ΣΙΝΕΜΑ

Ποπ, τελειότητα: Η Sia θα γράψει τα τραγούδια, η Rooney Mara θα παίξει το ρόλο

Η Rooney Mara θα πρωταγωνιστήσει ως ποπ σταρ σε ένα φιλόδοξο δράμα με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια από τη Sia.

Και τώρα μια ακολουθία λέξεων από εκείνες που πληκτρολογείς μία στο τόσο και δεν είσαι σίγουρος αν κοιμάσαι ακόμα ή αν αφορούν κάποια αληθινή είδηση: Η Rooney Mara θα παίξει μια ποπ σταρ στη δραματική ταινία ‘Vox Lux’ με καινούρια μουσική από τη Sia ή, όπως είπε η φίλη Νάγια, ‘δεν υπάρχει ούτε μισή αχρείαστη είδηση σε αυτόν τον τίτλο’.

Η Rooney Mara μετά το ‘Carol’ (όπου έδινε μια υπόγεια σπουδαία ερμηνεία, ψηλαφίζοντας την Carol με τα βλέμματά της) περνάει τη φετινή χρονιά παίζοντας σε μια πολύ περίεργη επιλογή ταινιών, το ‘Una’ (με τον εξαιρετικό Riz Ahmed του ‘The Night Of’), το ‘Lion’ με τον Dev Patel (που μοιάζει εντελώς μέτριο) και το καινούριο φιλμ του Jim Sheridan (‘Εις το Όνομα του Πατρός’), ο οποίος έχει να κάνει σημαντική ταινία από τα ’90s.

Δεν υπήρξε ποτέ μια ηθοποιός άτολμη βέβαια, προτιμώντας να ρισκάρει σε πρότζεκτ που μπορεί να παραπέσουν στο περιθώριο παρά να πιάσει το ένα πρεστιζάτο δράμα μετά το άλλο. Παρόλαυτά το ‘Vox Lux’ είναι από τις ταινίες για τις οποίες μετράς τις μέρες αντίστροφα. Η ταινία, από τον Brady Corbet (του βραβευμένου στο Φεστιβάλ Βενετίας ‘The Childhood of a Leader’), θα γυριστεί σε 65άρι φιλμ και θα ακολουθεί τη γένεση μιας μεγάλης ποπ σταρ από τις στάχτες μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας φτάνοντας μέχρι το σήμερα.

Ακούγεται φιλόδοξο και επικότατο, όπως κάθε τι που σχετίζεται με την ποπ μουσική αξίζει να είναι, και επίσης ακούγεται εντελώς σχετικό με την 11η Σεπτεμβρίου.

Κι επειδή το να μιλάς για ποπ στη διάρκεια των ’10s είναι σχεδόν συνώνυμο με την Sia, το ποπ κάρμα που με τόση αφοσίωση υπηρετούμε τόσο καιρό, πάει το στόρι ένα βήμα παραπέρα: Η ταινία θα παρουσιάζει original συνθέσεις ως τραγούδια της ποπ σταρ που θα παίζει η Mara, και τα τα original αυτά τραγούδια θα τα γράψει η Sia.

Δεν ξέρω, νομίζω εγώ το προκάλεσα κάπως αυτό.

Ας κλείσουμε με το κομμάτι που έγραψε η Sia για το φινάλε του ‘Neon Demon’ το οποίο προβάλλεται μεθαύριο στις Νύχτες Πρεμιέρας, και κάπως έτσι όλα δένουν γλυκά.