ΛΙΣΤΕΣ

Οι πιο psycho γυναίκες της μεγάλης οθόνης

Κάποιες είναι μοιραίες, άλλες διαταραγμένες και μερικές φαντασμαγορικά ψυχοπαθείς. Όλες τους μας έχουν μείνει αξέχαστες

Το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κινηματογραφικών ψυχοπαθών είναι άντρες, απλά κάνει ακόμη πιο τρομακτικές εκείνες τις γυναίκες που καταφέρνουν να παίξουν με επιτυχία αυτό τον ρόλο. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να μπαίνεις μπροστά σε μια γυναίκα και κάτι που θέλει πολύ (συνήθως γκόμενο, παιδί ή εκδίκηση). Ακολουθούν οι χειρότερες του είδους. Και ναι, αρκετά spoilers.

14, Béatrice Dalle, Inside

Το μόνο που θέλει η άγνωστη που μπουκάρει στο σπίτι της εγκύου πρωταγωνίστριας με ένα ψαλίδι είναι να της πάρει το παιδί που κουβαλάει μέσα της. Και (spoiler alert), επειδή εδώ έχουμε να κάνουμε με Γάλλους και όχι με χαζο-αμερικανάκια, δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να σας πω αν τα καταφέρνει και πως.

13, Η μητέρα του Norman Βates, Psycho

Ο πιο τρομακτικός χαρακτήρας της ταινίας, είτε όταν ο ‘κανακάρης’ της Norman ντύνεται ως αυτή. Είτε όταν (spoiler alert) βλέπουμε το πτώμα της στο τέλος της ταινίας.

12, Juliette Lewis, Natural Born Killers

Δεν μπορώ να φανταστώ καμία που να μπορεί να υποδυθεί την ψυχωτική Mallory πιο πειστικά από την -τρελαμένη και στην πραγματικότητα- Juliette των 90s. Και θυμάστε φαντάζομαι πως καταλήγει ο μπαμπάς της ή οποιοσδήποτε άλλος δεν μπορεί να κρατήσει τα χέρια του από πάνω της.

 

11, Chiaki Kuriyama, Kill Bill

Ο μοναδικός συνδυασμός αθωότητας και δολοφονικής διαστροφής που εκπέμπει (ως η Gogo Yubari) δικαιολογούν την απόφαση του Quentin να μετατρέψει την γιαπωνέζα teen idol σε αφίσα σε πολλά αγορίστικα δωμάτια. Γιατί προφανώς αυτό και ήθελε, από την εποχή που την πρωτοείδε στο Battle Royale.

10, Linda Blair, The Exorcist

40 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, η εικόνα της δαιμονισμένης Regan να βρίζει σαν λιμενεργάτης, να αφρίζει και να αυνανίζεται με τον Εσταυρωμένο μέχρι να ματώσει παραμένει σοκαριστική. Ειδικά όταν έχεις στο μυαλό σου ότι η Linda ήταν μόλις 14 όταν έπαιξε το συγκεκριμένο ρόλο.

9, Sissy Spacek, Carrie

Ποτέ μην τα βάζεις με μια τηλε-κινετική. Και ποτέ, μα ποτέ, μην της λούζεις με ένα κουβά από αίμα γουρουνιού. Αλλιώς (spoiler alert) θα σου κάψει ότι έχεις και δεν έχεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζει κανείς παρακολουθώντας την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Stephen King. Ο οποίος αρχικά ήθελε την Linda Blair (βλέπε No10) για να παίξει τον ρόλο.

8, Louise Fletcher, Flowers in the Attic

Μπορεί η Louise να κέρδισε το Όσκαρ για τον ρόλο της αδίστακτης νοσοκόμας στο One Flew Over the Cuckoo’s Nest, αλλά εμένα προσωπικά ήταν εδώ που μου δημιούργησε εφιάλτες ως η διαβολική γιαγιά μου μαστιγώνει και προσπαθεί να δηλητηριάσει τα εγγόνια της.

7, Ellen Page, Hard Candy

Η ταινία που πρέπει να παρακολουθήσει κάθε επίδοξος παιδεραστής προκειμένου να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι όλα τα παιδιά εύκολα θύματα. Και ότι, αν μπλέξεις με το λάθος κοριτσάκι, παίζει και να (spoiler alert) χρειαστεί να κουνήσεις το μαντήλι για πάντα στον ανδρισμό σου.

 

6, Glenn Close, Fatal Attraction

Αυτό που κάνει την Alex τόσο τρομακτική, είναι ότι στην αρχή της ταινίας μοιάζει με την ιδανική ερωμένη. Έξυπνη και σέξι. Αλλά άβυσσος η ψυχή της γυναίκας. Και όταν αποφασίσει να σε εκδικηθεί, είναι καλύτερο να στείλεις γυναίκα, παιδιά και κατοικίδια σε διακοπές διαρκείας για να μην πέσουν στα χέρια της.

5, Sharon Stone, Basic Instinct

Δεν υπάρχει άντρας που δεν θα της καθόταν (στα ντουζένια της, αλλά ακόμη και τώρα). Ακόμη και αν του έφερνε πιστοποιητικό από το Δρομοκαΐτειο που να έλεγε ότι είναι αποδεδειγμένα σχιζοφρενής. Αυτό όμως  απλά την κάνει δέκα φορές πιο επικίνδυνη. Με ή χωρίς παγοκόφτη στο χέρι.

4, Daveign Chase, The Ring

Η πνιγμένη Σαμάρα, που βγαίνει από την τηλεόραση και αφήνει παντού λιμνούλες από νερό, δεν είναι πια (μετά από τόσο spoof) τόσο τρομακτική όσο όταν την πρωτοείδαμε. Αλλά πως θα αισθανόσουν αν έβγαινε αυτή την στιγμή μέσα από την οθόνη του υπολογιστή ή του smartphone να σου πει ένα «γειά, τι χαμπάρια;».

3, Cecile de France, High Tension

Το γεγονός ότι η Μαρί είναι εντός της λίστας με τις ψυχοπαθείς μας είναι από μόνο του ένα τεράστιο spoiler. Συγνώμη, αλλά στάθηκε αδύνατον να αντισταθούμε στον πειρασμό.

2, Kathy Bates, Misery

22 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, μας είναι ακόμη αδύνατον να μην κάνουμε fast forward την στιγμή που (spoiler alert) η Bates κόβει τα πόδια στον άμοιρο αιχμαλωτό της. Η καλύτερη απόδειξη ότι η υπερβολική φροντίδα σκοτώνει. Τα ακούς μαμά;

1, Lena Olin, Romeo is bleeding

Εκατό φορές πιο σέξι από την Sharon Stone και το Βασικό της ένστικτο. Και σχεδόν τόσο επικίνδυνη όσο ο Hannibal Lecter. Γιατί η ψυχοπαθής δολοφόνος της Ρώσικης μαφίας (που υποδύεται εδώ η Lena) γελάει σαν το σατανά, κάνει σεξ σαν την Jenna Jameson και δεν έχει κανένα ενδοιασμό να κόψει το ίδιο της το χέρι για να πείσει όσους την κυνηγούν ότι είναι νεκρή.