AP Photo/Mark J. Terrill
ΣΙΝΕΜΑ

Ρώτησαν επιτέλους τον Leonardo DiCaprio αν θα χωρούσε στην πόρτα του Τιτανικού

Έχει μιλήσει η Winslet. Έχει μιλήσει ο Cameron. Έχει μιλήσει η επιστήμη. Ώρα να ακούσουμε και τον ίδιο τον Jack.

Παραπάνω από δύο δεκαετίες μετά την πρεμιέρα του ‘Τιτανικού’, μία είναι η ερώτηση που έχει επιδείξει τη μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο: Χωρούσε ο Jack στην πόρτα με τη Rose;

Η Kate Winslet λέει ναι γιατί υπήρχε χώρος. Ο James Cameron λέει όχι γιατί το πρόβλημα ήταν με την πλευστότητα της πόρτας και τη θερμοκρασία του νερού, όχι τον χώρο. Οι Mythbusters απέδειξαν ότι ο ήρωας μπορούσε να σωθεί – και μάλιστα σχεδόν να αράξει πάνω στην πόρτα – αρκεί να είχαν χρησιμοποιήσει το σωσίβιο της Rose κάτω από τη σχεδία για να ενισχύσουν την πλευστότητά της. Κανείς όμως δεν είχε ρωτήσει ως τώρα τον ίδιο τον Leonardo DiCaprio.

Αυτό μέχρι την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο MTV παρέα με τον Brad Pitt και τη Margot Robbie, στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας του Quentin Tarantino ‘Once Upon a Time in Hollywood’ όπου πρωταγωνιστούν μαζί.

Και η απάντηση; «Ουδέν σχόλιο».

«Έλα τώρα, δεν θα μπορούσες να είχες στριμωχτεί;», τον ρωτά ο Pitt. «Θα μπορούσες, έτσι;».

Ο DiCaprio επιλέγει ξανά τον δρόμο της Σουηδίας και εμείς απογοητευόμαστε από την απουσία ενός κάποιου χιούμορ, αναγνωρίζουμε ωστόσο πως ο άνθρωπος έχει γίνει ένα meme με πόδια. Ίσως να έχει πια αναπτύξει αντισώματα.

Σε όποια απάντηση κι αν τείνεις εσύ σχετικά με τον Jack και την πόρτα του, μάλλον θα πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν θα ακούσεις ποτέ την καθοριστική απάντηση.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ DICAPRIO:

28 ηθοποιοί που απέρριψαν πασίγνωστους ρόλους
21 επικές στιγμές του σινεμά που δεν υπήρχαν στο σενάριο
Αυτοί είναι οι 25 πιο δημοφιλείς ηθοποιοί στην ιστορία του Χόλιγουντ