ENTERTAINMENT

Με τι κολλήσαμε αυτή την εβδομάδα

Κουλτούρα, διανόηση και γκλίτερ. Άλλη μια βδομάδα στα κολλήματα του PopCode.

Κάθε βδομάδα το πλήρωμα του PopCode θα μοιράζεται τα πιο πρόσφατα κολλήματά του. Μπορεί να είναι τραγούδια, βιντεάκια, ταινίες, εκθέσεις, tweets, ή οτιδήποτε άλλο οποιουδήποτε pop culture που τους έχει φάει ένα αξιοσέβαστο κομμάτι χρόνου και εμμονής.

Για να παίρνεις ιδέες.

Κολάν, αφάνα και γκλίτερ, η Ιωσηφίνα Γριβέα

Όταν τέλειωσε η 1η σεζόν του ‘GLOW’ είχα περάσει φανταστικά. Όταν τέλειωσε η 2η σεζόν του ‘GLOW’ είχα περάσει φανταστικά, είχα συγκινηθεί, είχα κλάψει, είχα νευριάσει, είχα περάσει από όλα τα πιθανά συναισθήματα (είχα μάθει κι ένα τραγούδι που έψαλλε Κύριε Ελέησον αλλά αυτό είναι γι’ άλλο άρθρο). Η πιο ώριμη στροφή της σειράς όχι μόνο δεν της στέρησε το κέφι της, ενίσχυσε κιόλας τις πιο ελαφρές, ευρηματικές της στιγμές. Highlights το #MeToo επεισόδιο, το επεισόδιο-μέσα-στο-επεισόδιο επεισόδιο (θα δεις) και η αναμενόμενη έκρηξη των πρωταγωνιστριών στο νοσοκομείο. Αν δεν είχαμε ήδη γράψει για τις καλύτερες σειρές της χρονιάς ως τώρα, θα ήταν σίγουρα μέσα.

Με τη Μύκονο, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Το νησί των ανέμων ήταν ανάμεσα σε εκείνα τα νησιά που δεν είχα πάει και πάντα ήθελα να βρεθώ για λίγο, απλώς για να δω τι γίνεται. Είχα την τύχη να μείνω για μία μέρα (και μια νύχτα) στη Μύκονο αυτή την εβδομάδα και πραγματικά δεν ξέρω αν θα άντεχα παραπάνω. Ναι είναι όμορφο, γκλαμουράτο, με ικανοποιητική θάλασσα, ιδανικό για φωτογραφίες και stories στο Instagram (κυρίως), όμως είναι πανάκριβο και το βράδυ χρειάζεσαι στρατηγική ολόκληρη για να περπατήσεις μέσα στα στενά και να αποφύγεις την λαοθάλασσα. Κόλλημα μιας εβδομάδας και μετά η ζωή συνεχίζεται μακριά από τη Μύκονο.

Με το ‘Αυτός που Διάβαζε τη Σκέψη’, ο Γιώργος Μυλωνάς

Εδώ και χρόνια ο Γκρος βρισκόταν σε μια λίστα με τους συγγραφείς που ήθελα κάποια στιγμή να διαβάσω. Χωρίς να το προσπαθήσω ιδιαίτερα έπεσα την τελευταία εβδομάδα πάνω στο ‘Αυτός που Διάβαζε τη Σκέψη’ στο ράφι μιας βιβλιοθήκης και κόλλησα. Γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που κάνει αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος του: διαβάζει τη σκέψη των άλλων. Πώς; Κοιτώντας τους στα μάτια. Γιατί; Έτυχε να έχει το συγκεκριμένο χάρισμα. Ο Γερμανός νομπελίστας ξετυλίγει μια ιστορία με κεντρικό ήρωα τον χαρισματικό και αλλήθωρο Βίκτορ Τουγκάνοφ ο οποίος ζει με τον σαδιστή πατέρα του στην προεπαναστατική Ρωσία και προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τον κόσμο μέσα από την μοναδική του ικανότητα να διαβάζει τη σκέψη των άλλων. Μαζί του μαθαίνω κι εγώ ως αναγνώστης τον κόσμο από την αρχή.

Με το ‘Οι Ιστορίες Θα Μας Σώσουν’, ο Δημήτρης Μπούτσικος

Με εκνευριστική ειλικρίνεια παραδέχομαι πως δεν διαβάζω όσα βιβλία θα ήθελα πραγματικά μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Νομίζω πως πάσχω από μία ιδιοτροπία που τυγχάνει μεγάλης αποδοχής. Τέλος πάντων, όπως και να ‘χει, αυτή την εβδομάδα έχω κολλήσει με το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2014, ο αρχισυντάκτης του Διεθνούς Τμήματος των Νέων, Μιχάλης Μητσός. ‘Οι ιστορίες θα μας σώσουν’. Είναι σε μεγάλο βαθμό εθιστικό. Μιλάει για ταινίες, βιβλία, άρθρα του έγκυρου Ξένου Τύπου, προσωπικές του εμπειρίες και σκεπασμένες ιστορίες. ” Η αγάπη θα μας σώσει, αδέρφια. Και οι ιστορίες φυσικά.” Έτσι κλείνει το βιβλίο. Δεν γίνεται να το αποχωριστείς. Φταίει μάλλον η ευφυΐα και η πολυεπίπεδη μόρφωση του συγγραφέα.

Με το κινηματογραφικό Μουντιάλ του Popcode, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Θεωρώ τη σύλληψη τρομερή, το παρακολουθώ σχεδόν με την ίδια αγωνία που βλέπω το ποδοσφαιρικό και ανυπομονώ να δω ποιος θα το σηκώσει. Μέχρι και πέναλτι είχαμε στην προηγούμενη φάση, η Αγγλία επελαύνει και εδώ, όπως και το Mad Max και δεν κρύβω την στεναχώρια μου που αποκλείστηκε το ‘Train to Busan’. Εδώ που φτάσαμε, στηρίζω Ισλανδία, έτσι για το χιψτεριλίκι. Ας κερδίσει ο καλύτερος και υπόσχομαι να δω όσες περισσότερες ταινίες μπορώ μόλις τελειώσει το πραγματικό Μουντιάλ.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.