ΣΙΝΕΜΑ

Ένας θεός υπολόγισε πόσο κοστίζουν οι ζημιές που έκαναν οι διαρρήκτες στο ‘Home Alone’

Το σπίτι των McCallisters πέρασε δύσκολα και ξέρουμε πόσα πλήρωσε ο πατέρας για να το επισκευάσει.

Δεν ξέρω αν ετοιμάζεσαι να δεις πάλι το ‘Μόνος στο σπίτι’, αυτήν την εκνευριστική ιστορία με ένα πιτσιρίκι που ξεφεύγει μονίμως από τον ΘΕΟ Joe Pesci -κάτι σαν το ‘Tom και Jerry’, μόνο που εδώ είσαι με τον Jerry επί δέκα φορές. Αν το ξαναδείς πάντως, αυτή τη φορά δώσε προσοχή σε κάτι τελείως διαφορετικό, στην πονεμένη τσέπη του πατέρα του μπόμπιρα. Οι παγίδες που έστησε, οι γκάφες των ληστών, ο όλος κακός χαμός που κατέστρεψε το μισό στο σπίτι, υπολογίζεται ότι στοίχησαν κοντά 10.800 ευρώ στον δύστυχο πατέρα για να τα επισκευάσει.

Αυτό το ποσό υπολόγισε ένας μικρός ήρωας, ο Carl Goulding του MyBuilder.com, site που σου βρίσκει όποιον επαγγελματία χρειάζεσαι για το σπίτι σου, έχοντας υπόψη του ένα σωρό δεδομένα, από την αντικειμενική αξία του σπιτιού σε εκείνη τη γωνιά του Illinois μέχρι το μέγεθός του και τα δωμάτιά του.

Ας τα πάρουμε ένα ένα:

Οι πανέξυπνες παγίδες που έστησε ο μπόμπιρας περιλαμβάνουν ένα χερούλι πόρτας που “ζεμάταγε” (120 ευρώ για την αντικατάστασή του με καινούργιο), μία σκάλα γεμάτη πίσσα για να γλιστρήσουν οι κλέφτες (840 δολάρια για να καθαριστεί), ενώ το ποσό ανεβάζει στα ύψη η ιδέα του μπόμπιρα να ρίξει κόλλα και φτερά πάνω στους κλέφτες. Όσα δεν τους βρήκαν και έπεσαν κάτω, υπολογίζεται ότι προκάλεσαν ζημιές 3.600 ευρώ (λόγω της “βλάβης’ που προκάλεσαν στο χρώμα των τοίχων και στο βερνικωμένο δάπεδο).

Και συνεχίζουμε.

Ο πατέρας του μικρού θα πρέπει να πληρώσει και 2.630 ευρώ για το υπόγειο του σπιτιού του γείτονα που πλημμύρισε, αλλά και για γενικότερες ζημιές που έγιναν στην ιδιοκτησία τους, όπως τα σπασμένα ράφια, οι φωτιές που έπιασαν εσωτερικά του σπιτιού απ’ το αυτοσχέδιο φλογοβόλο του μικρού (2.160 ευρώ). Θα χρειαστεί βέβαια και ένα γενικό γερό, πολύ γερό καθαρισμό όλης της ιδιοκτησίας του(720 ευρώ).

Δες τα εδώ καλύτερα:

 

Και γιατί μας τα λέει όλα αυτά ο μάγος που έκανε τους υπολογισμούς; Γιατί έρχονται Χριστούγεννα, η εποχή που παραμονεύουν οι μικροί Joe Pesci για να μπουκάρουν στο σπίτι σου και να στο κάνουν όπως των McCallister (σύμφωνα μ’ αυτόν δηλαδή). Σκέψου ότι μόνο στην Αγγλία, τα περσινά Χριστούγεννα καταγράφηκαν σχεδόν 36.000 διαρρήξεις. Απ’ αυτό βρήκε αφορμή και αυτός ο καμένος που υπολόγισε πόσο κόστισαν οι ζημιές ενός ψεύτικου σπιτιού σε μια ταινία.

Έξυπνο πάντως και μπράβο του.

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Στο 2ο επεισόδιο, αναλύουμε τις standalone ταινίες του franchise, Rogue One και Solo: A Star Wars Story: