CONJURING 2

Υπερήρωες χωρίς υπερδυνάμεις: Η Vera Farmiga μας μιλά για το ‘Conjuring 2’

Η πρωταγωνίστρια του νέου θρίλερ του James Wan σε μια συνέντευξη που εξασφάλισε το PopCode. 

Πώς θα ονόμαζες έναν άνθρωπο που έχει οράματα, βλέπει άλλες διαστάσεις και μπορεί να βγάλει έναν δαίμονα από μέσα σου; Παλιά θα τον έλεγες εξορκιστή. Με τα νέα κινηματογραφικά δεδομένα θα μπορούσες να τον πεις και υπερήρωα.

Κάπως έτσι βλέπει η Vera Farmiga τον ρόλο της στο ‘The Conjuring 2’. Μαζί με τον χαρακτήρα του Patrick Wilson φυσικά, αφού παρέα υποδύονται το πραγματικό ζευγάρι των Lorraine και Ed Warren, τους ghostbusters που έγιναν γνωστοί τη δεκαετία του ‘70 μετά την ενασχόλησή τους με τη γνωστή υπόθεση του Amityville.

Μετά από το πολύ δυνατό ‘The Conjuring’ που σήκωσε τις τρίχες και των πιο δύσκολων από τους λάτρεις του είδους, η Farmiga επιστρέφει για ακόμα μία περιπέτεια του ζευγαριού, αυτή τη φορά στο μακρινό γι’ αυτούς Λονδίνο.

Όπως συνέβη και με την ταινία του 2013 όμως, το sequel δε βασίζεται μόνο στα jump scares. Ο κορμός της ιστορίας εντοπίζεται στους δεσμούς της οικογένειας που μένει με φαντάσματα στο στοιχειωμένο της σπίτι και φυσικά, στην ακλόνητη σχέση των Warren που έχουν δει τα πάντα μαζί κι αυτή τη φορά είναι πιο κοντά από ποτέ στην επικίνδυνη ζώνη του Άλλου Κόσμου.

Οι δεσμοί αυτοί συνδυάζονται με μαεστρία από τον φρέσκο μετά την εκκωφαντική επιτυχία του ‘Furious 7’ James Wan, με τις γερές δόσεις τρόμου που είχαμε αγαπήσει στην πρώτη ταινία.

Σύμφωνα με τη Farmiga, η φαντασία του Wan είναι που κάνει όλη τη δουλειά, γιατί είναι “η ενήλικη εκδοχή του παραμυθένιου εφιάλτη ενός παιδιού”. Η γνωστή ηθοποιός κάνει για μας τη δουλειά μας, γιατί δε θα μπορούσαμε να περιγράψουμε καλύτερα τη ματιά του Wan. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να έχει βάλει μπροστά τρεις από τις μεγαλύτερες επιτυχίες θρίλερ της τελευταίας δεκαετίας; Και ‘Conjuring’ και ‘Insidious’ και ‘Saw’ έχουν οι περγαμηνές.

Αξίζει να δείτε πώς φωτίζει το πρόσωπο της ηθοποιού όταν μιλάει για την επιστροφή της στον ρόλο της Lorraine. Ευχάριστο, εθιμοτυπικό, διασκεδαστικό, οικείο τρέξιμο 30 χιλιομέτρων την ονομάζει χαρακτηριστικά. Ή κάπως έτσι τελοσπάντων, η ίδια θα σας τα πει καλύτερα.

 

*Το ‘Conjuring 2’ (‘Το Κάλεσμα 2’) κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 9 Ιουνίου από την Tanweer.