ΣΙΝΕΜΑ

Συναγερμός: Η Νύφη μπορεί να επιστρέψει στο ‘Kill Bill Vol. 3’

This is not a drill.

Ο Quentin Tarantino λέει ξανά και ξανά ότι σκοπεύει να γυρίσει 10 μονάχα ταινίες. Αν συμπεριλάβουμε το ‘Kill Bill Vol. 2’ και το ‘Death Proof’ από το ‘Grindhouse’, τις έχει ήδη φτάσει. Αφενός όμως δεν υπολογίζει το πρώτο ως σίκουελ αλλά ως ενιαίο με την πρώτη ταινία και αφετέρου το ‘Grindhouse’ δεν είναι αποκλειστικά δικό του φιλμ, οπότε δεν το μετράει. Κάπως στην ίδια λογική κινείται και το επιχείρημά του ότι αν γύριζε κάποιο ‘Star Trek’ δεν θα λογιζόταν ως δέκατο γιατί δεν θα βασιζόταν σε δική του ορίτζιναλ ταινία (ούτε το ‘Jackie Brown’ ήταν βέβαια, η ταινία βασίστηκε στο ‘Rum Punch’ του Elmore Leonard).

Αυτή την περίοδο μάλιστα γράφει το ‘Bounty Law’, μία western σειρά που εμπνέεται από τον χαρακτήρα και την ιστορία του Leonardo DiCaprio στο επερχόμενο ‘Once Upon a Time in Hollywood’ που ευελπιστεί να σκηνοθετήσει εξ ολοκλήρου, αλλά τούτο θα είναι σε διαφορετικό μέσο, οπότε και πάλι δεν μετράει.

Και μετά από αυτή την αναίτια άλγεβρα καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα πως ούτε το τρίτο μέρος του ‘Kill Bill’ στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα ο σκηνοθέτης θα μετρήσει ως δέκατο, άρα θα περισσεύει ακόμη ένας Tarantino. Στο Happy Sad Confused podcast που επισκέφθηκε αυτές τις μέρες, αποκάλυψε στον Josh Horowitz ότι συζήτησε για αυτό με την Uma Thurman μόλις την περασμένη εβδομάδα:

«Εγώ κι η Uma μιλήσαμε πρόσφατα γι’ αυτό, για να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Το έχω σκεφτεί και παραπάνω. Κυριολεκτικά την προηγούμενη βδομάδα το συζητήσαμε. Αν οποιαδήποτε μεταγενέστερη ταινία μου προκύψει από προηγούμενη, αυτή θα ήταν ένα τρίτο ‘Kill Bill’».

Φημολογία για πρότζεκτ τριλογίας υπάρχει πραγματικά από το 2003 που έκανε πρεμιέρα το πρώτο φιλμ, ήταν περισσότερο όμως στο επίπεδο μιας ιδέας που είχε ακόμη πολύ ψωμί παρά ως ταινία που θα έμπαινε στα σκαριά αργά ή γρήγορα. Η Νύφη είναι σε σημαντικό βαθμό ανεξερεύνητη ως χαρακτήρας μιας που τη γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τους εχθρούς-στόχους της, οπότε σίγουρα υπάρχει μεγάλο περιθώριο για περαιτέρω ανάλυση.

Η Thurman αναφέρθηκε πέρσι με λεπτομέρειες στις αντίξοες, πολύ επικίνδυνες συνθήκες γυρισμάτων που δημιούργησε ο Tarantino στα ‘Kill Bill’ σε άρθρο των New York Times, έκτοτε όμως έχει συμφιλιωθεί με τον σκηνοθέτη.

ΚΙ ΑΛΛΟΣ TARANTINO:

Οι 10 καλύτεροι χαρακτήρες του Tarantino