<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Τα 10 σκετσάκια που απογείωσαν το live των Monty Python

Την Κυριακή στο σινεμά Δαναός βρεθήκαμε σε ζωντανή σύνδεση με το Λονδρέζικο Ο2 Arena, για να ζήσουμε σαν από κοντά την επανένωση των Monty Python.

Την Κυριακή το απόγευμα βρεθήκαμε στον κινηματογράφο Δαναό, όπου σε απευθείας σύνδεση με το O2 Arena στο Λονδίνο, απολαύσαμε την επανένωση των Monty Python σε ένα live που με έξυπνο τρόπο υπογράμμιζε το πέρασμα των χρόνων: "One Down, Five to Go" το tag line που συνόδευε την παράσταση.

Τo live είχε τα χαρακτηριστικά μιας συναυλίας, όπου η μπάντα επανενώνεται πολλά χρόνια μετά για να ικανοποιήσει τους φανς, λέγοντας τα πιο πολυαγαπημένα τραγούδια. Και αυτό έκαναν οι Monty Python με τα πιο διάσημα σκετσάκια τους. Η παράσταση ήταν μια διαρκής εναλλαγή ανάμεσα στη ζωντανή 'ερμηνεία' κάποιων σκετς, με προβολή κάποιων παλαιότερων (συχνά κάποια στα οποία εμφανιζόταν κι ο Γκράχαμ Τσάπμαν) σε μια γιγαντοοθόνη πάνω από τη σκηνή.

Aπ' το σκετς στο Cheese Shop μέχρι λοιπόν το μυθικό πια Dead Parrot, αυτά είναι τα δέκα κορυφαία σκετσάκια που απολαύσαμε στο πρόσφατο live των Monty Python:

 

10. The Cheese Shop

Στην παράσταση παρουσιάστηκε συνενωμένο με το Dead Parrot, και γιατί όχι. Κλιζ με Πάλιν σε κέφια θα καθόμουν να τους χαζεύω για ώρες.

Καλύτερο σημείο: "Wensleydale!"

9. Four Yorkshiremen

Οι Pythons ξεκίνησαν το live τους με μια αυτοσρκαστικών αποχρώσεων εκδοχή αυτού του σκετς, όπου λίγο ως πολύ έβαλαν εαυτούς εντός του ρόλου των 4 κυρίων του τίτλου, ουσιαστικά ενθυμούμενοι τις εποχές που η αναρχική τους κωμωδία δεν ήταν αντικείμενο πολυέξοδων παραστάσεων. Ήταν έξυπνο, αστείο και αποτελεσματικό. Το ίδιο το σκετς, εξάλλου, διατηρεί κάθε γραμμάριο της σουρεάλ υπερβολής του.

Καλύτερο σημείο: "Half an hour before I went to bed...our dad would kill us."

8. Spam

Spam spam spam spam, spam spam spam! Spam spam-- spam spam spam, spam spam spam spam. Spam spamspam (spam spam, "Spam spam Spam Spam" spam!) spam, spam spam Spam "Spam" Spam. Spam; Spam spam! Spam spam: Spam spam spam. Spam, spam. Spam...

Spam spam: Spam!

7. Nudge Nudge

O μανιακός τόνος του Έρικ Άιντλ καθώς παραδίδει τον πιο ξεκαρδιστικό γεμάτων εξωφρενικά προφανών -και αυξανόμενης σουρεαλιστικής διάστασης- υποννοούμενων μονόλογο είναι η αγαπημένη μου ερμηνευτική στιγμή στην ιστορία του "Flying Circus". Το *nudge nudge* απλά χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΟΥ.

Καλύτερο σημείο: "Sssssaaaaaay noooo MORE!"

6. Fish Slapping Dance

Να παράδειγμα ενός κωμικού σκετς που δε θα γεράσει ποτέ.

Καλύτερο σημείο: Το μεγάλο ψάρι που έρχεται από το πουθενά.

5. Ministry of Silly Walks

Το θρυλικό σκετσάκι που έχει γίνει έμβλημα καριέρας για τον Τζον Κλιζ και έχει κοσμήσει από ρολόγια μέχρι και στάμπα σε μπλουζάκια, εμφανίστηκε στο live κάπως πλαγίως, όχι δηλαδή ερμηνευμένο από τους ίδιους τους Python (τον Κλιζ συγκεκριμένα) αλλά από τους περιφερειακούς χορευτές, που σε δύο σειρές με κατεύθυνση η μία προς την άλλη, περπατούσαν με το διάσημο αυτό τρόπο όσο άλλαζαν τα σκηνικά.

Καλύτερο σημείο: Αυτό.

4. Argument Clinic

"Θα ήθελα να έχω μια διαφωνία." Τρελή ιδέα, εκπληκτικά εκτελεσμένη- ο τρόπος που εξελίσσεται η διαφωνία ώστε ο Μάικλ Πάλιν και ο Τζον Κλιζ να καταλήξουν να διαφωνούν πάνω στην ίδια τη φύση του αντεπιχειρήματος, κάνει κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα αστείο μιας ιδέας, να μπορέσει οργανικά να απλωθεί σε ένα ολόκληρο πεντάλεπτο σκετς. Εκπληκτικό.

Καλύτερο σημείο: "Oh! Oh, I'm sorry, this is abuse."

3. Spanish Inquisuition

Στην είσοδο του Πάλιν με το "Nobody expects!" το Ο2 σείστηκε. Ήταν σαν το πρώτο διάσημο riff όταν η μπάντα παίζει ένα μεγάλο της χιτ στη συναυλία.

Καλύτερο σημείο: "Our chief weapons are!"

2. Albatross

Ξέρεις τι; Κάθε φορά που ένα κωμικό σκετσάκι σε κάνει να αναρωτηθείς φωναχτά, την πρώτη φορά που το βλέπεις, "...ΓΙΑΤΙ;;;;;;" ενώ κλαις από τα γέλια, είναι ένα διαβολεμένα καλό κωμικό σκετσάκι.

Καλύτερο σημείο: ...

1. Dead Parrot

Προσπαθήσαμε πολύ να βάλουμε κάτι άλλο στον κορυφή αλλά ειλικρινά δεν γίνεται. Το ξέρουν και οι ίδιοι οι Pythons, οι οποίοι έκλεισαν το live με αυτό το σκατσάκι υπό τις επευφημίες ενός κοινού στα όρια του παραληρήματος και με ξέσπασμα χειροκροτημάτων στο "ex-parrot". Δεν υπάρχει κάτι να πεις. Το σουρεάλ χιούμορ στο απόγειό του. Αν αυτό ήταν το μόνο πράγμα που είχαν προσφέρει οι Monty Python στην ανθρωπότητα, και πάλι θα ήμασταν ευγνώμονες για την ύπαρξή τους. Μπόνους γοητευτικό σημείο στο live, οι συνομιλίες των Κλιζ και Πάλιν επί τόπου, ανάμεσα στις γνώριμες ατάκες, και προσθήκες που περιελάμβαναν μικρές παραλλαγές όπως το "this parrot has gone to meet Dr. Chapman". Πάνγλυκο εκτός από ξεκαρδιστικό.

Καλύτερο σημείο: "This parrot is no more. It has ceased to be. It's expired and gone to meet its maker. This is a late parrot. It's a stiff. Bereft of life, it rests in peace. If you hadn't nailed it to the perch, it would be pushing up daisies. It's rung down the curtain and joined the choir invisible. This is an ex-parrot."

 

ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • 24MEDIA NETWORK

ΣΙΝΕΜΑ