NDP PHOTO AGENCY
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το βίντεο που αποδεικνύει ότι με τη Βουγιουκλάκη δεν έμπλεκες

Σαν σήμερα το 1996 έφυγε από τη ζωή η πιο αγαπημένη μας ηθοποιός και θυμόμαστε μία από τις καλύτερες στιγμές της.

Τον Νοέμβριο του 1995 η Αλίκη Βουγιουκλάκη εμφανίζεται στη σκηνή του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για να απονείμει το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου. Το κοινό τη γιουχάρει παρατεταμένα, και όταν κάποιοι προσπαθούν να τους σταματήσουν, η Αλίκη ζητάει να συνεχίσουν τα γιουχαρίσματα. Απευθύνεται λοιπόν στους αποδοκιμαστές της και τους αποστομώνει λέγοντας ότι “διασκεδάζει μαζί τους”:

Γιατί με μένα ονειρευτήκατε απ’ τις οθόνες, και εσείς είσαστε ακόμα στον εξώστη

Στη συνέχεια τους λέει “καθίστε ήσυχα τώρα” και αναφέρεται στη δική της βράβευση στο 1ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1960 για τη Μανταλένα.

Για την ιστορία, το βραβείο που εν τέλει απένειμε, κέρδισε ο Δημήτρης Αλεξανδρής για την ταινία ‘Με μια κραυγή’, στην οποία πρωταγωνίστησε με τη Βίκυ Βολιώτη (ένα χρόνο μετά θα συμπρωταγωνιστούσαν πάλι, αλλά στο ‘Λόγω Τιμής‘).

BONUS BADASS ΣΤΙΓΜΗ

Ας δούμε και μια ακόμα badass στιγμή,  από τη συνέντευξη της Αλίκης στον Νίκο Χατζηνικολάου το 1993 αυτή τη φορά. Ο Χατζηνικολάου τη ρωτάει πώς ένιωσε που ήταν ερωτευμένος μαζί της ο πρίγκιπας της Ελλάδας και αν ένιωσε βασίλισσα. Η Αλίκη απάντησε πως ακριβώς επειδή ένιωθε από μόνη της πως είναι βασίλισσα, δεν “περίμενε το πριγκιπόπουλο”. Και συνέχισε λέγοντας:

O πρίγκιπας της ζωής μου είμαι εγώ

Ο Χατζηνικολάου δεν πήρε πρέφα αυτό που είπε η Αλίκη, αλλά δεν πειράζει πήραμε εμείς.

Η ατάκα μας θυμίζει και την ατάκα της Cher από συνέντευξή της το 1996. Η Cher είπε ότι η μητέρα της τη συμβούλευε μια μέρα να βρει έναν πλούσιο άντρα να νοικοκυρευτεί. Και η Cher της απάντησε “μαμά, εγώ είμαι ο πλούσιος άντρας”.

 

ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

15 εντελώς άγνωστα τραγούδια της Αλίκης Βουγιουκλάκη
Η απρόσμενη αποτυχία της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην τηλεόραση
50 πράγματα που ΔΕΝ έχουν αλλάξει από όταν γυρίστηκε το ‘Η κόρη μου η σοσιαλίστρια’