ΣΙΝΕΜΑ

Η ‘Moana’ της Disney βάζει πλώρη για τις αίθουσες

Η πρώτη πριγκίπισσα της Disney από την Πολυνησία καταφτάνει με το 1ο teaser trailer της.

Η ‘Moana’ θα είναι η δεύτερη ταινία animation της Disney μετά το ‘Zootopia’ για το 2016 και η πρώτη γεύση που παίρνουμε από το teaser trailer έρχεται να αυξήσει και τις προσδοκίες και την αναμονή μας μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Η Moana είναι μία δυναμική έφηβη από την αρχαία Ωκεανία που ξεκινά ένα ταξίδι αναζήτησης ενός ιερού νησιού, με σκοπό να συνεχίσει την αποστολή των προγόνων της. Παρέα της βρίσκουμε τον Dwayne Johnson στον ρόλο του θρυλικού Maui, που εκτός από προσωπικός της ήρωας είναι και ημίθεος.

Όπως καταλαβαίνουμε από το σύντομο trailer, ο Maui θα είναι κάτι παραπάνω από sidekick της Moana, ενώ το τραγούδι που ντύνει το βίντεο μιλάει για τους προγόνους της ηρωίδας, γεγονός που μας προετοιμάζει για γερή δόση μιας κουλτούρας που δεν παρουσιάζει συχνά το Χόλιγουντ.

Αρχικά είχε ακουστεί πως το ‘Moana’ θα ήταν μία μίξη 2D και 3D animation, όπως το βραβευμένο με Όσκαρ short ‘Paperman’, αλλά όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στούντιο, η τεχνολογία αυτή δεν είναι ακόμη σε επίπεδο που να μπορεί να υποστηρίξει μεγάλου μήκους ταινία. Παρ’ όλα αυτά, η νεαρή πριγκίπισσα είναι σε καλά χέρια, αφού σκηνοθέτες της είναι οι Ron Clements και John Musker, γνωστοί από κάτι ασήμαντες ταινιούλες όπως ‘Little Mermaid’, ‘Aladdin’ και ‘Hercules’.

Επειδή ο δρόμος μέχρι τον Νοέμβριο προβλέπεται μακρύς, δες προς το παρόν τους σκηνοθέτες να τρολάρουν την Auli’i Cravalho, πριν της ανακοινώσουν ότι κέρδισε τον ρόλο της Moana.

Το ‘Moana’ βγαίνει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23/11.