ΣΙΝΕΜΑ

Ο David Bowie είναι στο ‘Gimme Shelter’

Το φεστιβάλ που θα δώσει καταφύγιο στις Δευτέρες μας έρχεται στις 9 Οκτωβρίου.

Είμαστε λίγες μόνο μέρες μακριά από την έναρξη του ‘Gimme Shelter Film Festival’, τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στο Gagarin205.

To φεστιβάλ αναβιώνει 15 χρόνια μετά από την πρώτη φορά που έλαβε χώρα το 2002, για να τιμήσει τη μνήμη του ιδρυτή του Gagarin και εμπνευστή του φεστιβάλ, Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Στο ‘Gimme Shelter’ θα προβληθούν μουσικές ταινίες για δέκα Δευτέρες και η αρχή θα γίνει με το ‘David Bowie Is’. Το πρόγραμμα της ημέρας μάς είναι πλέον γνωστό και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς φαν.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με live από την David Bowie Tribute Band, την πρώτη ελληνική tribute band στον Bowie. Οι Theodore, George Gaudy, Lou is, Νεκτάριος Nekk Γεωργιάδης και B-Sun είναι οι φωνές της μπάντας, ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος στα πλήκτρα, ο Στέλιος Πασχάλης στα τύμπανα, ο Γιώργος Βασιλάτος και ο Mάριος-Λαζ Ιωαννίδης στην κιθάρα, ο Θοδωρής Kαπετανάκος στο μπάσο και ο Sam Marlieri στο σαξόφωνο.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος και συγγραφέας του ‘Αναζητώντας τον Starman’, Μαρία Μαρκουλή θα προλογίσει την ταινία.

Έχοντας μπει πια λοιπόν για τα καλά στο κλίμα θα παρακολουθήσουμε το ‘David Bowie Is’. Το μουσικό ντοκιμαντέρ είναι αυτό που κατέγραψε την έκθεση ‘David Bowie Is’, που έγινε το 2013 στο Λονδίνο.

Η ζωή του Bowie εξιστορείται μέσω της έκθεσης και των ανθρώπων που τον έζησαν. Αντικείμενά του και σημαντικά γεγονότα της ζωής του έρχονται στο φως.

Βλέπουμε τα κοστούμια του, σήματα κατατεθέν της πορείας και της ιδιαιτερότητάς του ως καλλιτέχνη, και ακούμε τον Ιάπωνα σχεδιαστή μόδας Kansai Yamamoto να μας μιλάει για αυτά και γι’ αυτόν.

Χειρόγραφοι στίχοι που δεν έχουμε ξαναδεί, εξώφυλλα από άλμπουμ, σχέδια του ίδιου και ημερολογιακές καταχωρήσεις, αλλά και μουσικά βίντεο, όλα έχουν κάτι να αφηγηθούν.

 

INFO

Gagarin205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Tηλ: +30 2114112500

Η προπώληση γίνεται online στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο).

H τιμή ημερήσιου εισιτηρίου ισχύει για όλες τις προγραμματισμένες προβολές και εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.

Διαρκείας: 55 ευρώ

Το εισιτήριο διαρκείας ισχύει για όλες τις Δευτέρες του φεστιβάλ.

[email protected]

www.gimmeshelterfestival.com

Facebook Page