ΣΙΝΕΜΑ

O Ed Harris μιλάει για μια ‘Νυχτερινή Καταδίωξη’

Ο φοβερός ηθοποιός μιλά on camera για τη σχέση του χαρακτήρα του με εκείνον του Liam Neeson στη νέα περιπέτεια καταδίωξης.

Αν πρόκειται να δεις τον Liam Neeson να κυνηγιέται με κάποιον, αυτή τη φορά τουλάχιστον ας είναι κάποιος σαν τον Ed Harris.

Γιατί μπορεί να έχουμε απολαύσει ξανά και ξανά τον Neeson σε καταδιώξεις ζωής και θανάτου (και πραγματικά τον απλαμβάνουμε) αλλά ποτέ η μοίρα και οι κινηματογραφικοί θεοί δεν του έδωσαν έναν αντίπαλο που να προκαλεί δέος και σεβασμό όσο ο Harris. Οι δύο αυτοί ηθοποιοί διασταυρώνουν βλέμματα και λέξεις. Παίζουν φίλους που έγιναν θανάσιμοι εχθροί. Και πιστεύεις κάθε στάλα πίκρας που βγαίνει από το στόμα τους.

Στη “Νυχτερινή Καταδίωξη” (“Run All Night”), ο Harris παίζει τον Σων Μαγκουάιρ, εργοδότη και παλιόφιλο του χαρακτήρα του Neeson, Τζίμι Κόνλον. Οι δυο τους έχουν ιστορία δεκαετιών. Ανδρώθηκαν στις κακόφημες νεοϋορκέζικες γειτονιές καθώς ο Κόνλον έκανε βρωμοδουλειές για τον Μαγκουάιρ. Όμως τώρα τα χρόνια έχουν περάσει, οι Νέα Υόρκη στη μετά Τζουλιάνι ιστορία της έχει καθαριστεί και πλέον οι εγκληματίες διατηρούν καθαρό προσωπείο.

 

Έτσι, ο Σων Μαγκουάιρ έχει καθαρίσει τις δουλειές του κι ο Τζίμι μαζί με όλη την παλιοπαρέα έχει ξεμείνει στα παλιά λημέρια αντιμέτωπος πρωί-βράδυ με ένα ποτήρι μισογεμάτο αλκοόλ και μισοάδειο με τύψεις. Αποξενωμένος από το γιο του, αφήνει τη ζωή να τον προσπερνάει μη έχοντας τη δύναμη να την αντιμετωπίσει.

Ένα βράδυ όμως ο Τζίμι αναγκάζεται να προβεί σε μια αποτρόπαια πράξη: Για να σώσει τη ζωή του γιου του, σκοτώνει εν ψυχρώ τον γιο του Σων. Τον καλεί στο τηλέφωνο και ψύχραιμα, στιβαρά, του το ανακοινώνει: “Σκότωσα τον γιο σου”. Εκείνη τη στιγμή οι δύο φίλοι γίνονται θανάσιμοι εχθροί, καθώς ο στρατός του Μαγκουάιρ στρέφεται στο ανηλεές νυχτερινό κυνηγητό των Κόνλον, πατέρα και γιου.

 

Στο κέντρο όλων, ο δεσμός μεταξύ του Τζίμι και του Σων. Η χημεία του Liam Neeson με τον Ed Harris είναι που κάνει το σύνολο να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Το ΟΝΕΜΑΝ εξασφάλισε on camera δηλώσεις του Ed Harris, όπου μιλάει για τον χαρακτήρα του, και τη σχέση με εκείνον του Neeson, αλλά και με τον ίδιο του τον γιο.

Δες:

 

“Νυχτερινή Καταδίωξη” βγαίνει στις αίθουσες την Κυριακή του Πάσχα από την Tanweer.