ΣΙΝΕΜΑ

Η Natalie Portman είναι ο νέος Thor και άλλα 12 νέα της Marvel που ισοπέδωσαν το Comic-Con

Η επιστροφή του Blade, το αδιανόητο καστ του Eternals, η μοίρα των X-Men και όλα όσα αποκάλυψε χτες το στούντιο.

Η τηλεόραση ήταν ο βασιλιάς του San Diego Comic-Con φέτος, όμως το Σάββατο ανήκε στη Marvel. Και στα τηλεοπτικά της πρότζεκτ και γενικά στην Phase 4 της που περιλαμβάνει και αυτά και τον κινηματογράφο, σε μία συνέργεια που θα θολώσει τις γραμμές μεταξύ των δύο μέσων όσο ποτέ άλλοτε.

Κράτα σημειώσεις:

BLACK WIDOW

Η ταινία με τη Scarlett Johansson που γυρίζεται εδώ και 30 μέρες θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαΐου του 2020 και θα πάει τη Natasha στη Βουδαπέστη. Μαζί της θα δούμε τη Rachel Weisz, τον David Harbour του ‘Stranger Things’ που συνεχίζει την υπερηρωική τουρνέ του μετά το ‘Hellboy’ και τη φανταστική Florence Pugh που σε έναν δίκαιο κόσμο θα είχε ήδη μια υποψηφιότητα Όσκαρ για το ‘Lady Macbeth’.

THE ETERNALS

Το ‘Eternals’ είναι εδώ και πολύ καιρό στα σκαριά, τώρα όμως έχουμε το ολοκληρωμένο καστ του. Δες εδώ: Angelina Jolie ως Thena, Richard Madden ως Ikaris, Kumail Nanjiani ως Kingo, Lauren Ridloff ως Makkari, Brian Tyree Henry ως Phastos, Salma Hayek ως Ajak, Lia McHugh ως Sprite και Don Lee ως Gilgamesh, the Forgotten One.

Μάλλον χρωστάμε τις εμπνευσμένες επιλογές στην πραγματική σταρ της ταινίας, την σκηνοθέτη Chloe Zhao που μας έδωσε πρόπερσι το υπέροχο ‘The Rider’.

THOR: LOVE AND THUNDER

Και εκεί που ο Taika Waititi γύριζε το ‘Ragnarok’, άρχισε να διαβάζει τα κόμικ του Thor από τον Jason Aaron και του μπήκε μια ιδέα. Να κάνει κι εκείνος, όπως ο Aaron, Thor τη Jane. Έμενε η σύμφωνη γνώμη της Natalie Portman αλλά αυτή την είχε γρήγορα γιατί όπως είπε η ηθοποιός στο πάνελ είχε πάντα «μια ζήλια για το Σφυρί».

Θα πω βάσει τίτλου και κόνσεπτ ότι η Marvel φαίνεται να έχει προχωρήσει αρκετά από εποχές όπου δεν άφηνε την Patty Jenkins να γυρίσει το ‘Dark World’ ως το ρομαντικό διαστημικό έπος που είχε φανταστεί, με αποτέλεσμα την αποχώρηση της σκηνοθέτιδας. Δυστυχώς για το ‘Dark World’ που τελικά είδαμε, ευτυχώς για το ‘Wonder Woman’ που επίσης τελικά είδαμε. Η ταινία θα κυκλοφορήσει 5 Νοεμβρίου του 2021.

SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS

Ο Καναδός ηθοποιός κινέζικης καταγωγής Simu Liu θα παίξει τον martial arts master, Shang-Chi. Το έμαθε μόλις την Κυριακή που μας πέρασε. Θα τον πλαισιώσει η Awkwafina που έχει προς το παρόν αφήσει το μικρόφωνο για τη μεγάλη οθόνη με πολύ μεγάλη επιτυχία και ο Tony Leung που θα παίξει τον Mandarin – όχι του ‘Iron Man 3’ προφανώς, τον κανονικότατο.

Ενδιαφέρον και εδώ έχει η σκηνοθεσία, την οποία έχει αναλάβει ο Destin Daniel Cretton του ήσυχου, φανταστικού ‘Short Term 12’ που έδωσε στη Brie Larson τον πρώτο της μεγάλο ρόλο. Τον βλέπεις αριστερά στην παραπάνω φωτογραφία, πλάι στον ανερχόμενο Liu.

DOCTOR STRANGE AND THE MULTIVERSE OF MADNESS

Η επόμενη ταινία του Doctor Strange θα έχει κάτι από horror. Ο σκηνοθέτης της Scott Derrickson είπε συγκεκριμένα ότι θα φτιάξουν «την πρώτη τρομακτική ταινία της Marvel». Ο Strange και το αλλόκοτο περιβάλλον του προσφέρονται για κάτι τέτοιο, οπότε αναμένουμε μέχρι τις 7 Μαΐου 2021 για το αποτέλεσμα.

