ΛΙΣΤΕΣ

Η ταινία της δεκαετίας με την υψηλότερη βαθμολογία στο IMDb

Συνολικά 47 ταινίες κατάφεραν να μπουν στο Top-250, στη μαγική λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Τα ’10s τελειώνουν όπου να ‘ναι, οι λίστες με τα “καλύτερα”, χειρότερα”, “πιο μέτρια”, “πιο οτιδήποτε” έχουν αρχίσει και κατακλύζουν το ίντερνετ. Εδώ δεν πρόκςιται ακριβώς για λίστα, δεν είναι κ’ετι που έκατσαν στο IMDb και το έφτιαξαν αυτές τις μέρες για να το χαρούμε. Αν έπρεπε να τα πούμε κάπως θα τα ονομάζαμε “συγκεντρωτικά αποτελέσματα”. Η πιο γνωστή database για ταινίες, ανακοίνωσε τη λίστα με τις ταινίες αυτής της δεκαετίας που έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία εκ μέρους των χρηστών.

Ούτε κριτικοί, ούτε τίποτα εδώ. Μόνο ό,τι ψηφίζει όποιος έχει ίντερνετ στο σπίτι του.

Στο ‘IMDb Top 250′, όπου βρίσκονται πάντα οι “καλύτερες” -σύμφωνα με αυτό το σύστημα βαθμολογίας ταινίες όλων των εποχών- κατάφεραν και χώθηκαν 47 ταινίες απ’ τη δεκαετία που φεύγει.

Πιο ψηλά πλασαρίστηκε το αριστούργημα(;) του Christopher Nolan, το ‘Inception’ το οποίο το βλέπουμε στην 13η θέση. Στη 19η θέση βρίσκουμε το πολύ πρόσφατο ‘Joker’ -βγήκε μόλις τον Οκτώβριο και ήδη έχει ξεπεράσει αριστουργήματα άλλων δεκαετιών, όπως το ‘Ψυχώ’ ή το ‘Σινεμά ο Παράδεισος’. Και ξαναβρίσκουμε στη θέση 71 τον Nolan, με το ‘Dark Knight Rises’

Και ο Martin Scorsese κατάφερε να “βάλει” τρεις ταινίες του αυτής της δεκαετίας ανάμεσα στις 250 καλύτερες όλων των εποχών. Πρόκειται για τα ‘Shutter Island’, το ‘The Wolf of Wall Street΄και το πιο πρόσφατο ‘The Irishman’, που βρίσκεται στην 147η θέση.

Εννοείται ΄τοι βρίσκομε και τον Taarantino, αλλά μόνο με μία ταινίαι του, το Django Unchained από το 2012. Οι άλλες δύο που έβγαλε αυτή τη δεκαετία (‘The Hateful Eight’ και ‘Once Upon a Time in Hollywood’) δεν κατάφεραν να μπουν στη λίστα.

Από τη Marvel έχουμε το ‘Avengers: Endgame’ στην 58η θέση και το ‘Infinity War’ στην 61η και μαζί τους, για λίγο μέσα στη λίστα το Guardian of the Galaxy, στην 246η θέση.

Από super heroes movies, μέσα στο top-250 συναντάμε και τα ‘Spider-Man: Into the Spiderverse’ και ‘Logan’.

Επίσης βρίσκουμε τρεις ταινίες που τιμήθηκαν με το ‘Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας’, τα ‘Green Book’, ‘Spotlight’ και ’12 χρόνια σκλάβος’.

Τέλος δεν λείπουν και τα ‘Whiplash’, ‘Toy Story 3’, ‘Gone Girl’ και ‘Mad Max: Fury Road’.

Δες όλη τη λίστα εδώ.

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Στο 2ο επεισόδιο, αναλύουμε τις standalone ταινίες του franchise, Rogue One και Solo: A Star Wars Story: