ΛΙΣΤΕΣ

Δεινόσαυροι που αγαπήσαμε: Από τον πιο άκακο στον πιο τρομακτικό

Κάποιους από αυτούς δεν τους αγαπήσαμε καθόλου.

Δεινόσαυροι. Εξαφανίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστούν οι άνθρωποι και όμως την απώλειά τους δεν την ξεπεράσαμε ποτέ. Χρόνια και χρόνια η ποπ κουλτούρα εντυπωσιάζεται από τα γιγάντια ερπετά και το δείχνει σε όλες τις εκφάνσεις τις. Από κόμικ μέχρι κινούμενα και από παιχνίδια μέχρι σε ταινίες και σειρές έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει τα αδικοχαμένα αυτά πλάσματα.

Μαζί με το Έθνος της Κυριακής 04/02 κυκλοφορεί και το 2ο βιβλίο από τη σειρά του National Geographic Kids για τους δεινόσαυρους ‘Ο Πλησιόσαυρος και οι θαλάσσιοι δεινόσαυροι’. Αφορμής δοθείσης, λοιπόν, είπαμε να θυμηθούμε και να κατατάξουμε από τον πιο άκακο στον πιο τρομακτικό, τους δεινόσαυρους που γνωρίσαμε στη διάρκεια της ζωής μας.

10. Dino (Flintstones)

Ο Ντίνο, το πιστό κατοικίδιο των Flintstones, ήταν φτιαγμένος στα πρότυπα σκυλιού. Νομίζουμε δεν υπάρχει πιο άκακη ερπετοπερίπτωση.

9. Μικροπόδης

Από το 1988 και την πρώτη ταινία, αυτό το franchise έχει βγάλει άλλες ταινίες με πιο πρόσφατη του 2016. Οπότε έχει, από ό,τι μπορούμε να κρίνουμε, ένα σταθερό κοινό. Στην Ελλάδα οι ταινίες παίζονταν κάθε τόσο από το Star.

Ο Μικροπόδης είναι Βροντόσαυρος, από τα πιο αγαπητά είδη δεινοσαύρων λόγω χορτοφαγίας, και στην πρώτη ταινία γεννήθηκε, ενώ στις υπόλοιπες βλέπουμε την εξέλιξή του. Δεν πείραξε ποτέ ούτε μύγα.

8. Rex (Toy Story)

Ο λιγότερο τρομακτικός T-Rex που έχει υπάρξει ήταν το παιχνίδι του Άντι, ο Rex. Επειδή όμως έχει αυτή την τρομακτική παιχνιδοστιγμή, που σας δείξαμε, θα του δώσουμε μια πιο υψηλή θέση.

7. Yoshi

O πιστός δεινοσαυράκος του Super Mario εισήχθη πρώτη φορά στο σύμπαν της Nintendo το 1990 στο ‘Super Mario World’ και έγινε αμέσως ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες στα games.

6. Μπάρνι

Ο πιο βαρετός και κρίντζι ήρωας παιδικής σειράς, για τον οποίο ο μόνος λόγος να τον θυμόμαστε είναι γιατί από κει ξεκίνησε την καριέρα της η Selena Gomez, είναι ο μωβ δεινόσαυρος Μπάρνι.

5. Old Lace (Runaways)

Η Lace είναι η πιστή δεινοφίλη της  Gert από τους Runaways. Παρόλο που είναι καλή με την παρέα, η OL είναι τρομακτική για όποιον άλλο βρεθεί στον δρόμο τους.

4. Baby Sinclair

Ένας από τους πιο κρίπι και σπαστικούς δεινόσαυρους της κατηγορίας, είναι ένα μωρό δεινόσαυρος από μία παιδική σειρά. Κάθε του στριγκλιά ήταν και μια νυχιά σε μαυροπίνακα.

3. Διλοφόσαυρος

Αυτόν τον τρόμο του Wayne Knight τον νιώσαμε στο πετσί μας.

2. Βελοσιράπτορες

Γρήγοροι, μικρόσωμοι, ευέλικτοι και συνήθως σε μιλούνια, οι Βελοσιράπτορες από πολλούς θεωρούνται για αυτούς τους λόγους το πιο τρομακτικό είδος δεινοσαύρων.

1. Τυραννόσαυρος Rex

Σε πολλές λίστες για τρομακτικούς δεινόσαυρους (δεν υπάρχει παρθενογέννηση στην τέχνη) και σε συζητήσεις με φιλικά περιβάλλοντα, ο T-Rex δεν παίρνει την πρώτη θέση . Εγώ όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ το build-up αγωνίας που γινόταν στο Jurassic Park μέχρι να εμφανιστεί.

HONORABLE MENTIONS

Γκοντζίλα

Ο Γκοτζίλα είναι ένα προϊστορικό θαλάσσιο πλάσμα που ξύπνησε από πυρηνική ακτινοβολία και το ίδιο του το όνομα, δηλαδή, σημαίνει φαλαινογορίλας (από τη σύνθεση των γιαπωνέζικων λέξεων gorira και kujira). Άρα ναι, το ξέρουμε δεν είναι δεινόσαυρος, στο συλλογικό υποσεινήδητο όμως είναι περασμένος ως.

ΠΟΥΛΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι δεινόσαυροι; Το ‘Jurassic Park’ είναι ο Malcolm
Το ορίτζιναλ τέλος του ‘Jurassic Park’ ήταν πολύ διαφορετικό
20 χρόνια μετά: Το Jurassic Park είναι ακόμα τέλειο