεονάσματος, εκτός του ανεμοδαρμένου ‘lifestyle’, είναι ο όρος ‘σέξι φωτογράφιση’. Τον μπερδεύουμε με τον όρο ‘γυμνή φωτογράφιση’, οπότε μοιραία παγιδευόμαστε σε μια φάκα που στήσαμε στον εαυτό μας.

Τι θέλω να πω; Μια γυμνή φωτογράφιση είναι μια γυμνή φωτογράφιση. Μπορεί να πρωταγωνιστώ εγώ, μπορεί ο Δημητρόπουλος, μπορεί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, μπορεί η Rihanna, o πρώην της που την έδερνε, ο Eminem ή ο Τάκης Ζαχαράτος. Δεν άλλαξε και ο κόσμος, δεν καταργήθηκαν τα σύμπαντα, απλά θα δεις μερική (αχρείαστη) σάρκα παραπάνω, με μια πιο ‘βιολογική’ παρά ιντριγκαδόρικη ματιά.

(το εξώφυλλο της Rihanna στο Lui, η αφορμή για ό,τι διαβάζεις εδώ)

Μια σέξι φωτογράφιση από την άλλη, σπάει τα δεσμά της βιολογικής ουδετερότητας και χρωματίζεται θετικά με το καλημέρα. Μπορεί για μένα το σέξι να εκπροσωπείται απ’ την Κατερίνα Στανίση και για σένα απ’ την Κατερίνα Στικούδη, αλλά στο τέλος και οι δύο είμαστε χαρούμενοι, γιατί τις βρίσκουμε σέξι.

 

Για να σε προλάβω, δεν είναι ότι δεν μ’ αρέσει η Rihanna με τον τρόπο που δεν μ’ αρέσει η Scarlett. Στα πρώτα 20 γυμνά της, όλα ήταν τέλεια, απογειωτικά, εκστατικά. Πλέον, κάθε γυμνή της φωτογράφιση ισοδυναμεί σε φρεσκάδα με την πρωινή τηλεοπτική ζώνη και τις μεταδόσεις του Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Εκεί λοιπόν που ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα από την ποιότητα της φωτογράφισης της στη βραζιλιάνικη Vogue -όχι πολύ γυμνό, όχι πολύ προκλητικό, φανταστικά κάδρα και location-, ήρθε η ‘πρώτηολόγυμνηδενέμεινε(σχεδόν)τίποτα’ φωτογράφιση της για το γαλλικό Lui και ένα τεράστιο “πφφφφφ” αργοσύρθηκε στα στενοσόκακα του Παγκρατίου.

Ας μείνουμε για λίγο στην καλογουστιά της βραζιλιάνικης Vogue, δια χειρός Mariano Vivanco:

rihanna_vogue

Συνεχίζουμε με τα του Lui.

Που λες, φτάνει ρε πουλάκι μου Rihanna. Για το Θεό. Θα σε δούμε καμιά μέρα ντυμένη και θα κόψουμε το κάπνισμα. (Όχι, αυτό θα ‘ταν καλό). Θα σε δούμε καμιά μέρα ντυμένη και θα βάλουμε τα κλάματα. (Άντρες, κλάμα, γλυκό, αλλά άβολο).

Στο Lui, η Rihanna δεν τόλμησε το full frontal, γεγονός που μετά την προσπέλαση των εικόνων ήλθε ως μια κάποια ανακούφιση. Είδαμε όμως τα οπίσθια της χωρίς τη συνοδεία ενός ακόμα άβολου έξτρα λαρτζ στρινγκ, αλλά με το τεράστιο, λευκό αποτύπωμα του μαγιό, είδαμε το πίρσινγκ στο δεξί της στήθος και την απολαύσαμε φαρδιά πλατιά μόνο με τις γόβες της δίπλα στην πισίνα.

Στις εικόνες του Lui που διέρρευσαν, η αισθητική δείχνει να έχει φύγει για σεζόν στη Μύκονο, ενώ ο Mario Sorrenti μάλλον πήγε να τραβήξει έχοντας ξεχάσει το κέφι σπίτι του.

Όσον αφορά το μαλλί της Rihanna, η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι στις λήψεις με τα κοτσιδάκια, η hair & make-up artist έπαθε ηλεκτροπληξία με το πιστολάκι και την αντικατέστησε μια μαθητευόμενη που ευκαιρούσε και έμενε κοντά στο location.

(κακιά φάση)

Γενικά, η Πρώτη Ολόγυμνη δεν ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς μετά τις Εκατοντάδες Ημίγυμνες. Αυτό κι αν είναι πρόβλημα του management της Rihanna. Αποφασίζεις τη μεγάλη αποκάλυψη και την κάνεις στο Lui; Ιστορικό περιοδικό, αλλά είμαστε με τα καλά μας;

 

Οι σέξι φωτογραφίσεις που έγιναν και θα παραμείνουν -εκτός συγκλονιστικού και ευπρόσδεκτου απροόπτου- γυμνές δεν είναι η μόνη παραφωνία στην πορεία της Rihanna. Μιλάμε για ένα κορίτσι που έχει (φωτογραφηθεί να) κάνει τα πάντα, σε βαθμό που αργά ή γρήγορα θα ληστέψει καμιά τράπεζα ή θα εκτελέσει κάνα συμβόλαιο θανάτου για να σπάσει τη μονοτονία.

Πρέπει να είσαι κάτι κοντά σε 14χρονο κοριτσάκι που βλέπει όλη μέρα ξένο MTV ώστε να θαυμάζεις ακόμα την αφιερωμένη στο yolo ζωή της. Ναι, συμφωνούμε στο ‘πανέμορφη’ και στο ‘εξωτική’, αλλά το χάνουμε λίγο στο ‘κορίτσι που ζει στο όριο και καλά κάνει’.

Πολύ καλά κάνει, ό,τι κι αν κάνει. Απλά επισημαίνουμε και γκρινιάζουμε λίγο με το προφανές.

(δίκαια η χρυσή στιγμή της φωτογράφισης στο γαλλικό περιοδικό, η γκρίνια θρυμματίζεται στην όψη της)

 

Ανησυχούμε μήπως κάτι δεν πάει καλά με εμάς, αλλά μετά κάνουμε ένα google search και οι γυμνές της φωτογραφίες είναι περισσότερες απ’ αυτές των Miranda Kerr και Alessandra Ambrosio μαζί.

Ε, δε γίνεται. Για να ισορροπήσει κάπως η υπερβολή, θα πρέπει η Kerr να βγάζει ένα καινούργιο single κάθε πέντε εβδομάδες. “Αλλά η Kerr δεν είναι τραγουδίστρια”, θα αντιδράσεις. Ε, ούτε η Rihanna είναι μοντέλο.

 

Για να είμαστε ειλικρινείς τουλάχιστον μεταξύ μας, η Rihanna δεν έχει κάνει ακόμα την ολόγυμνη φωτογράφιση. Υπάρχουν πράγματα που δεν έχει δείξει ακόμα και με τους ρυθμούς που μας βομβαρδίζει, είναι βέβαιο ότι θα δείξει αργά ή γρήγορα.

Αυτό που ελπίζουμε είναι να τα κάνει στο σωστό χρόνο (δηλαδή μετά από 2-3 χρόνια), στον σωστό τόπο (όχι στο Lui δηλαδή) και με τον σωστό τρόπο. Δηλαδή με αισθητική και όχι σαν να τυλίγει μισό κιλό κιμά στο χαρτί.