ΣΙΝΕΜΑ

‘Battlestar Galactica’ στη μεγάλη οθόνη

Από φήμες σε παραγωγούς κι από παραγωγούς σε σκηνοθέτες.

Οι ψίθυροι που ακούγαμε εδώ και χρόνια για τη μεταφορά του ‘Battlestar Galactica’ στη μεγάλη οθόνη πήραν πραγματική διάσταση τον περασμένο Φλεβάρη, όταν ακούσαμε τρία ηχηρά ονόματα παραγωγών να αναλαμβάνουν και επισήμως το πρότζεκτ.

Μιλάμε για τον Michael De Luca των ‘The Social Network’, ‘Moneyball’, ‘Captain Phillips’ και ‘American History X’, με υποψηφιότητες Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για τα τρία πρώτα, τον Dylan Clark των ‘Planet of the Apes’ ταινιών και του ‘Oblivion’ και τον Scott Stuber του ‘Kill the Messenger’. Πόσο δυνατότερο μπορεί να είναι ένα team παραγωγών, πείτε μας.

Έκτοτε είχε τηρηθεί σιγή ιχθύος από τη Universal, αλλά σύμφωνα με το Deadline, έχουμε σεναριογράφο κι έχουμε κι έναν σκηνοθέτη να περιτριγυρίζει έντονα την ταινία. Σεναριογράφος είναι η Lisa Joy που έχουμε απολαύσει στο ‘Burn Notice’ και το ‘Pushing Daisies’ και πρόκειται σύντομα να δούμε ξανά τηλεοπτική δουλειά της με το ‘Westworld’ του HBO – ή αλλιώς την πιο πολυαναμενόμενη σειρά για την ομάδα του PopCode – και ο σκηνοθέτης που ακούγεται πως θέλει πολύ, μα πολύ να γυρίσει την ταινία είναι ο Francis Lawrence των ‘Hunger Games: Catching Fire’, ‘Hunger Games: Mockingjay Part 1 & 2’ και ‘I Am Legend’.

Το Battlestar Galactica δεν είναι τελείως ξένο από τη μεγάλη οθόνη, αφού ο πιλότος της σειράς του BSG του ‘78 ‘Saga of a Star World’, είχε προβληθεί και κινηματογραφικά πέρα από τη συχνότητα του ABC. Η σειρά ήταν τότε υποψήφια για 2 Χρυσές Σφαίρες πριν διακοπεί άδοξα από το κανάλι μετά τη λανθασμένη μετακίνησή του σε διαφορετική τηλεοπτική ζώνη, αλλά ευτυχώς για όλους μας αυτή η σειρά ήταν μόνο η αρχή.

Έκτοτε είχαμε το σύντομο spin-off  ‘Galactica 1980’, το sci-fi αριστούργημα του 2004 που δόξα την Παναγία κράτησε 73 ολόκληρα επεισόδια, το βραχύβιο ‘Caprica’ και το πιο πρόσφατο όλων prequel ‘Battlestar Galactica: Blood & Chrome’ που δεν τα κατάφερε ποτέ να μεταπηδήσει τελικά από το web στη μικρή οθόνη. Σε λίγο καιρό θα μπορούμε να έχουμε όμως και ταινία με γερές υπογραφές, οπότε να μας συγχωρείτε που κάνουμε από τώρα το δικό μας casting στο μυαλό μας (στα προσεχώς αυτό).

Περιμένουμε το δικό σας cast στα σχόλια.