GEORGE MILLER

Είστε έτοιμοι για το ασπρόμαυρο ‘Mad Max’;

Σε μια επερχόμενη έκδοση της τετραλογίας συμπεριλαμβάνεται η θρυλούμενη ασπρόμαυρη έκδοση του 'Mad Max: Fury Road'.

Ξέρεις πώς είναι αυτές οι εναλλακτικές εκδόσεις δημοφιλών ταινιών για τις οποίες οι δημιουργοί της δε μπορούν να σταματήσουν να μιλάνε και πάντα κάποιος θα βρεθεί να ξαναρωτήσει και τελοσπάντων τα χρόνια περνάνε και ακόμα περιμένουμε, πχ, την ενιαία βερσιόν του ‘Kill Bill’ να βγει σε DVD.

Κάπως έτσι είναι κι η θρυλική ήδη ασπρόμαυρη εκδοχή του ‘Mad Max: Fury Road’ που είναι και εκείνη που προτιμά ο ίδιος ο δημιουργός της ταινίας, ο George Miller.

“Η καλύτερη εκδοχή του ‘Fury Road’ είναι μια φτηνή, ασπρόμαυρη εκδοχή που κάναμε για τον συνθέτη. Κάτι σε αυτήν έμοιαζε πιο αυθεντική και στοιχειώδης,” λέει ο Miller για το αριστούργημά του. Εμάς μας άρεσε ακριβώς όπως είναι ευχαριστουμεπαραπολύ αλλά η αλήθεια είναι πως το ‘Fury Road’ έχει κάτι τόσο αρχέγονα σινεματικό στο DNA του που θα λειτουργούσε ως ασπρόμαυρη αλλά ακόμα και ως βουβή ταινία. Μπορείς να τη δεις ως σύγχρονο μπλοκμπάστερ καταδίωξης και εκρήξεων και μπορείς να το δεις και ως οπερατικό θέατρο σκιών, απευθείας απόγονο των ταινιών του John Ford και του Buster Keaton.

Θέλουμε να καταλήξουμε πως ναι, δεν μας ενδιαφέρει καν να ‘συγκρίνουμε’ εκδοχές, είναι περισσότερο σινεφίλ το ενδιαφέρον μας. Φυσικά και η ασπρόμαυρη εκδοχή της ταινίας είναι κάτι που θέλουμε να δούμε.

Οπότε φυσικά χαρήκαμε όταν κυκλοφόρησαν τα νέα πως σε μια υπερ-εκδοχή 6 δίσκων ολόκληρης της τετραλογίας, μες στα extras θα συμπεριλαμβάνεται αυτή η ακριβώς η Black and Chrome εκδοχή του ‘Fury Road’. Τα νέα μας ήρθαν από την καταχώριση της Γερμανικής έκδοσης αλλά προφανώς ένα τέτοιο σημαντικό υλικό θα γίνει διαθέσιμο στις κυκλοφορίες όλων των χωρών.

Σύμφωνα με το Γερμανικό amazon η συλλογή κυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου οπότε ας μην αποκλείουμε και το ενδεχόμενο η καλύτερη ταινία του 2016 να προκύψει η ασπρόμαυρη εκδοχή της καλύτερης ταινίας του 2015 δηλαδή γιατί όχι.

Όχι, πέρα από πλάκα, δε βλέπουμε την ώρα για αυτό.

ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Πες τα ρε Joe.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ‘MAD MAX: FURY ROAD’

H πρώτη μας, εκστατική κριτική για την ταινία
Η #1 ταινία του 2015
H κατάταξη όλων των χαρακτήρων του ‘Fury Road’
H βραδιά των 6 Όσκαρ
To ‘Fury Road’ και τα σίκουελ που άργησαν δεκαετίες
Η Furiosa στο ‘Fast and Furious’