Photo by Jordan Strauss/Invision/AP
ΣΙΝΕΜΑ

Η Alicia Vikander έχει έναν απαράβατο κανόνα για τις σκηνές σεξ

Η οσκαρική Alicia Vikander αποκαλύπτει τη διαδικασία της για τις απαιτητικές ερωτικές σκηνές και για τη φορά που της συνέβη κάτι ανεπίτρεπτο στο σετ.

Με εξαιρέσεις όπως της Mindy Kaling που αποκάλυψε πρόσφατα στο βιβλίο της Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns) ότι οι σκηνές σεξ είναι ένα από τα αγαπημένα της πράγματα που καλείται να κάνει ως ηθοποιός, το γενικό συμπέρασμα που βγάζει κανείς παρακολουθώντας συναδέλφους της όταν μιλούν σχετικά με αυτό, είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο αμήχανα κομμάτια της δουλειάς τους.

Μπορείς κι εσύ να φανταστείς πως το να γδύνεσαι και να παριστάνεις ότι κάνεις σεξ μπροστά σε 50 αγνώστους δεν είναι και ό,τι πιο σέξι, αλλά για μια πιο χειροπιαστή ιδέα του πράγματος διάβασε τις αμήχανες ιστορίες πίσω από 5 χαρακτηριστικές σκηνές σεξ του Χόλιγουντ ή δες το παρακάτω βίντεο με τον Patrick Wilson και τη Brooklyn Decker.

Μαρούσκα, το Evian (κυριολεκτικά):

Η οσκαρική Alicia Vikander λοιπόν, έχει βρει τη λύση. Σε συνέντευξή της για το Harper’s Bazaar UK το 2019, η ηθοποιός είχε δώσει έμφαση στο γεγονός ότι η προσέγγιση στο όλο γύρισμα πρέπει να είναι απολύτως τεχνική και είχε αποκαλύψει πως επιμένει πάντα σε ένα και μοναδικό take. Στόχος είναι πως, γνωρίζοντας ότι θα υπάρξει μονάχα μία λήψη, το συνεργείο και όλοι στο σετ θα κάνουν με την πρώτη την καλύτερη δουλειά τους και η άβολη κατάσταση θα τελειώνει γρήγορα.

«Έκανα την πρώτη μου σκηνή στα 20 μου χρόνια και ήταν πάντα τεχνικό, όπως πρέπει να είναι», είχε εξηγήσει. «Δεν θα έπρεπε να είναι οτιδήποτε άλλο παρά τεχνικό. Λέω στο συνεργείο ότι είναι ένα το take. Με αυτό τον τρόπο όλοι στο σετ είναι πανέτοιμοι γιατί πρέπει να το κάνεις σωστά με μία λήψη».

Μπορεί κάποια χρόνια νωρίτερα το αίτημά της να ακουγόταν πολύ απαιτητικό, όμως ευτυχώς στα χρόνια του #MeToo οι εταιρείες παραγωγής έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με καθοδηγητές σκηνών σεξ (intimacy directors) για να βοηθούν και τους ηθοποιούς να νιώθουν άνεση και προστασία.

Ο χρυσός κανόνας της μίας λήψης δε σημαίνει ωστόσο πως η Vikander έχει αποφύγει τελείως περιστατικά που της κόστισαν ψυχολογικά. Μιλώντας ξανά τώρα στο Harper’s Bazaar, περιέγραψε μία ανεπίτρεπτη συνθήκη.

«Το μοναδικό πράγμα που δε μπορεί να έχει αυτοσχεδιασμό είναι η ερωτική σκηνή», τόνισε. «Πρέπει να κάνεις μία χορογραφία και να μείνεις σε αυτή. Είναι ό,τι χειρότερο να κάνεις αυτές τις σκηνές. Νιώθω πολύ άνετα με το σώμα μου και έχω κάνει πολλές σκηνές γυμνού και σεξ, αλλά ποτέ δεν είναι εύκολο».

«Έχω βρεθεί σε καταστάσεις που δεν ήταν καλές, όπου δεν ένιωθα ότι ήμουν προστατευμένη», ανακάλεσε η Vikander. «[Σε μία περίπτωση] ήταν όλοι απασχολημένοι κάνοντας τα δικά τους και, στη μέση, καθόταν μία ηθοποιός γυμνή εκεί για δύο ώρες. Υποτίθεται ότι θα ερχόταν κάποιος με μία ρόμπα αλλά δεν το έκαναν. [Η γνώση ότι] δεν ήταν σωστό έρχεται μετά. Έπρεπε να με είχαν προσέξει καλύτερα».

Η Vikander δεν αποκάλυψε σε ποια παραγωγή αναφερόταν συγκεκριμένα.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά τον Νοέμβριο του ’19 και στη συνέχεια εμπλουτίστηκε με τις νέες δηλώσεις της Alicia Vikander.