LOKI

Όπως εύκολα θα το υπέθεσε όποιος είδε το ‘Endgame’, η ήδη ανακοινωμένη σειρά του Loki με τον Tom Hiddleston θα χρησιμοποιήσει την αφορμή της κλοπής του Tesseract από τον κατεργάρη θεό για την πλοκή της. Ο Hiddleston υποσχέθηκε περαιτέρω ψυχολογική εξέλιξη για τον χαρακτήρα. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2021 στο Disney+.

WANDAVISION (ΝΑΙ, ΜΙΑ ΛΕΞΗ)

H Elizabeth Olsen και ο Paul Bettany θα επιστρέψουν στους ρόλους τους και μάλιστα θα έχουν και πολύ καλή παρέα. Μαζί τους θα δούμε τη Monica Rambeau, το μικρό κορίτσι που γνωρίσαμε το 1995 στο ‘Captain Marvel’, αυτή τη φορά ως ενήλικη. Περιμένω – ή εύχομαι έστω – για μία trippy σειρά, όπως προστάζουν οι δυνάμεις της Scarlet Witch. Άνοιξη του 2021 και για τούτο.

HAWKEYE

Λίγο αργότερα πάμε εδώ, φθινόπωρο του 2021 δηλαδή, αλλά η αναμονή θα αποζημιώσει με την προσθήκη της Kate Bishop. Η Bishop είναι χαρακτήρας που αναλαμβάνει χρέη Hawkeye στα κόμικ και τα πηγαίνει περίφημα.

THE FALCON AND THE WINTER SOLDIER

Θα το δούμε πριν όλα τα υπόλοιπα τηλεοπτικά, το φθινόπωρο του 2020. Εκτός από τον Sebastian Stan που θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Anthony Mackie, γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής επιστρέφει ο Daniel Brühl που έπαιξε τον κακό Zemo στο ‘Civil War’ και η Εmily Van Camp που υποδύεται τη Sharon Carter. Τη σκηνοθεσία των έξι επεισοδίων θα την αναλάβει εξ ολοκλήρου η Kari Skogland του ‘Handmaid’s Tale’, μοναδική υποψήφια στην κατηγορία σκηνοθεσίας στα Emmys του 2018, ενώ ως τώρα ο σεναριογράφος του πρότζεκτ ήταν ο Malcolm Spellman του ‘Empire’. To τελευταίο νέο όμως είναι ότι ο Spellman θα έχει και φανταστική παρέα στο σενάριο. Μιλάμε για τον Derek Kolstad του ‘John Wick’, τον άνθρωπο που δημιούργησε τη μοντέρνα Baba Yaga. Δεν είναι σαφές εάν ο Kolstad θα αναλάβει κάποιο συγκεκριμένο επεισόδιο ως μέρος μιας εκτενέστερης δεξαμενής γραφιάδων ή αν θα βοηθήσει σε όλα, ξέρουμε ωστόσο ότι ξέρει να κάνει πολλά με πάρα πολύ λίγα.

BLADE

Ίσως το καλύτερο νέο από όλα. Ο διπλά οσκαρικός Mahershala Ali είναι ο επόμενος Blade. Δεν ξέρουμε αν η ταινία του θα είναι R-rated όπως το ορίτζιναλ, αλλά το κάστινγκ του είναι αρκετό για να μας ενθουσιάσει. Ο ηθοποιός και ο θαυμασμός του στούντιο για τη δουλειά του είναι ο βασικός λόγος που ο χαρακτήρας επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

ΤΑ NEW KIDS ON THE BLOCK

Στα τελευταία λεπτά του πάνελ, ο επικεφαλής παραγωγός και developer του MCU Kevin Feige αποκάλυψε πως είναι στα σκαριά ένα reboot των Fantastic Four – εκεί ακούστηκαν κυριολεκτικά ουρλιαχτά – και, φυσικά, το The Mutants που προς το παρόν είναι ο τρόπος που αποκαλεί το στούντιο την X-Men ταινία που ετοιμάζει.

Χωρίς ημερομηνία αλλά σε ανάπτυξη βρίσκονται τα Guardians of the Galaxy Vol. 3, Black Panther 2 και Captain Marvel 2.

WHAT IF…?

Το στούντιο δεν τα έχει πάει φανταστικά ως τώρα με τις μοντέρνες animated σειρές του, όμως αυτό μπορεί να αλλάξει με το ‘What If…?’ που θα δούμε το καλοκαίρι του 2021 στο Disney+. Θα βασιστεί σε ομώνυμα κόμικ της Marvel που φαντάζονται εναλλακτικές πραγματικότητες εάν κάτι από τα πλάνα των ηρώων τους είχε πάει διαφορετικά και θα επιστρατεύσει πολλές από τις φωνές των ηθοποιών που είναι μέρος του MCU. Αφηγητής της σειράς ο Jeffrey Wright ως The Watcher.

ΚΙ ΑΛΛΗ MARVEL:

Αναλύουμε διεξοδικά το ‘Avengers: Endgame’
Σου δίνουμε τον ήρωα της Marvel, ξέρεις αν είναι του Stan Lee;
Το Black Panther έδωσε στη Marvel τα πρώτα Όσκαρ της ιστορίας της
Δύο δεκαετίες και τέσσερις Spider-Men μετά, ποιος είναι τελικά ο καλύτερος;