DC

The Joker: O Joaquin Phoenix εξηγεί γιατί η ταινία σηκώνει sequel

Δεν έχεις δει ακόμα το τέλος του Crown Prince.

Σε συνέντευξη που έδωσε μαζί με τον σκηνοθέτη του ‘Joker’, Todd Phillips, στους Los Angeles Times, ο Joaquin Phoenix μίλησε για την πιθανότητα sequel της ταινίας που γονάτισε το παγκόσμιο box office και, αν όχι ενθουσιασμένος, μοιάζει πολύ έτοιμος για τη συνέχεια.

«Τη δεύτερη ή τρίτη εβδομάδα των γυρισμάτων του είπα ‘Todd, μπορείς να αρχίσεις να δουλεύεις πάνω στο sequel; Είναι πολλά αυτά που σηκώνουν εξερεύνηση», ανακάλεσε. «Ήταν πάνω στον χαβαλέ κάπως, αλλά όχι και τόσο».

Ο Phillips, παρότι ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά αυτή τη στιγμή, δεν είναι καθόλου αντίθετος με την ιδέα. «Δεν θα μπορούσε να είναι όμως κάτι άγριο και τρελό για τον ‘Clown Prince του εγκλήματος’», εξήγησε. «Θα έπρεπε να έχει νόημα θεματικά με τρόπο που είχε κι αυτό. Γιατί πιστεύω ότι ο λόγος που η ταινία άρεσε τελικά ήταν όσα συνέβαιναν κάτω από την επιφάνεια. Τόσες πολλές ταινίες αφορούν τη σπίθα, ενώ αυτή ήταν για το μπαρούτι της. Αν θα μπορούσαμε να το απαθανατίσουμε ξανά με τρόπο αυθεντικό, θα είχε ενδιαφέρον».

Σε άλλη πρόσφατη συνέντευξή του, ο Phoenix ανέφερε ότι δεν μπορεί να σταματήσει να σκέφτεται τον χαρακτήρα. «Έχω μιλήσει πολύ στον Todd για όσα θα μπορούσαμε να κάνουμε, να δουλέψουμε ξανά μαζί γενικότερα, αλλά και πιο συγκεκριμένα σε σχέση με κάτι ενδιαφέρον που θα μπορούσαμε να κάνουμε με τον Joker. Κατέληξε να γίνει ρόλος των ονείρων μου».

Το ‘Joker’ έφερε σχεδόν 94 εκατ. δολάρια στις πρώτες 3 του μέρες στο αμερικανικό box office και έγινε το μεγαλύτερο opening Οκτωβρίου στην ιστορία του σινεμά.

Μέχρι να δεις το (αναπόφευκτο;) sequel του, δες μέρος από τα γυρίσματα της σκηνής του στα σκαλιά του Bronx.

***

Class of ’99: Το αφιέρωμά μας στο θρυλικό σινεμά του 1999 ολοκληρώνεται στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, με τις 35 ταινίες που διαμόρφωσαν την καλύτερη χρονιά του κινηματογράφου!

ΚΙ ΑΛΛΟΣ JOKER:

Quiz: Ποιος Joker είσαι;
Τελικά, μας άρεσε το Joker;
Όταν μίλησα με τον σκηνοθέτη του ‘Joker’
Γιατί το ‘Joker’ κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας
O Joker είναι αυτό που φοβόμαστε ότι θα ήμασταν
Κι όμως, o πιο ανατριχιαστικός Joker που είδαμε ήταν σε videogame