ΣΙΝΕΜΑ

Dwayne Johnson και Jason Statham παίζουν ‘μπουνιές’ μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Οι άσπονδοι φίλοι Hobbs & Shaw ετοιμάζονται να φέρουν τα πάνω κάτω στο Fast & Furious.

Το Fast & Furious: Hobbs & Shaw έρχεται με τέρμα τα γκάζια στους κινηματογράφους στις 29 Αυγούστου από την Tulip Entertainment και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε on screen τη συνεργασία των δύο πρωταγωνιστών Ντουέιν Τζόνσον και Τζέισον Στέιθαμ στην πρώτη τους αυτόνομη ταινία του επιτυχημένου franchise. Οι δυο τους, άλλωστε, λατρεύουν να φέρνουν ο ένας τον άλλο σε οριακό σημείο. Τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τις κάμερες.

Ο Ντουέιν Τζόνσον επιστρέφει στο ρόλο του σκληροτράχηλου Λουκ Χομπς, που επιβάλλει τον νόμο και ο Τζέισον Στέιθαμ ξαναγίνεται ο δαιμόνιος Ντέκαρντ Σο, που πάντα κρύβει άσσους στο μανίκι. Ο θηριώδης Καλιφορνέζος και ο οξύθυμος Βρετανός δεν έχουν πολλά κοινά – ειδικά όταν έχουν κακή προϊστορία μεταξύ τους και έχουν συγκρουστεί σκληρά. Οι συνθήκες θα τους αναγκάσουν να συνεργαστούν, αλλά η κόντρα τους καλά κρατεί.

Μια κόντρα που οι δυο τους την κράτησαν μέχρι και στα γυρίσματα της ταινίας, όπως αποκαλύπτουν και οι δύο στις τελευταίες τους συνεντεύξεις με αφορμή και την προβολή του Fast & Furious: Hobbs & Shaw. Την αρχή των αποκαλύψεων την έκανε ο Στέιθαμ, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ‘Total Film’, εξέθεσε τον συμπρωταγωνιστή του σε μια προσπάθεια να τον πειράξει, κάτι που κάνουν συχνά δυο καλοί φίλοι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός ηθοποιός είπε “Μάθαμε ότι ο The Rock στην πραγματικότητα δεν έχει τατουάζ, επειδή φοβάται τις βελόνες. Τα τατουάζ που βλέπεται πάνω του και τα έχετε συνηθίσει πάνω του από τα χρόνια που πάλευε, είναι προσωρινά και μετά φεύγουν. Επίσης φοβάται απίστευτα τα ύψη και έπρεπε να κάνουμε γυρίσματα σε χαμηλά κτήρια, επειδή ο τύπος έτρεμε. Χρειάστηκε παράλληλα να κατασκευάσουμε ένα αμάξι στο οποίο να χωράει, γιατί δεν μπορούσαμε με τίποτα να τον βάλουμε στα κλασσικά αυτοκίνητα”.

Φυσικά τα παραπάνω ο Στέιθαμ τα είπε με μια δόση πλάκας (την οποία κάνει μόνο εκτός γυρισμάτων), αλλά στην ουσία το έκανε, γιατί έχει υποφέρει αρκετά από τον Rock τους προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με το ‘Cinema Blend’ ο θηριώδης Αμερικανός ηθοποιός προσπαθούσε σε κάθε σκηνή της ταινίας να κάνει τον πάντα αυστηρό και σοβαρό Τζέισον Στέιθαμ, να ‘σπάσει’ και να πέσει κάτω από τα γέλια. Δεν υπήρξε στιγμή που να μην προσπάθησε να τον πειράξει, αυτοσχεδιάζοντας πολλές φορές στα λόγια του με μερικά αστεία, αλλά ο Βρετανός ήταν αλύγιστος.

Το Fast & Furious: Hobbs & Shaw απογειώνεται από τον τρόπο που ανακατεύει τα καλύτερα συστατικά των μεγάλων ταινιών δράσης και της κωμωδίας των καλύτερων buddy movies. Οι ‘αρσενικές’ κόντρες, οι cool καταδιώξεις και οι υπεράνθρωπες σκηνές δράσης, διαδέχονται τις ‘μάτσο’ ατάκες του Ντουέιν Τζόνσον και την ειρωνεία του Τζέισον Στέιθαμ, τα οποία θα απολαύσουμε σε όλο τους το μεγαλείο.

Η ιδιαίτερη και ξεχωριστή χημεία ανάμεσα στον Χομπς και τον Σο έλαμψε στο The Fate of the Furious (2017), όταν οι σκηνές σύγκρουσης ανάμεσά τους έκλεψαν την παράσταση. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα μιας αυτόνομης ταινίας που θα έδινε χώρο σε αυτούς τους ήρωες να αναπτυχθούν περισσότερο και να κάνουν τον δικό τους «χαμό» στη μεγάλη οθόνη με αδιανόητες σκηνές δράσης.

Κάτι που επίσης δεν γνωρίζαμε, είναι πως και οι δύο χαρακτήρες έχουν συμβόλαιο στο οποίο αναγράφεται πως ‘δεν γίνεται να χάσουν σε καμία σκηνή μάχης’, καθώς κανείς τους δεν θέλει να ‘χτυπηθεί’ άσχημα και να πληγωθεί η εικόνα και η φήμη του. Μένει να δούμε, πόσο μακριά θα φτάσουν αυτή τη φορά για την ένατη ταινία Fast & Furious.

Οι φανατικοί του είδους πάντως, από τις 29 Αυγούστου όταν και το Fast & Furious: Hobbs & Shaw έρχεται στους κινηματογράφους από την Tulip Entertainment, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν το οπλοστάσιο οχημάτων, στρατιωτικών φορτηγών και μοτοσυκλετών που τους προσφέρουν οι σκηνές δράσης της ταινίας. Άλλωστε, το μήνυμα του Fast & Furious για τη σωτηρία του κόσμου είναι σαφές και ξεκάθαρο: για να σταματήσεις μια πολεμική μηχανή, χρειάζεσαι δυο πολεμικές μηχανές: τον Χομπς και τον Σο.

Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι και Έλεν Μίρεν

Σενάριο: Κρίς Μόργκαν, Ντρου Πιρς

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς

Παραγωγή: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Κρις Μόργκαν, Χιράμ Γκαρσία

Διάρκεια: 135′