FESTIVALS

HorroraЯt Day: Όταν ο τρόμος εμπνέει τη τέχνη

Στα πλαίσια του 6ου Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ».

Το Horrorant Film Festival «Νύχτες Τρόμου» εδώ και πέντε χρόνια προσφέρει στους θεατές την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις καλύτερες ανεξάρτητες νέες ταινίες τρόμου -και όχι μόνο- απ’ όλο το κόσμο, όμως εξ αρχής στόχος του ήταν το φεστιβάλ να μην τελειώνει όταν ανάβουν τα φώτα της αίθουσας, με τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων.

Τα προηγούμενα χρόνια προχωρούσαμε βήμα-βήμα προς την υλοποίηση αυτού του στόχου με τη διοργάνωση κάποιων θεματικών συζητήσεων και παρουσιάσεις βιβλίων. Φέτος, έφτασε η στιγμή να κάνουμε το πρώτο μεγάλο επόμενο βήμα και το Horrorant Film Festival να γίνει ένα πραγματικά ολοκληρωμένο πολιτιστικό δρώμενο γύρω από τη κουλτούρα του τρόμου.

Το καθαρά κινηματογραφικό του σκέλος επιστρέφει δυναμικά με μία προσεκτική επιλογή των καλύτερων νέων ταινιών της περιόδου 2018-2019, ένα θεματικό αφιέρωμα και κάποιες σπέσιαλ προβολές. Η γιορτή όμως θα ξεκινήσει λίγες ημέρες νωρίτερα…

Το Σάββατο 4 Μαΐου, το Horrorant Film Festival έχει ετοιμάσει για τους φίλους του στην Αθήνα την HorroraЯt Day, ένα πολυδρώμενο που θα φιλοξενηθεί στον πλέον κατάλληλο χώρο, το γνωστό σε όλους ΧΥΤΗΡΙΟ στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκειά της, θα λάβει χώρα:

Θεματικό zombie party, με τη συμβολή της ομάδας Superstrange που θα επιμεληθεί της μουσικής με DJ, και makeup artist στην είσοδο που θα αναλάβει να μεταμορφώσει τους παρευρισκόμενους σε.. νεκροζώντανους!

Έκθεση βιβλίων και κόμικ, με εκδοτικούς οίκους να παρουσιάζουν τις επιλογές τους στο είδος του τρόμου και της φαντασίας.

Έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών αλλά και video games, με Έλληνες developers να παρουσιάζουν τα νέα τους games.

Acting Workshop: “Περί Αισθητικής στον Τρόμο” από τον Θοδωρή Ελευθεριάδη. Ο σημαντικότερος Έλληνας κατασκευαστής Escaperoom και σκηνοθέτης Θοδωρής Ελευθεριάδης, σε ένα βιωματικό σεμινάριο υποκριτικής με θέμα την αισθητική στον τρόμο.

Τέλος, είναι μεγάλη μας χαρά που το Horrorant Film Festival θα προσφέρει φέτος βήμα σε ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κίνημα, εκείνο του cosplay, την τέχνη δηλαδή της πιστής μίμησης κάποιου χαρακτήρα, συνήθως μέσα από την pop κουλτούρα, μέσω -παραδοσιακά- χειροποίητων και συχνά εξαιρετικά πιστών κουστουμιών.

Η κοινότητα των cosplayers στην Ελλάδα όλο και μεγαλώνει, εξελίσσεται, με τη δημιουργικότητά τους να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνη των ξένων “συμπαικτών” τους.

Οι χαρακτήρες τρόμου βρίσκονται πάντα μεταξύ των πιο αγαπημένων των cosplayers, έτσι, κατά τη διάρκεια του HorroraЯt, θα διοργανωθεί το 1ο Horrorant Cosplay Contest, με τους διαγωνιζόμενους να φορούν τα τρομακτικότερά τους κοστούμια και να διεκδικούν πλούσια δώρα, προσφορά των χορηγών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

fb event page

Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 19:00, θα ανοίξουν οι πόρτες του πολυχώρου Χυτήριο στο Γκάζι για να υποδεχτεί την HorroraЯt Day και να ζήσουμε μαζί την απόλυτη #HorrorantExperience!

Σημείο Πολιτισμού ΧΗΤΗΡΙΟ

Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

Τιμή εισόδου: 5€ με ποτό

(Δωρεάν είσοδος για τους διαγωνιζόμενους του Cosplay Contest)

Ώρα έναρξης: 19:00

Περισσότερες λεπτομέρειες στα:

www.horrorantfilmfestival.com

www.facebook.com/HorrorantFilmFestival

www.horrorant.com

www.filmboy.gr

6ο Horrorant Film Festival «ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ»

Αθήνα | 9-15 Μαΐου | ODEON ΟΠΕΡΑ

Θεσσαλονίκη | 9-15 Μαΐου | CINEPLEXX